hned na zaciatok by som sa chcel ospravedlnit za dlzku tohto prispevku/clanku, ale neda mi aby som nepostol zopar postrehov
pri overclockingu karty MSI-FX5900SP 128MB VTD postavenu uz na novom tzv. XT PCB
Takze najprv musim priznat ze by ma ani vo sne nenapadlo to ze ked som mal na jednej vetve zo zdroja zapojene
vga + hdd + 5x vetron, ze tych 5 vetrakov bude az tak strasne ovplyvnovat moznost oc karty. tak som poprepajal kable
a nehal som na jednej vetve zapojene len vga a hdd, druha vetva obstarava napajanie cd-rw, dvd a spominane vetrone.
s povodnym "kablovanim" som sa viac ako na 440/770 nedostal lebo mi vzdy ovladace pri teste nastaveni vypisali chybu
a poslaly ma kade lachcsie. pri zapojeni vga + hdd nemam problem nastavit 460/820 a tie ovladace to zozeru. co je vsak
zaujimavejsie tak logicky ma napadlo ze skusim zapojit na tu jednu vetvu len grafiku, ale coho som sa dockal ako vysledku tak
s toho som este teraz vcelku paf!!! opat ten isty vysledok ako povodne zapojenie, t.j. max. oc 440/770.
aby som si overil ci nejde o nahodu tak som kable prepajal ako sa len dalo a dosiel som k zaveru ze ked je ta grafika zapojena
spolu s hdd tak ma to pusti do tych "vysin".
dalej na odporucenie b3nc-a som si disablol FastWrites a VideoBios Cache. to ma vcelku prekvapilo ked som zistil ze tieto
nastavenia maju vcelku dobry vplyv na vykon a oc karty.
tak a teraz k samotnemu testovaniu stability. jediny test/hra ktora mi vykazuje pri zatial najvyssom moznom oc artefakty je
3Dmark03 /iba v Nature/ a GunMetal. najprv som si myslel ze je to narocnostou DX9.0, ale ostatne hry testy mi idu krasne,
ziadne dlhe seknutie, no proste parada. doteraz som mal skusenost ze pokial karta bola moc oc tak som to hned zbadal
v hocijakej hre zalozenej na Q3 engine - t.j. OpenGL - najviac v RTCW-ET a teraz tam mozem dat aj 460/820 a slape to!!!
no a na koniec len tolko ze testy postnem, ale caka ma nakup chladicov na pamate takze az potom

oc zdar