Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: 3com Gigabit a Mandrake Linux 9.2

Standardní 3com Gigabit a Mandrake Linux 9.2

mám výše zmíněnou integrovanou síťovou kartu s označením 3C2000 (3C940) a nemohu nainstalovat ovladače do Linuxu. Linuxy ji najdou, ale nemá ovladače, když jsem je stáhnul, tak je v archivu akorát soubor "Makefile" a ještě nějaké soubory s koncovkami *.c *.h vůbec nevím co s tím, jsem začátečník, tak si nevím rady pls help děkuji za odpověd...
    CPU: AMD Athlon XP 2500+, MB: ASUS A7V600, Zvuk: Creative Sound Blaster LIVE! 5.1, Pameti: Kingston 256MB DDR 333Mhz CL 2,5, Grafika: ASUS Ge-Force2 MX400

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

./configure
    make
    make install

a v pripade problemu http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=30885

Standardní

diky za pomoc... snad to pude
    CPU: AMD Athlon XP 2500+, MB: ASUS A7V600, Zvuk: Creative Sound Blaster LIVE! 5.1, Pameti: Kingston 256MB DDR 333Mhz CL 2,5, Grafika: ASUS Ge-Force2 MX400

Standardní

jo to je takovej ten udesnej SysKonnect
    v 2.6 a nekerejch patchlejch kernelech to je
    Kód:
    <*> Marvell Yukon Chipset / SysKonnect SK-98xx Support
    Kód:
    To compile this driver as a module, choose M here&#58; the module will be called sk98lin.  This is recommended.
    takze napred zkus jestli uz ji v mindraku nemas (docela bych to ocekaval)

Edit: nevim jak se mi to povedlo ale kouknul jsem do helpu ke spatnymu modulu
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    jo to je takovej ten udesnej SysKonnect
    v 2.6 a nekerejch patchlejch kernelech to je
    Kód:
    <*> Marvell Yukon Chipset / SysKonnect SK-98xx Support
    Kód:
    To compile this driver as a module, choose M here&#58; the module will be called r8169.  This is recommended.
    takze napred zkus jestli uz ji v mindraku nemas (docela bych to ocekaval)
    tento modul tam je

Standardní

jo a abych nezapomel stacilo to napsat do googleu
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Bohuzel pořád nefunguje...začínám bejt docela bezradnej

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Destroyer
    Bohuzel pořád nefunguje...začínám bejt docela bezradnej
    ten modul co je v MDK nefunguje? to je dost divny. urcite to mas dobre zavedeny a nastaveny?

Standardní

snad jo ale jistej si tim nejsem (to vis my amateri)

Standardní

vypise ti neco insmod? je v seznamu lspci? zkus sem prip. pastnout i par poslednich radku dmesg.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

insmod mi napise ze modul nemohl byt nainstalovat a make load pise ze nemohl vytvorit soubor... rek bych ze mam spatny ovladace a v tom pripade nevim kde je sehnat, protoze na 3com.com nejsou a ani na asus.cz

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

insmod mi napise ze modul nemohl byt nainstalovat a make load pise ze nemohl vytvorit soubor... rek bych ze mam spatny ovladace a v tom pripade nevim kde je sehnat, protoze na 3com.com nejsou a ani na asus.cz
    co presne napise insmod (a co napise modprobe?)

Standardní

a delas to pod rootem
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

na web musim do widli, jinak vsechno delam pod rootem...

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    co presne napise insmod (a co napise modprobe?)
    modprobe neznam, takze nevim, ale kouknu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání