Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Problém s deskou EPoX 8RDA3+

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní Problém s deskou EPoX 8RDA3+

Koupil jsem výše jmenovanou desku, dnes ji zapojil a po prvnim startu najela v pohode. Nechal jsem ji najet, ale jen do biosu, abych zkontroloval teplotu CPU a nastavil nejake hodnoty. V biosu jsem mel defaultne nastavenou hodnotu FSB 133MHz. Zdalo se mi to trosku divne, protoze mam Bartona 2500+ a FSB by tedy melo byt 166MHz...
    Presto jsem hodnotu FSB nemenil, jen jsem zmenil datum, zakazal integr. zvukovku na desce, nastavil dobu stisku tlacitka na vypnuti na 4sec a pod... takove kravinky. Uvedomil jsem si totiz, ze jeste musim prehodit jumper na HDD, ktery byl nastaveny na SLAVE. Ulozil jsem zmeny do biosu a snazim se vypnout PC pomoci tlacitka. Po 4sec se sice vypnul, ale hned zase nastartoval, ani jsem to tlacitko nestihl pustit. Takhle mi to udelal jeste jednou, tak jsem ho vypl sitovym vypinacem primo na zdroji. Prehodil jsem jumper, zapl pocitac, vsechno se rozjelo jako predtim, ale nerozsvitil se monitor. Cucim na desku a na diagnostickem displeji na desce sviti hodnota FF, ale nemeni se, deska vubec nejede dal. Tentokrat ale sel vypnout klasicky - po ctyrech sekundach tlacitkem... Zkousel jsem ho zapnout znova a zase to same. Vytahl jsem vsechno ven, nechal jen pamet, CPU a grafiku a zase nic. Zase svitilo jen to FF a deska si ani neskrtla najet dal. Procesor i pameti jsem zkousel na jine desce a jely v poho. Bohuzel jsem nemel jiny procesor na vyzkouseni v te moji desce, ale predpokladam, ze kdyz je procesor a pameti dobre a deska je zaseknuta na prvni fazi sveho startu, asi je v pytli co?
    Uz jsem ji zase vytahnul a pripravil zpatky do krabice na reklamaci, ale presto, kdyby nekdo vedel, v cem muze byt chyba, v cem delam chybu ja nebo cokoliv, napiste, veskere napady vitam, protoze posilat ji zpatky a mesic cekat na jinou se mi fakt nechce.

Jeste pro upresneni, pouzil jsem nasledujici komponenty:
    MB: EP-8RDA3+ (koupena v shop.pctuning.cz), CPU Barton2500+, 2x Kingston DDR400, Radeon 9000Pro, Zdroj ATX300W (napeti z jedne vetve 12V jsem pouzil pro spinani rele, ktere spina 230V pro cerpadlo Eheim 1046), vodni chlazeni doma udelane.

Diky moc za rady a napady....

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    274

Standardní

a zase nectou....

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=11364

tady jsi byl..??

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

No cetl jsem a precetl jsem to ted jeste jednou.Ale stejny problem, jako mam ja tam niko nepopisuje. Ja jsem nic nemenil. Ani FSB ani multiplikator, jen jsem ho jednou resetnul. Vypnul sitovym vypinacem a zase zapnul. A nenajel. Je mozne, ze se tim poskodil BIOS, zkusim ho kdyztak znovu Flashnout za prispeni nekoho, kdo ma stejnou desku a pujci mi svuj bios. Uvidime. Ale i tak by me zajimalo, jestli se nekomu stalo presne to, co me. A hlavne v cem teda byla chyba- abych ji neudelal znova...

Standardní

min.350W zdroj

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

350W zdroj? No dobra, zkusim i to...

Member Avatar uživatele AkaKarma
    Závod SK (50km od Bratislavy, 80km od Brna)
    Věk
    40
    Vliv
    280

Standardní

tak ja mam tento isty problem. dosku som uz dvakrat reklamoval, kvoli tomu problemu a teraz mi to zacalo robit zase, tak zajtra to idem dat na reklamacku. neviem cim to je. 350wattovy zdroj mam, takze tym to asi nebude.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní Problem s EPoX 8RDA3+ ....Vyreseno....

Tak problem je vyresen, byla to chyba v BIOSu. Po tom prvnim spusteni jsem si nevsiml, ze se na monitor pri startu vzdycky na chvilicku vypise hlaska, at se nevypina pocitac. Ja jsem ho v te chvili vypnul a tim jsem asi poskodil BIOS. Nebo ho smazal nebo kdovi co. Pak ta deska samozrejme nechtela najet.
    Kamos ma nastesti tu samou desku, takze jsem si od nej pujcil jeho EPROMKU, soupl ji do sve desky, nabootoval, za chodu ji vymenil s tou svoji spatnou a flashnul ji z diskety. Vse ted jede tak, jak ma.
    Diky za rady...

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

To AkaKarma: Jsem presvedceny o tom, ze se ten BIOS poskodil pri tom mem vypnuti PC hned pri startu. Neudelal jsi s tim neco podobneho?

Standardní

Podle toho, co tu píšete, to je přesně problém toho, kdy to nějaká LAMA vypne při ukládání BIOS nastavení a následnému restartu, kdy mají najet nově nastavené parametry. Píše to snad každá deska, jenom mě zaráží, že děláte takovéhle dětinské chyby; hlavně když máš doma home made vodníka. Neteče ti třeba ještě voda z hadiček? (nemyslím pračku)
    HLAVNĚ TO PÍŠOU V KAŽDÉM MANUÁLU, ALE TO BYSTE SE MUSELI OBTĚŽOVAT HO OTEVŘÍT A PŘEČÍST SI HO!!!!

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

To byl teda poprc! Cítím se jako malý kluk Já vím... moje chyba, měl jsem dávat větší bacha, ale tímhle se prý člověk učí ne? Každopádně teď už to jede jak má. Ještě jednou díky za rady. i za poprcy

Standardní

Citace Původně odeslal Matio
    To byl teda poprc! Cítím se jako malý kluk Já vím... moje chyba, měl jsem dávat větší bacha, ale tímhle se prý člověk učí ne? Každopádně teď už to jede jak má. Ještě jednou díky za rady. i za poprcy
    Tady ani tak nejde o nějakou prudu do tebe, ale spíš všeobecně. Není snad těžký vzít manuál a pročíst si ho. Dělám to vždycky, jelikož každá deska je jinak koncipovaná, nemluvě o přechodu na jiný chipset, vždy funguje trochu jinak.

iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal BeachKEN
    Tady ani tak nejde o nějakou prudu do tebe, ale spíš všeobecně. Není snad těžký vzít manuál a pročíst si ho. Dělám to vždycky, jelikož každá deska je jinak koncipovaná, nemluvě o přechodu na jiný chipset, vždy funguje trochu jinak.
    Jasně, říkám, mohl jsem si za to sám. Manuál jsem sice četl, ale asi né dost pečlivě...
    Teď zkouším max. stabilní FSB a víc, jak na 215MHz při 1.8V mi nejede stabilně chipset.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Tak jsem se sekl- FSB mi nejede stabilne vic, jak 208 MHz. Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno? Zda se mi to malo...

Standardní

Tak jsem se sekl- FSB mi nejede stabilne vic, jak 208 MHz. Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno? Zda se mi to malo...
    Můžou to být paměti, nebo to taky už nesnáší procák. Spíš bych to viděl na paměti, buď jim přidej šťávu, zhorši časování nebo obojí, možná to pojede ještě víš.

iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Paměťma to není. Zvládnou i 225MHz. Zkoušel jsem to memtestem. A procákem taky ne, snížil jsem mu násobič na 5x a stejně to FSB výš, jak 208MHz nejde. Ani když přidám chipu 1.8V. Dal bych mu i 2.0V, ale není už to moc?

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Jo jinak rozdil stability mezi 1.6V a 1.8V na NB nebyl zadny...

Standardní

Paměťma to není. Zvládnou i 225MHz. Zkoušel jsem to memtestem. A procákem taky ne, snížil jsem mu násobič na 5x a stejně to FSB výš, jak 208MHz nejde. Ani když přidám chipu 1.8V. Dal bych mu i 2.0V, ale není už to moc?
    Max. bych ho krmil 1.85V, taky je možné, že se to už procáku nelíbí, některé Bartony jsou hodně citlivé na 'FSB vyšší než 200. Některé nechtějí dát už ani 205, takže se zase moc nediv.

iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Jo, máš pravdu. Po několika testech jsem zjistil, že ten, komu se FSB 200 a víc nelíbí je CPU. Vyměním ho

Standardní

zavidim lidem, kterym EpoX jede jen non-OC...

Loni v cervnu jsem si koupil desku EPOX 8RDA3+ (rev. 1.1 tusim), po koupi jsem ji osadil Duronem, vsechno fungovalo skvele, nezazanamenal jsem zadny problem. Na podzim jsem dokoupil Athlon XP 2600+ (Barton) a uz to neni ono. Pred koupi Bartona jsem mel desku osazenou zkusebne Athlonem XP 2100+ (TB), a fungovala krasne.
    Bohuzel s Bartonem nejsem schopny ji udrzet pri zivote na frekvenci, na ktere ma Barton fungovat. Uz 4 mesice mi bezi na 1150MHz, abych mohl vubec pracovat.
    Problem je ten, ze nevim, jestli je problem v desce anebo v CPU. Zkousel jsem i 3 ruzne moduly RAM, vysledek byl stale stejny. Jakmile mam FSB procesoru vic nez 100MHz, pri zatezi (teplota cpu se splha az k 50°C) zamrzne.

Uz sem asi do tohohle fora psal, tak mozna jen jestli nekdo nema nejaky napad, cim by to mohlo byt?

Dalsi veci co tam mam:

ted je tam modul 400MHz RAM
    Radeon 9200
    2x cdrom
    1x 7200rpm disk

Zdroj je 360W Chieftec, nestability napeti jsem nezaznamenal, alespon podle toho co sem tu resil kdysi (myslim pred vanocema)...
    -> Cybe <-
    Epox 8RDA3+, nForce2 Ultra 400 rev. 2.1, 2×1024MB DDR400 DualChannel, AthlonXP 2600+ (Barton) + CoolerMaster Aero 7 Lite, Leadtek WinFast A6600GT TDH, Maxtor 160G ATA/133, Maxtor 80G ATA/133, Seagate Barracuda 320G SATA, Pinnacle DC10+, SoundBlaster Audigy, Chicony wireless keyborad + Logitech MX620 + Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick, Samsung syncMaster 931BF, Lexmark E120N

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    38
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal Cybe

Loni v cervnu jsem si koupil desku EPOX 8RDA3+ (rev. 1.1 tusim), po koupi jsem ji osadil Duronem, vsechno fungovalo skvele, nezazanamenal jsem zadny problem. Na podzim jsem dokoupil Athlon XP 2600+ (Barton) a uz to neni ono. Pred koupi Bartona jsem mel desku osazenou zkusebne Athlonem XP 2100+ (TB), a fungovala krasne.
    Bohuzel s Bartonem nejsem schopny ji udrzet pri zivote na frekvenci, na ktere ma Barton fungovat. Uz 4 mesice mi bezi na 1150MHz, abych mohl vubec pracovat.
    Problem je ten, ze nevim, jestli je problem v desce anebo v CPU. Zkousel jsem i 3 ruzne moduly RAM, vysledek byl stale stejny. Jakmile mam FSB procesoru vic nez 100MHz, pri zatezi (teplota cpu se splha az k 50°C) zamrzne.

Uz sem asi do tohohle fora psal, tak mozna jen jestli nekdo nema nejaky napad, cim by to mohlo byt?

Dalsi veci co tam mam:

Radeon 9200
    2x cdrom
    1x 7200rpm disk

Zdroj je 360W Chieftec, nestability napeti jsem nezaznamenal, alespon podle toho co sem tu resil kdysi (myslim pred vanocema)...
    kamos ma desku EP-8RDA3i a dela mu to to sami!!Ma na ni Bartona 2500+ a musi ho mit podtaktovanyho aby to jelo stabilne
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    274

Standardní

Citace Původně odeslal Cybe

Dalsi veci co tam mam:

Radeon 9200
    2x cdrom
    1x 7200rpm disk

tady radim ... zmerit kolik ti dava zdroj hned po zapnuti.. kamosovi tenhle zdroj odpalil desku, dvoje pameti a dve GK... hned po zapnuti mu slehal do desky az o dva volty vic...

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Standardní

A co dělají cívky a kondíky? Nehřejou moc? Nebude to tímto? U některých starších revizí této desky to zlobilo. Já mám to samé akorát revizi 2,1 a nemám žádný problém ani při OC.
    PC1>A64 3500+, ASUS A8V dx, 2xDDR Kingston 512/400, ASUS X850XT, HDD> Hitachi 160GB IDE + Hitachi 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
    PC2>ACER TM 4102WLMi, PM 1,73, DDRII 512MB, ATI R X700/64, HDD 80GB, DVD RW, 15.4" display

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    38
    Vliv
    292

Standardní

třak ten muj kamos uz to vyresil koupil novyho bartona 2500+ a novy pameti a zatim to jede dobre
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání