Tyhle testy jsou taky dost zvlášní. Ono taky dost záleží co tam bleje zvukovka. Já jsem v CoolEditu generoval 10Hz a SUB to zahrál jako ... no tak 25Hz. Přitom je dost divný, že by zvukovka těch 10Hz vůbec zahrála, přece to není zesilovač typu VIDEO a natož potom můj zesilovač, který F3 od 20Hz a druhej 15Hz a oba to zahrály stejně.
Spíš než problém měniče + ozvučnice vidím problém v zesilovači... Už kdysi dávno jsem tady psal že IO od Phillipsů(TDAčka) jsou na dvě věci. Jak řekl Kong, když to přenese čistej sinus a hudbu(tedy harmonicky zkreslený signál) to nehraje, tak to vypadá na zesilovač... Zkrátka nedokáže zesílit(nebo je pěkně zkreslí) jistá harmonická pásma a pak se reprodukuje bazmek. Jenže pokud se to huhlání projevuje až u vyšších hlasitostí, tak je to ještě divnější, protože by to zkreslování bylo napěťově závislý a to zase ty TDAčka tak velký ble nejsou.
Takže navrhuju nový postup: Odpoutat se od zásahů do ozvučnice a podívat se na elektrickou část >> proměřti zesilovač, popřípadě vyměnit.