Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: X -broadcast

Standardní X -broadcast

dd,
    snazim se zprovoznit tzv.:tenkeho klienta podle clanku na abclinuxu Domaci síť. Funguji mi ovladace (soudim podle pingu) na obou pocitacich. Na jednom (server) je MDK 9.2. s KDE a na druhem (klient) je MDK 8.1. s Xfree. A kdyz se chci pomoci toho klienta pripojit (nahrat tabulku s uzivateli) pomoci X -broadcast, tak mi to samozdrejme nefunguje, protoze uz jedno Xfree spusteny mam, a tak dam X :1 -broadcast, coz by melo fungovat, ale Xfree ktere se nahrava se nepripoji na server. Zkousel jsem i toto (nekdo mi to napsal) "Xnest :1 -query <jmeno-nebo-adresa-pocitace>" ale to zase konzole napsala prikaz nenalezen. Predem dik SKoda.

Standardní

Please to mi fakt nikdo nepomuzete? Podle mne je ten tenkej klient dost super, hlavne pro stary PC.

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Please to mi fakt nikdo nepomuzete? Podle mne je ten tenkej klient dost super, hlavne pro stary PC.
    No kdyz zjistis kolik lidi co neco umi, uz jsi nastval, tak se nediv.
    Tak ti jeste poradim, ze google je tvuj kamarad, pokud umis cist ovsem
    ITF FreeNet Liberec

Standardní

Je mnoho moznosti jak zprovoznit XDMCP broadcast/chooser. Muzes zkusit na obou strojich pustit GDM a na obodu povolit XDMCP. Pak uz by melo stacit jenom na klientovi zvolit v GDM neco jako Run XDMCP chooser, zvolit server a muzes se v klidu prihlasit uz vzdalene na serveru do Xek, zvolit si session, jazyk atd. proste jako normalni login manager.

edit: jo a xnest je tusim samostatny balicek.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Dik zkusim ten balik, ikdyz vam moc nerozumim mohl jste napsat spise prikazy nez teorii, ale uz jsem o tom neco cetl a tak asi tusim o cem je rec.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nevim jestli ti to pomuze, ale testil sem to. Na jedny masine Gentoo + GDM s povolenym XDMCP na duhy byly wokna + tusim xwin32 nebo tak nejak. Jediny co jsem tusim v konfiguraku menil bylo prave povoleni vzdalenyho pripojeni.

Tohle je primo z konfiguraku:
    Kód:
    # XDMCP is the protocol that allows remote login.  If you want to log into
    # gdm remotely &#40;I'd never turn this on on open network, use ssh for such
    # remote usage that&#41;.  You can then run X with -query <thishost> to log in,
    # or -indirect <thishost> to run a chooser.
    Jen pro info, video pres to prehrat neslo , nestihalo.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

hmmm... nevim, na pripojeni do win je IMHO lepsi VNC
    Hlavne to ma par kB
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    hmmm... nevim, na pripojeni do win je IMHO lepsi VNC
    Hlavne to ma par kB
    No jasne, dyk sem to jen testil .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Pockat asi jsem ulpnej *V*U*L* ale nemluvite o Windouws od M$? A co je VNC?

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Pockat asi jsem ulpnej *V*U*L* ale nemluvite o Windouws od M$? A co je VNC?
    OMFG to snad neni ani mozny. Precti si plz poradne diskusi nahore a prostuduj tonhle dokument: http://www.realvnc.com/what.html
    To, ze jsem zminil windoze bylo jen proto, ze se tady nakousl X server pro win, ktery je docela tezkotonazni a navic vetsina z nich nejsou free. Pro tyto ucely je pak lepsi VNC. V linuxovem prostredi se zase lip hodi primo nativni Xserver (to da rozum...).

Standardní

OK.

uz to funguje a je to cool, chyba byla v tom ze se asi pri instalaci OS spatne naistaloval balik kdm, a tak jsem to odistaloval a zase naistaloval a jede to! Ale mam jeste takove otazky: Kdyz dam na stanici vypnout PC, vypne se server nebo jenom Xfree na stanici, jak vypinat stanici? A jeste uz se to tu resilo, ale zeptam se jestli to uz nekdo zkusil a jak, jak spustit zvuk na stanici? Moc dik vsem co mi pomohli to zprovoznit
    PS. Co je to to OMFG?

Standardní

xserver se (i kdyz je to docela pomaly) da provozovat z cygwinu pres ssh ... (mam to vyzkouseno a funguje )
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání