Ahoj,
tak jsem konečně sehnal ten konektor - měli ho v malém obchůdku cca 50m za Florencí (redukce S-VHS, Composit video + stereo audio <-> scart; přepínatelná za 150kč, svhs kabel 5m za 130Kč) a po vypojení antény to chodí pěkně (Tv umí Svhs přes scart).
Problém ovšem vznikl při přehrávání filmů (MPEG) - kdy na Tv bylo vše co na monitoru, kromě filmu; tj. bylo tam okno přehrávače, ovladač, lišta ale okno v kterým měl běžet film bylo jen černé, při full screenu pak bylo na TV černé úplně vše. Naistaloval jsem tedy znova ovladače na grafiku (9000Pro od Herculese), dal jsem tam poslední BSplayer (1.00.805) a stáhnul poslední kodeky od DIVX (5.1.1 standard). Výsledek je, že to chodí, ale zase se začal pro změnu kazit zvuk - při filmech to ještě jde, ale krátká starší AVI nebo i MPEG dělají problémy - věci z foťáku, reklamy, krátké klipy, Červený trpaslík... všechny starší věcí a dělá to i s některejma videama (např. LOTR1). Zvuk připomíná starší gramofon s nefunční přenoskou - podivné praskání a chrochtání místo zvuku. Je tomu sice rozumět, ale je to pěkný oprus. JInak to nešumí, wav a hry jedou ok. Asi je problém s nějakým kodekem...Zvukovka je SB128 PCI. Mohl by mi někdo poradit?
předem díky

Odpověď s citací