Citace Původně odeslal user
no ked to porovnavas s tym co mas v podpise tak to je "min. o třídu níž" cenovo aj o dve tri. Denne sa stretavam so zakaznikmi kt. si chcu dat opravit ntb. lebo im "huci" rozumej ventilator bezi skoro 100% casu. Lenze niet sa comu cudovat ke si kupuju P4 2GHz pripadne Zelera v desktopovej verzii. Neproti tomu je AthlonXP mobile uplne tichucko vykon je porovnatelny a na bateriu vydrzi minimalne o hodinu viac a okrem toho Intel je drazsi. Samozrejme centrino je centrino lenze to to porovnavame neporovnatelne, centrino je procik vyrobeny specialne pre mobilne zariadenia kdez to Athlon je primarne desktopove cpu, ale ani ako mobile nie je zly.
Já už jsem to tady psal - jediná dobrá implementace mobile Athlona je (podle mě a některých testů) v Aceru. Má o dost vyšší výkon a přitom vydrží na baterky víc. V tom je dobré centrino - je to svým způsobem uzavřená platforma a tak se ty základní věci zas až tolik neliší. U AMDčka je to tak, jak si to která firma udělá a co jsem zatím viděl, tak jich to většina dělá blbě ... Považuju Acera s AMDčkem za 1000x lepší volbu než s Celerem, s P4kou je to složitější - mám tady notesa P4/3 GHz a ten přejede všechno, na aku ale vydrží tak hodinu Tady ty Athlony stejně vydrží na baterku míň než dobře udělaná PIIIojka, nebo jdou s taktem někam k 300 MHz a to je taky kyselý. Dají se koupit i levná centrina a nic jiného bych nedoporučoval - to řešení má nejmíň kompromisů (subj.).

Jinak na mém notesu se větrák při "normální" práci (office a spol., DVD filmy, atd.) netočí vůbec