Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Nekompatibilita AVG a NortonSytem Works 2003

Standardní Nekompatibilita AVG a NortonSytem Works 2003

Vcera som preinstaloval Windows a najprv nainstaloval komplet Nortona (okrem antiviru) a potom AVG.
    System sa vsak okamzite po starte (nebehnuti obrazovky),respektive este pocas nabiehania samovolne restartoval.
    Je teda potrebne v safe mode odinstalovat AVG, potom v normalnom Norton a znova nainstalovat najprv AVG a potom Norton.
    Islo o uplne cistu instalaciu, takze problem bol urcite v tom.

Mozno je to OT, no snad sa niekto pouci.
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní Re: Nekompatibilita AVG a NortonSytem Works 2003

Citace Původně odeslal Axel
    Vcera som preinstaloval Windows a najprv nainstaloval komplet Nortona (okrem antiviru) a potom AVG.
    System sa vsak okamzite po starte (nebehnuti obrazovky),respektive este pocas nabiehania samovolne restartoval.
    Je teda potrebne v safe mode odinstalovat AVG, potom v normalnom Norton a znova nainstalovat najprv AVG a potom Norton.
    Islo o uplne cistu instalaciu, takze problem bol urcite v tom.

Mozno je to OT, no snad sa niekto pouci.
    tohle je "uplna" kravina mit dva antiviry...bude ti to delat silenou neplechu a nenajde ti to viry,ktere to normalne najde...vetsina lidi si mysli cim vic tim lip...ale nekdy to fakt neplati...

Standardní

Kombinace techto dvou programu bude mit konflikty. Obecne to plati pro jakykoliv antivirovy program - chteji z principu sve cinnosti VE STEJNY OKAMZIK DELAT NECO SE STEJNYM (otviranym) SOUBOREM. A to tedy soucasne nemohou. Proto budou v konfliktu.
    Takze jak uz bylo napsano vyse, vyber si pouze jeden z programu a bude to OK.

Standardní čtěte pozorně dotaz !

Citace Původně odeslal iv93611
    Kombinace techto dvou programu bude mit konflikty. Obecne to plati pro jakykoliv antivirovy program - chteji z principu sve cinnosti VE STEJNY OKAMZIK DELAT NECO SE STEJNYM (otviranym) SOUBOREM. A to tedy soucasne nemohou. Proto budou v konfliktu.
    Takze jak uz bylo napsano vyse, vyber si pouze jeden z programu a bude to OK.
    Ale vžyť on píše, že neinstaloval NortonAntivirus, ale ostatní programy z balíku (asi Norton SystemWorks) - např. Norton Utilities. Mám to tak obdobně: Jako antivir AVG (už od verze 4) a kromě toho NortonSystemWorks (kdysi 2000, nyní jsem koupil upgrade na 2004PRO). Funguje mi to normálně (AVG jsem vždy instaloval dříve). Norton Antivirus také nainstalovaný nemám. Pokud by ale byl "v provozu" vždy pouze jeden z dvou nainstalovaných antivirů - myslím si, že by to problémy dělat nemělo. Představoval bych si to asi takto: Jeden antivirus běží pernamentně (např. AVG). Pro účely instalace druhého jej dočasně odstavím, nainstaluju druhý (např. NAV) a v něm zakážu veškeré on-line testy, kontrolu pošty, rezidentní štíty apod. Povolen by byl pouze sken systému (či adresáře,..) na požádání. Restart, opětovné povolení prvního antiviru (AVG). Druhý antivir není aktivní (možno zkontrolovat v běžících procesech či službách - případně zakázat pomocí msconfig). V případě zájmu je možno kdykoliv dočasně vypnout rezidentní štít prvního antiviru a ručně spustit sken toho druhého. Po jeho dokončení, opět návrat k normálu. Vím, že je to dosti "kostrbaté" řešení, ale podle mě je z hlediska možných konfliktů mezi dvěma antiviry čisté. Holt někdo si chce systém sjíždět dvěma programy, a toto by mu to mělo umožnit.
    Middletower Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + ENERMAX INFINITY 720W, Asus P5K Deluxe/WIFI-AP, Intel C2D E6850 + Noctua NH-U12F, Kingston 2x2GB DDR2, 2x Seagate Barracuda ST3500630NS 500GB, Asus EN8800GTS/640MB, Creative X-Fi Platinum Fatal1ty, LG SuperMulti GSA-H42L, EIZO S1911SH-GY

Standardní

Samozrejme, ze nemam antiviry dva!
    No Norton pravdepodobne nainstaluje nieco, co sa AVG pri instalacii nepaci, preto je lepsie nainstalovat najprv AVG.
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Evidentne nectete, co jsem napsal. Pro uplnost zopakuji:
    ... chteji z principu sve cinnosti VE STEJNY OKAMZIK DELAT NECO SE STEJNYM (otviranym) SOUBOREM...

Proto si NEBUDOU ROZUMET!!! Neresim otazku, zda oba programy jsou antiviry. Klasickym antivirem je AVG, ale Norton je komplexni balik, kde se sleduje (a hlida) v systemu kdejakou kravinu. Pracuje velmi podobne jako klasicky antivir (je vlastne vlozen mezi Windows a software), ale asi dela s otviranym souborem neco trochu jineho, nez je pouze kontrola na viry. Takze i kdyz vypnes u Nortona treba AV kontrolu, ke konfliktum s AVG (nebo jakymkoli obdobnym programem) dochazet bude.

Snad jsem se ted vyjadril srozumitelneji.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Pouzivat Norton System works a AVG najednou je naprosty nerozum. Ono pouzivat AVG s cimkoli i samotne je nerozum. Nechapu proc nezkusis Norton Antivirus ci celou celkem spolehlivou Internet Security nebo popripade muzes testnout NOD32 - ten je dost "tolerantni"
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní

Tak to Dawe stihnul dřív, ale já si to (pokolikáté už ) neodpustím - proč se na to AVGčko už nevykašlete? Jsou s ním jenom problémy. NAV (NIS je taky v pořádku), nebo McAfee, případně i něco jiného - a bude klid, ale kdo zůstává po všech těch upozorněních a zkušenostech u AVGčka, ten se nemůže divit
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Citace Původně odeslal iv93611
    Evidentne nectete, co jsem napsal. Pro uplnost zopakuji:
    ... chteji z principu sve cinnosti VE STEJNY OKAMZIK DELAT NECO SE STEJNYM (otviranym) SOUBOREM...

Proto si NEBUDOU ROZUMET!!! Neresim otazku, zda oba programy jsou antiviry. Klasickym antivirem je AVG, ale Norton je komplexni balik, kde se sleduje (a hlida) v systemu kdejakou kravinu. Pracuje velmi podobne jako klasicky antivir (je vlastne vlozen mezi Windows a software), ale asi dela s otviranym souborem neco trochu jineho, nez je pouze kontrola na viry. Takze i kdyz vypnes u Nortona treba AV kontrolu, ke konfliktum s AVG (nebo jakymkoli obdobnym programem) dochazet bude.

Snad jsem se ted vyjadril srozumitelneji.
    Musím oponovat. Nechápu důvod konfliktu mezi rezidentním během antiviru (AVG) a nějakou utilitou páně Nortona (např. defragmentaci nebo NDD nebo wipeinfo nebo cleansweep nebo...). Pokud nepojede jako rezident zároveň AVG a NAV, problém nenastane (alespoň ne z důvodu konfliktu těchto dvou programů). Analogocky by stejný problém nastal při použití NAV a "zbytku" NU najednou, když píšeš, že norton pracuje velmi podobně jako klasický antivir. To by se musel liskat NAV sám ze sebou Celý balík NortonSystemWorks 2004 Pro mám nainstalovaný (kromě NAV) - NIC z něho mi neběží jako rezident a k němu jiný antivirus a ... žádný konflikt jsem nikdy nezaznamenal. Jednotlivé programy NSW2k4 spouštím pouze podle potřeby. Ověřeno na Win98SE i WinXP SP1.

Možná je to nějaká módní vlna - nadávat na AVG - já se k ní ale nemohu připojit. Za těch 8 či kolik roků, co různé verze AVG používám, se mi NIKDY nedostal do PC žádný virus, rezidetntní štít či e-mail scanner AVG jej vždy zachytil. Při velmi příležitostném nainstalování a spuštění NAV tento také našel... *dll knihovnu s češtinou z balíku winrar 2.50 označil jako konkrétní virus a nakonec to byl samozřejmě jen planý poplach. Zaslal jsem jej výzkumníkům do SARC (či jak se to jejich centrum jmenuje) a trvalo asi 5 aktualizací, než si onoho souboru přestal NAV všímat . Pro doplnění - v tu dobu byl AVG kompletně odinstalován...
    Middletower Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + ENERMAX INFINITY 720W, Asus P5K Deluxe/WIFI-AP, Intel C2D E6850 + Noctua NH-U12F, Kingston 2x2GB DDR2, 2x Seagate Barracuda ST3500630NS 500GB, Asus EN8800GTS/640MB, Creative X-Fi Platinum Fatal1ty, LG SuperMulti GSA-H42L, EIZO S1911SH-GY

Standardní

To L-Core:
    1. ja na AVG nenadavam - sam to mam uz od v. 4 a nemam nejmensi duvod si na AVG stezovat. Ba naopak.
    2. ty zminujes NortonSystemWorks 2004, ale ja jsem vul a neprecetl jsem si poradne titulek a predpokladal jsem, ze tazatel mel na mysli Nortonuv "kompexni" antivir 2004. A ten prave mimo rezidentu obsahuje asi milion a pul ruznych zbytecnych pitomosti, ktere jednak brzdi pocitac, cinnost nekterych z nich je mi pomerne nejasna a hlavne se chovaji v principu velmi podobne jako rezident. Myslim, ze tady uz nortoni dost "ujeli" - to cele uz je program, ktery pracuje sam pro sebe...
    3. omlouvam se vsem, kterym jsem vycetl, ze evidentne spatne ctou. Ten, kdo evidentne spatne cetl, jsem ja. Sorry.

Standardní

Já si nemůžu pomoct, viděl jsem tolik problémů, že je to k nevíře ...

Za sebe nemůžu s čistým svědomím doporučit nic jiného než NAV, McAfee a eTrust ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Skutečně AVG nebrat, já jsem se také divil, když jsem po letech používání AVG zkušebně nainstaloval NAV a našel mi tam 5(!) různých virů, o kterých aktualizovaný AVG neměl ani tušení! Od té doby mi to nesmí počítače a používám kompletní balík Systemworks.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání