Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 32 z 32

Téma: Jak se zbavit vibrací a hluku z casefanů?

Standardní

to nemala byt vyzva: "kupujte to" ja by som za to nedal ani 100 Sk.

take nieco zbastlim z suplikovych zasob-ale vobec to nemusi mat presne taku konstrukciu(edit:ten ramik je zbytocny)-predsa uchytim tu gumu pomocou hacikov v 5" 1/4 pozicii -prepojenie kablikom na kostru ziadny problem-a vetranie: presne taky isty sposob uchytenia ventilatora len o "poschodie" nizsie-guma moze byt z teplakov starej matere .Netreba nic vyrabat,iba prichytit haciky so zavitom+maticka na existujuce diery v "tuneli "na CD mechaniky....
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

dodatok-ani tie haciky nie su potrebne-staci gumu prevliect cez tu vodorovnu strbinu (sluziacu naposuv HDD vo vodorovnom smere) smerom von-strcit nejaky kolil(kolmo na strbinu-pripadne prilepit o case)-okolo neho gumu dovnutra a takto urobit ten gumovy prepletenec v tvare krizostvorca -konce zauzlit (prilepit) o kolik-tahom gumy su tie koliky tlacene k sachte 5" mechanik-prilepene este lepsie. Potom uz iba vlozit medzi ne HDD.
    Idealne je to v bigtoweri-ja mam 6 pozicii na 5" mechaniky-cize na 3 HDD+3 ventilatory,alebo 2 ak je CD
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

Citace Původně odeslal jaro.jaro
    dodatok-ani tie haciky nie su potrebne-staci gumu prevliect cez tu vodorovnu strbinu (sluziacu naposuv HDD vo vodorovnom smere) smerom von-strcit nejaky kolil(kolmo na strbinu-pripadne prilepit o case)-okolo neho gumu dovnutra a takto urobit ten gumovy prepletenec v tvare krizostvorca -konce zauzlit (prilepit) o kolik-tahom gumy su tie koliky tlacene k sachte 5" mechanik-prilepene este lepsie. Potom uz iba vlozit medzi ne HDD.
    Idealne je to v bigtoweri-ja mam 6 pozicii na 5" mechaniky-cize na 3 HDD+3 ventilatory,alebo 2 ak je CD
    Jo, taky jsem to tak zkoušel, ale datovej kabel (kulatej, ten je dost tuhej) mi ten disk tahal tak, že ho nebylo možný udržet v rovině (zvlášť, když se hrabu v compu a trochu s kabelama hnu, to jsem měl pak strach, že disk z těch gumiček vyklouzne). A když jsem dal pevnější uchycení gumičkama, tak to přenášelo vibrace víc, než když ho teď mám zas normálně přišroubenej v šachtě. A s tou teplotou - přišroubenej chadí dobře a hlavně tiše.
    CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982

Standardní

Citace Původně odeslal Rob
    musis to prdnout na pruzinky, pak uz se neprenasi vubec zadny vibrace, slysis taky jenom vzduch, jako kdyz ho mas v ruce (vetracek)

takhle mam na pruzinkach saci vetrak do case:
    http://www.watercooling.wz.cz/DCP_1875.JPG
    http://www.watercooling.wz.cz/DCP_2140.JPG

a tahkle mam udelany chladic disku s vetrakem na pruzinkach:
    http://www.watercooling.wz.cz/disk2.htm

edit: ty kraje by se daly jeste utesnit nejakou penovkou
    No mas v tom kus prace pane..jen se mi zda ze na VODNI CHLAZENI tam mas vice vetraku nez je zdravo...jediny vetrak co mam v PC ja je prozatim na VGA (pujde tam WB) a ve zdroji...+ 3x sunony 80mm na 7V chladici vymenik..nic vic...

Jediny hluk co slysim je brum 50hz jak mi bzuci cerpadlo..ale s tim nic neudelam..rezonuje mi nadobka...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Standardní

no vetracku tam mam fakt dost, ale nejhlucnejsi je porad Enermax, do ktereho jsem narval 2 Papsty a to jeste na 7V

ten vetrak u HDD a ten nasavaci 80mm bezi na 5V, takze je z 30 cm neslysim

a zbyvajici dva 120mm Papsty na 6V jsou na radiatoru, takze taky docela tiche

planuju neco udelat hlavne s tim Enermaxem, asi do spodniho vika od zdroje udelam uchyceni na pruzniky a dam tam nejaky 120mm fan
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Standardní

Ja si dotahl domu NIDEC TDA450C 120mm fan co bezi na 12V - 1500otacek..ale hluk to dela desny...tak sem to hned vypnul..mit uz WB na GPU tak neslysim z PC nic...skoda no...Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Standardní

Citace Původně odeslal Buddha
    Jo, taky jsem to tak zkoušel, ale datovej kabel (kulatej, ten je dost tuhej) mi ten disk tahal tak, že ho nebylo možný udržet v rovině (zvlášť, když se hrabu v compu a trochu s kabelama hnu, to jsem měl pak strach, že disk z těch gumiček vyklouzne). A když jsem dal pevnější uchycení gumičkama, tak to přenášelo vibrace víc, než když ho teď mám zas normálně přišroubenej v šachtě. A s tou teplotou - přišroubenej chadí dobře a hlavně tiše.
    skoda ze si neuchytil ten kabel o case,aby nebol ziadny tah...Ale samozrejme ze sa da na problem vselijako-aj tak ,ako mas ty.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání