No tak jsem tam slavnej VGA silencer dal a jsem teda docela sklamanej![]()
Na high je to nejhučnější krám v mým počítači - to mi dost vadí a low je to snesitelný. Jenomže v podstatě ani na high natož na low to skoro vůbec nefuní ven. Na to jakej to na high dělá kravál, tak by to mohlo teda fuňet víc (větrák se mi točí dobře). Na low tak sotva cítím nějaký teplo na prstu.
A to mám tu mezeru kterou ten plastovej tunel nedolíhá až k výstupu z case dodělanou z elektrikářské izolačky - jako prodloužení tunelu. Ještě jsem z case vyřízl tu přepážku mezi těma dvěma výstupními otvory (monitor +video out a výstup z VGA silenceru) - zakrývyla mi skoro polovinu výstupu (výfuku) z toho chladiče.
Další věc je že sem ho totálně vylapoval (byl hodně hrubě vyfrézovanej) a z GPU jsem sundal ten ochranej rámeček - zdálo se mi že by to nemuselo dobře dosedat na GPU.
Mám Herculesa a ten má z druhé strany GPU ještě pasiv. Ten jsem tam zatím nechal, protože jsem si říkal že to bude lepší, ale nevi jestli ho nesundám. Možná zbytečně do case vyzařuje teplo (ohřívá paměti a pasiv od chipsetu), který by jinak VGA silencer odvedl a vyfoukal ven.
Navíc (nevím proč) se mi s ním zhoršilo taktování pamětí. Možná proto že je VGA silencer částečně zakrývá .... nevim.