Diky za odemceni. Chci jen napsat nejakou radu, co delat, kdyz kupujete notas nebo mobil pres net a mate podezreni, ze to muze byt kradeny.

Kdyz jsem to kupoval, tak jsem samozrejme sepsal kupni smlouvu (jmeno, bydliste, RC atd.) + doporucuji kontrolu s obcankou. (Ikdyz smlouvu na nic nepotrebujete, vymluvte se na to, ze si to chcete dat do nakladu a protoze vam nemuze vystavit zadny doklad, jedinym zpusobem je, ze vam podepise kupni smlouvu. Urcite se nenechte zmast tim, ze vas bude prosit o to, abyste do smlouvy uvedl nizsi sumu, protoze za to bude muset odvest dane apod....) Jak zjistite, ze to je kradeny, okamzite kontaktujte prodavajiciho a muzete mu sdelit: Zjistil jsem, ze notebook je kradeny, chci odstoupit okamzite od smlouvy a vratit penize. Pokud souhlasi, tak se domluvte na okamzitem vraceni penez.

Pokud ne, tak mu sdelte, ze po tomto telefonatu kontaktujete kriminalni policii a predavate veskere informace jim. Thats it!

Ke me se zachoval prodavajici velmi, velmi dobre. Do hodiny po mem telefonatu mi predal penize!!! Chudakovi se uplne chvely ruce a byl z toho na mraky, co bude delat dal.

Koupil ten notas asi pred pul rokem od nekoho taky pres net - to byl asi onen zlodejicek. Neni v zavidihodne situaci, protoze minuly prodavajici mu nezveda telefon a smlouvu, kterou s nim uzavrel nemuze najit.

- prodat notas nemuze, protoze vi o tom, ze je kradeny a pokud jej proda, tak se dopousti trestneho cinu.
-nechat si ho je take blbe, protoze prave dostal z firmy druhy. (firemni prodat taky nemuze)
-vratit ho taky nemuze a kdyz pujde na policii, tak ta mu bude akorat schopna vyhledat byvaleho majitele (kteremu byl notas ukraden) a nebude mit jak penize, tak notas.

Nikdy nekupujte notas, nebo mobil od lidi, kteri maji inzerat na internetu a kdyz jim zavolate, tak nezvednaji telefon a pak s vami komunikuji jen smskami. Ikdyz je cena lakava, kaslete na takovy inzerat.

To je asi ode me vse.