Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: AC3 codec, Audigy 1, w/o CMSS

Standardní AC3 codec, Audigy 1, w/o CMSS

Kdyz pouziju kodek AC3 a v nastaveni toho kodeku dam repro 3+2 (ted 5.1) tak mi zvuk uplne vypadne, pri opetovnem spusteni jede zase jen STEREO, pri pouziti jineho kodeku to same, akorat s tim ze repro hrajou stale stejne. Vse pri vypnutem CMSS (= nehraje CENTER, hrat by nemel, ale pri AC3 videu uz ano). Kdyz se zapne CMSS, zvuk je dost nekvalitni (zejmena zadni repro). Sice CENTER hraje, ale moc mi to nesedi ...

WinME.

Jiny kodek nepomaha.

Standardní Re: AC3 codec, Audigy 1, w/o CMSS

Citace Původně odeslal comm
    Kdyz pouziju kodek AC3 a v nastaveni toho kodeku dam repro 3+2 (ted 5.1) tak mi zvuk uplne vypadne, pri opetovnem spusteni jede zase jen STEREO, pri pouziti jineho kodeku to same, akorat s tim ze repro hrajou stale stejne. Vse pri vypnutem CMSS (= nehraje CENTER, hrat by nemel, ale pri AC3 videu uz ano). Kdyz se zapne CMSS, zvuk je dost nekvalitni (zejmena zadni repro). Sice CENTER hraje, ale moc mi to nesedi ...

WinME.

Jiny kodek nepomaha.
    esli mas ac3filter tak ho zkus nastavit na SPDI/F vystup ... ona si to audigy rozkoduje sama a pak to hraje hezky
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

No jasne ze mam. Ale krome MONO a STEREO nenastavim nic (sice v nabidce jsou, ale zvolit nejdou) (viz obr. dole)

Standardní

co znamena nejdou vybrat ?
    Edit: ted jsem si chvili hral a zjistil jsem ze kdyz dam SPDIF tak se mi zvuk prehrava nak moc "pomalu" a kdyz to prepnu pri prehravani tak tak se video desne zrychli a zvuk zustane normalni ... kdyz to prepnu a pak pustim video tak cca kazdou ctvrtvterinu slysim dvakrat ....
    mozna ze si to nejak nerozumi s tim ze to mam hozeny ted na sluchadla ... budu resit az prijdou ty T7700
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    co znamena nejdou vybrat ?
    Edit: ted jsem si chvili hral a zjistil jsem ze kdyz dam SPDIF tak se mi zvuk prehrava nak moc "pomalu" a kdyz to prepnu pri prehravani tak tak se video desne zrychli a zvuk zustane normalni ... kdyz to prepnu a pak pustim video tak cca kazdou ctvrtvterinu slysim dvakrat ....
    mozna ze si to nejak nerozumi s tim ze to mam hozeny ted na sluchadla ... budu resit az prijdou ty T7700
    Nejdou vybrat znamena, ze kdyz na to kliknes hodi ti to zpatky Stereo To jsou veci

Standardní

zkousel jsi to menit pri vypnutym/zapnutym streamu ?

Standardní

To co popisuješ (jde vybrat jen stereo či mono) mi dělá taky,pokud je v záložce AC3 filtru "System" (aspoň myslim-filmovej kompik mam doma) nastaven výstup na Directsound. Pokud nastavíš "Wave output", je to OK. Pro jistotu bych nastavil waveout i v přehrávači a neměl by být problém. Pak jde nastavit ten SPIDF a jak zde již někdo psal,Audigy už si to rozkoduje sama. Pokud by to furt nešlo, asi bych se podíval sem. (Sice psáno pro SBLive,ale třeba by to pomohlo i u Audigy) http://divx.pc.cz/sync.htm

Standardní

[quote="comm"]No jasne ze mam. Ale krome MONO a STEREO nenastavim nic (sice v nabidce jsou, ale zvolit nejdou) (viz obr. dole)

Podla tvojho obrazku si sa sam usvedcil!!! Ved ty nemas v zdrojovom subore zakodovany multikanal ale iba stereo! (BITSTREAM INFORMATION, CHANELS) Zozen si najpr AC3, ktore obsahuje 5.1kanalov. AC3 je komprimacny(stratovy) format s datovym tokom cca 750kbs/s do ktoreho sa daju napchat 2, 3, 4, 5 a maximalne 5.1 kanalov! Tie sa koduju podla urcitej MATICE do STREAMU ktory posles cez SPDIF. Tak nejak by to malo byt.
    Hero

Junior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

Ale ikdyž tam má jen dva kanály, tak přepnout na SPDIF to jít musí, jinak pokud se to přepíná pří zapnutém filmu, tak to samozřejmě nejde, takže se to přepnutí musí provést v ovládacách panelech a ještě k tomu počtu kanálů, taky musíš mít nastavené v ovládacích panelech a nastavení zvuku všech 5.1 repro, protože pokud tam budeš mít jen stereo tak to pak v AC3filtru taky nejde přepnout na 5.1. Mě se totiž občas stává, že se mě přepne počet repro.

No já bych měl taky dotaz. Když zapnu v jakémkoli programu výstup přes SPDIF a nechám to rozkódovat AUDIGY, tak se ten zvuk trhá a přeskakuje, nevíte čím to může být, zatím jsem to zkoušel jen u DivX filmů, takže u DVD nevím.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání