GOLD, 256MB DDR, 128bit., AGP 8x, VIVO, cena okolo 5300,- s dph.
Vypadá solidně, uvažuji o koupi, ale přece jenom, máte ji někdo?
Prosím o radu.
GOLD, 256MB DDR, 128bit., AGP 8x, VIVO, cena okolo 5300,- s dph.
Vypadá solidně, uvažuji o koupi, ale přece jenom, máte ji někdo?
Prosím o radu.
Mám, co chceš vědět?Původně odeslal Petr Vlk
Odpovím ti ale až v sobotu.
Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO
Ale ty mas 128mb a ta co chce koupit ma 256 a muze mit horsi pameti (min taktovane)Původně odeslal Antonín Plhal
![]()
Díky, nejde mi ani tak o rychlost, hry paří jen mé děti, a těm to bude stačit až nad hlavu, ale zajímá mě především TVout, a VIVO.
TVout u některých karet nejde spustit jako fullscrene, tedy na TV aby nebyl kolem obrazu ten černý rámeček, jako na monitoru.
A u VIVO mě zajímá, v čem ukládá vstupní video, avi, mpeg atd.
A taky kvalita, rozlišení a počet snímku.
Měl jsem doma vychvalovanou MSI, ale to nebylo nic moc.
Včera jsem dokonce četl, že Leadtek 5700 umí i obraz v obraze, a nebo že v realném čase převádí vstupní analogový signál a přímo jej vypaluješ na DVD! Tak to je docela zajímavé.
Budu vděčný za každou radu, i když je mi jasné, že většina z nás VIVO vůbec nepoužívá. Zatím dík.
OK, dostal jsem se sem dřív.Původně odeslal Petr Vlk
Měl jsem problémy s TV-OUT. Šlo mi jen přepínat mezi monitorem a TV, ale ne klonovat.... Tady na fóru mi kdosi poradil, ať nezapojuji monitor do VGA, ale do DVI (redukce je přiložena). Měl pravdu, teď mohu klonovat prac. plochu, rozšířit.... Teď to funguje perfektně. FS na televizi jde úplně normálně. Dám rozšíření prac. plochy, přetáhnu okno Media Playeru a dám maximalizovat. OK.
Dál jsem měl trochu problémy s ovladači VIVO. Ne, že by nefungovaly, ale hlásilo mi to, že TV tuner funguje špatně (žádný nemám). Kouknul jsem na stránky nVidie a tam je ke stažení driver VIVO pro ty co mají TV tuner a pro ty, co jej nemají (rozuměj kartu s TVtunerem a bez). Teď je to OK. Co se týče kvality videa, myslím, že je velmi dobrá (čip Philips) a záleží na aplikaci, do které stahuješ. Pokud použiješ tu, která je přibalena - je to k ničemu, umí jen AVI a žádné parametry. I tady je jednoduchá pomoc: třeba VirtualDUB. Našel správně ovladače zachytávání videa a můžeš stahovat. Já používám Ulead Video Studio 7, i když očesanou verzi SE. Ta je přibalena ke každému řadiči firewire a k některým TV tunerům. Tam máš co nastavit a je jen na tobě, v čem to dáš uložit.
Karta běhá velmi dobře, s předchozí řadou FX5600 se nedá vůbec srovnávat. Výkon šel pomalu o 30 procent nahoru a kvalita obrazu je taky lepší. Na default mi dává 12000 bodů v Mark01. Přetočit šla rozhodně přes 13000 (víc jsem nezkoušel), ale nemám tu potřebu ji tak ždímat, možná časem. Směle může konkurovat R9600PRO (nechci si hrát na body, ale je to tak +-, stejně tak budu ignorovat ty, co mi to budou vyvracet a budou psát svoje skóre o pár bodů vyšší)
WinFast TV2000XP, teď ve verzi EXPERT je kapitola sama pro sebe. Velmi kvalitní TV tuner, kvalitní obraz, PIP...... a mimo jiné HW podpora MPG4. Tam není co dodat.
Jestli jsem něco vynechal, dej vědět.
Díky kamaráde, konečně solidní hodnocení z vlastní zkušenosti.
Někdy se musím smát, co všechno tu lidi píšou, a co se týká nějakých dosažených bodů, to absolutně přeskakuju. Taktéž ty žabomyší války mezi GF a Ati. Ještě jsem neviděl Atinu, aby měla TVout FS, vždycinky jim dole chybí 25 řádku.
Ještě ale prosímtě jednu otazku: můžeš na TV sledovat film a součastně na monitoru dělat jinou práci?
Dík, a z pozdravem Vlk.
To je právě ono. Když navolím klonovat, mám to samé na monitoru i na televizi. Pakliže dám rozšířit prac plochu, mohu na TV sledovat film a na monitoru třeba psát ve Wordu. Takže jde to. To je ten důvod, proč jsem to musel dát do DVI. Je to potom opravdu jednoduché. Přetáhneš okno a máš jej na TV. Poklepeš na okno s videem jako na monitoru a máš jej přes celou televizi.
PS - používám nejnovější ovladače 53.03. Karta může samozřejmě ve 2D běžet na nižší frekvenci (a méně topí) než ve 3D. Stejně tak už v ovladačích je tepelný monitoring a lze nastavit varování při uržité teplotě.
Poslední na závěr: Ventilátorek má modrou LED a osvětluje vnitřek CASE. Ale nevím k čemu mi to je, mám jej stejně zadeklovaný a navíc pod stolem![]()
Tak váhám mezi dvěma kartami, Prolink 5700 vivo a Leadtek Winfast A360TD My Vivo (FX5700).
Těžké rozhodování, Leadtek umí udajně harwarově ukládat video do mpeg-4, ale dodávají k tomu soft Ulead Video Studio 7, jak jsi už výše popisoval, že to umí taky s tím Prolinkem.
Takže to asi harwarově nebude, coNavíc se mi nezdá to chlazení. Jak je na tom Prolink? Je to hlučné? Mají paměti chladič?
Ještě prosímtě, když nastavíš mod Rozšířit plochu, a na TV pak pouštíš film, je to opravdu přez celou obrazovku? Není dokola ten černý ráměček jak na monitoru? A lze taky v tomto režimu obraz zvětšovat a posunovat po obrazovce?
Pouštím si DVD na TV, je to priorita.
ATI karty mají dole na obrazovce černý pásek, to je těch chybějících 25 řádku, v rozlišení 800x600, a TV má 625(PAL). To nevadí u širokouhlého filmu, ale to nejsou všechny.
Nemůžu si ani jednu kartu zapůjčit, můj prodejce ji namá, musím objednat na dobírku, což je nevratné.
A posledí otázečka, funguje s touto kartou již nějaká verze TVtoll?
Je to hodně otázek, nespěchám na odpověd, a předem ti děkuji za podělené informace. Ahoj.
Podle informací na http://www.leadtek.com.tw/3d_graphic...myvivo_1.shtml
ten WF vypadá lépe a píšou, že má i PIP. Ale nemám s tím zkušenosti. Na obrázku není poznat jaký tam je TV čip. Určitě tam ale není ten, co je na WF TV2000XP EXPERT. Tam je myslím Conextant 881 a je asi 4x větší. Ten co je na fotce, vypadá jako ten ka jiných VIVO kartách (asi PHILIPS). Tím ale nechci zpochybnit tvrzení výrobce, jen si myslím, že to mají ošetřeno spíše sw.
Co se týče rámečku při FS. Žádný tam nemám. Ani na monitoru, ani na TV. Pokud ovšem nepočítám to, když má video jiný poměr stran, než monitor (televize).
Chlazení. Každý má jiné představy. Prolink bych řekl, že je v normálu. Každá ovšem má o tichosti jiné představy. Měl jsem zákazníka, kterému se zdálo hlučné vše, co se točilo. Na GK jsme nalepili pasiv, na Cel 1200 Titan D5TB + regulátor ot. Kolik má, to nevím, desky s VIA 694T pod 1500 ot. už neměří. No točí se asi tak jako 12V vent. na 5V. Nevím, na co tam ten reg. dával, mohl to dát rovnou na 5V a hotovo. Funguje to takto už 2,5 roku s tím, že Cel 1200 se tam dával něco před rokem.
WinFast byl vždy expert na chlazení. Vsadím se, že má otáčky velmi nízké. Koukni sem, chlubí se 24dB http://www.leadtek.com.tw/3d_graphic...myvivo_1.shtml Paměti nejsou chlazeny ani u 1 karty, ale myslím, že nejsou potřeba.
O kolik je dražší ten WF?
Ten Leadtek stojí o 100Kč méně (asi 5370,- CzechComputer), jinak obě tyto karty mají 256M na 128 sběrnici + VIVO.
Za tuto cenu si myslím, že nemají na trhu konkurenci. Taky ten Leadtek běží na větších frekvencích, ale nevím proč, mě to pořád táhne k tomu Prolinku.
FX5700 s Vivo má ještě MSI, ale ta je o 1500 dražší. Což je pro někoho hodně. Osobně jsem měl dříve s MSI problémy, takže o ní neuvažuju.
A to vivo nebylo nic moc, ale byl to nižší model.
Tak je to tedy, těžká volba! No snad se brzo rozhodnu, v každém případě ti děkuji za informace, snad to pomůže i dalším zájemcům o FX5700.
Podle mě, nejpovedenější GF karty cena/výkon.
NE - WinFast i PixelView mají stejné frekvence 425/550.Původně odeslal Petr Vlk
Mě se zase líbí to chlazení na WF. Proč mám Prolink a ne ten WinFast? Objednal jsem si ji na obchod jen tak na sklad. Pak jsem ji testnul, pak se mi zalíbila................
Ještě jsem zapoměl, Leadtek a Mpeg-4 v realném čase harwarově.
Je to důležité?? Nebo to ten Prolink softwarově taky zvládne?
To už nevím. Abych nekecal.Původně odeslal Petr Vlk
Myslím, že karty jsou stejné, rozdíl bude v SW.
Mám doma starou dobrou TV kartu Aver Media Tv Phone 98. Byl jsem zvědavý na te soft Ulead VideoStudio7, a jsem taky mile překvapen.
Jednoduché a velmi dobré, ukláda mi to video jak do AVI, tak do mpeg i VCD. SVCD a DVD odmítá, zřejmě se karta už nechytá.
Tak si myslím, že nakonec bude uplně jedno, kterou FX5700 koupit, softwarově to bude dělat všechno.
Důležitý je TV chip NV36, který se mi jeví asi jako to nejlepší. A ten mají pouze 5700.
Prolink ma super design, Leadtek asi nejtišší chladič.
Sám jsem zvědavý, co nakonec koupím!![]()
OK, dej vědět!
Tak při mé smůle, zatím nemám nic, oba modelu jsou vyprodané.
Nenašel jsem ani na inetu firmu, která by je měla na skladě, tedy za rozumnou cenu. Nedám navíc 1000kč zbytečně, takže čekám, která se objeví.
Když říkáš, ža na ATI je problém s TV, co říkáš tomuhle: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=48361 ?
Pěkné, konečně jsem se taky zasmál, a ty vyblité barvy, tak to mě pobavilo.
Viděl jsem nekolik GF na TV, a musím přiznat, že ostrost obrazu se liší podle výrobce, ale není to nic strašného, a pokud to používáš pro sledování filmu, není co řešit. Používat TV jako pracovní plochu mě nikdy nenapadlo, nejsem tak najivní jako Atináci.
Ostrost u ATI je na tom podobně, viděl jsem dobré i horší, je ale zajímavé, že hošanům s ATInami vůbec nevadí, že jim na TV dole chybí řádky. Jsem zvědavý, kdy a kdo si toho všimne!
Nahrával jsem upravené video na VHS, a když jsem to viděl, už nikdy ATI! Aspon ne, dokud na vlastní oči neuvidím, že to odstranili.
Jinak objednal jsem ten Leadtek, at to pak můžeme porovnávat.
Ale zatím ho nemají, tak musím počkat.
Ještě k té ATI, abych jim nekřivdil. Osobně jsem testoval jen asi 4 kusy.
Našel jsem si trochu času, a mrkl na forum ATI a TVout. Kdo uvažujete o kartě s TV outem, určitě to udělejte taky. Něco se poučíte, já jsem se pobavil.
Když už konečně propojí TV tak, aby jim to šlo barevně![]()
, a pochopí, že zvuk je někde jinde
, tak problémy se teprve objeví
.
Někteří zoufalci marně upozornují na mnou zminované černé pásy, a to nejen dole, ale i nahoře. Zaujal mě sice jeden uživatel, který tuto nectnost udajně odstranil jinými ovladači !? Skoda jen, že to podrobně nerozebrali, a neudělali tak konečně i v tomto jasno.
Ještě mám jeden dotaz, nebo spíš prosím o radu. Zatím jsem vesměs používal TVtool, pro jeho jednoduchost, ale na tvou radu nainstaloval jsem nové ovladače 53.03, a zkoušel tu funkci roztažení plochy, a následně pak na TV jsem spustil Mediaplayer, maximalizoval ale pak se objevil problém.
Když pak dám přehrávat film fullscr., tak půl obrazu mám na monitoru a druhou půlku na TV!? Nevíš, co s tím? Zkouším to zatím na mé staré grafárně.
To fakt nevím. Zatím mi grafika vždy pochopila(MX440, FX5200, FX5700), že i když je prac plocha protažená, FS byl vždy na TV nebo monitoru, nikdy ne napůl. Takže tentokrát jsem mimo.
Ovšem s rozšířenou prac plochou můžeš manipulovat - dát ji vlevo, vpravo, nahoru.... vyzkoušej, jestli to dělá pořád i na jiné straně.
Jinak jsem pročítal tu diskusi o ATI/TV OUT a docela slušný. (NE)divím se, že něco podobného není i v sekci nVidia GK!? Asi proč taky...... ATI jsem instaloval do PC hodněkrát, ale TV si zprovozňovali zákazníci sami (akorát jednou na NB a tam jsem to vzdal, chvilku se tam TV hlásila a chvilku ne. Sama od sebe. Chtěl jsem tam dát nové Catalysty, ale po odebrání driverů a restartu si NB natáhl vždy ty staré. U nVidia je odeberu, ohlásí se to jako VGA a potom nainstaluji nové. Ten NB ale neeeeeeeeeee. Tak jsem od toho utekl), takže jsem se tím nikdy nezabýval. Přesněji jsem o pruhu ani nevěděl.
Tak mě ještě napadá, jestli není právě konflikt v ovladačích?
A kde máš nastavené to rozšírenie plochy? Ešte na tom prvom okne s rozlišeniami (to všeobecne windowsové) alebo už priamo na nVidia paneli v rozšírených nastaveniach?Původně odeslal Petr Vlk
C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
Sony a700+bordel okolo
Díky kamarádi za rady, už to mám, chtělo to nastavit ne horizontální ale vertikální rozšíření. Má to ještě svoje mouchy, např. když na monitoru (kde mám systémovou lištu) spustím třeba explorer, tak se mi objeví na TV, pak ho musím přetáhnout dolů, max., a pak teprve pracuju. Ale to nic, jenom to zkouším, mám ted jen starou GF2MX400, měl jsem MSI5200, ale ta se u mě dlouho neohřála, tak zatím mám tu starou a objednal jsem 5700FX.
Už se nemůžu dočkat, až bude doma, bohužel, prodejce mi odpověděl, že termín dodání je neznámý. (czech computer)
Ani jsem netušil, že ty staré střepy to taky zvládnou, chtělo to jen ty nové ovladače. Nemám tam sice aktivní zvetšování obrazu, mám tam jen posun, ale na 5700 to určitě podle vás bude. Takže to bude super.
Zatím čao.
Hm, aj to je riešenie
Ale ono to suvisi sa mi zda s tým čo som ti písal - musíš si to rozširenie plochy nastaviť priamo v nVIDIA paneli. V tom windowsovom sa druhý monitor musí tušim vypnúť.
Bohužiaľ to teraz nemám kde pozrieťPokazil sa mi kabel k telke...
EDIT: Tak som volal kamošovi, čo to má zapojené OK.
Musíš si druhý monitor v nastaveniach grafickej (v tom windowsovom) vypnúť a nastaviť si to priamo v ovladačoch (DualView).
Tak by ti to malo isť normálne.
C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
Sony a700+bordel okolo
Promin, to jsem zapoměl napsat, samozdřejmě jsem to zkoušel, ale jakmile to nastavím v DualView, objeví se to taky v ovladačích, jak jim ty říkáš windowsovské. Ono je to totožné, jen je k nim jiná cesta.
Záleží čistě na možnostech karty, tady z té moji stařenky už víc nedostanu. Ale ty nové ovladače musím pochválit, myslím, že TVtool už potřebovat více nebudu.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)