Citace Původně odeslal Gargamel
Citace Původně odeslal hpcpg
Zajima me dve veci v mplayeru. Puvodne jse,m pouzival nejakou RC verzi 0.90, pak jsem zkusil 0.92. Setkal jsem se ale se 2 problemama. Po kompilaci se program normalne spustim, ale kdyz dam otevrit, tak okno nikde. Po chvile jsem zjistil, ze okno je, ale ma nastavene nejnizsi polohu(blbe receno, proste, ze vsechny ostatni okna jsou nad nim). Kdyz to zmenim pres menu, tak v poho, ale priste to jde furt. Tohle je enom takova blbost, ale prece.

2. problem. V 0.90 jsem si zmenil font, ktery jsem stahnul, aby se mi dobre zobrazovaly ceske znaky. V novych verzich tato moznost je take, ale mplayer nebere fonty kere su na serveru, ty su totiz s priponou .raw a on chce jenom ttf a este cosi. To uz me celkem sere, protoze bez moznosti zmenit font mi nektere titulku vyrustaji na skoro celou obrazovku(u filmu s malym rozlisenim).
Dik.
Hmmmm, dlouhou dobu jsem mel 0.91 a ted mam 1.0pre3 a su spokojenej

K tem oknum: co pouzivas za WindowManager? V mplayeru se da nastavit nejakym prepinacem chovani WM, treba pri problemech s fullscreen atd. Taky jsem se v tom trochu drbal (ve zdrojacich - btw skoro stejny kod jako ma xmms/beep), nakonec jsem si to tehdy (kdyz jeste autori ignorovali Metacity) nejak rozchodil. Ted uz se to da obejit prave tim prepinacem, takze vyzkousej, pripadne muzes zkusit jiny WM.

Fonty: hledej v tomhle foru mplayer + freetype, je to tady popsany snad uz milionkrat. Je jasny, ze kdyz si zakompilujes podporu FreeType, tak ti raw fonty chodit nebudou. Na druhou stranu nevidim duvod proc je pouzivat, titulky pres FreeType jsou mnohem lip vyresene uz jenom kvuli vyse popsanemu chovani resizovani fontu (souvisi s primym renderingem do overlaye).
Pouzivam fluxbox a u zadnych jinych verzi se mi tohlencto nestalo. Vyvojova verze fluxboxu ma cosi na zapamatovani pozice oken atd. ale jak se zda tak to zas tak nefakci.