Tak to je sila! Vyplyvaji mi z toho dva poznatky.
za a) jsem slepy
za b) tvurce uzivatelskeho interfejsu ICQcka je totalni magor.

Priznavam, ze z mi neznamych duvodu jsem si zalozky User vubec nevsiml. Ovsem pro pobaveni ostatnich popisu, co je treba udelat, aby to chodilo.

Tak predne v zalozce GENERAL v nastaveni FIREWALL IP SETTINGS vyberete volbu Always use external IP.
Pote v zalozce SERVER je treba u polozky PROXY SETTINGS nastavit NOT USING FIREWALL. (Nenechte se mylit tim, ze ho pouzivate!)
Dale pak v zalozce FIREWALL (tady by to clovek pritom ocekaval, ze - jak naivni!) nesmite nastavit vubec nic - zde se totiz buhviproc nastavuje PROXY SERVER!
No a tim se dostavame k nasi slavne zalozce USER. Zde mu nejprve opet potvrdite NOT USING PROXY, coz vam zniceho nic KONECNE umozni vlozit rozsah TCP portu, ktere jste predtim namapovali ve svem routeru/firewallu, a jsme hotovi.

Zajimave je, ze mi ty online spojeni funguji ale pouze v pripade, ze request vysila druha strana. Pokud ho poslu ja, zase to napise Cannot Establish Direct Connection to user. Nicmene to delalo uz predtim, kdyz jsem byl pripojen bez routeru, takze to bude spis neshoda mezi ICQ, moji kabelovkou a kamosovou mikrovlnou.

Kazdopadne Glottisovi stonasobne diky! Ne nadarmo se rika Chytremu napovez, blbeho ...