Citace Původně odeslal Keekus
ahoj,

jelikoz se zabyvam videem, premyslim o zapojeni HDD do RAIDu 0.

mam radic do PCI Kouwell 571B-nechci tu slyset ze je spatny a levny a podobne, cetl jsem testy na nej, nedopadl nejhure, samozrejme to neni zadny HP apod. ... o to nejde..

spise bych chtel slyset vas nazor na IBM 7k250 s 8MB cache - pouzili byste je do toho RAIDu nebo jine..??

co me muze prekvapit, zaskocit, je tezka instalace woken??

Jde potom kdyz mam RAID 0 udelat image woken napr. Norton Ghostem, Drive Image a podobne..

Dekuji
Naopak, čip Sil0680 je jeden z těch lepších. Cena? Co bys chtěl na takovém řadiči platit ještě navíc? Já vím, svěřuješ mu svá data. Jinak mám to samé, za stejnou cenu, jen ST-LAB.
Měl jsem jeden problém. Při kopírování většího množství dat na pole (1GB a více) mi po restartu naběhl scandisk (ve WinXP je to přesněji chkdsk) a opravoval překřížené soubory. Týden jsem se s tím mořil. Problém? PATA kabely ležely na sobě a vzájemně se rušily!!! Dal jsem je od sesbe a je po problému!
Přitom problém s plochýma kabelama znám, známý si jej sruloval a za 2 dny mu zmizel sys. disk. Rozmotal jej a rok a půl v pohodě. Já jsem je měl téměř po celé délce na sobě. Zajímavé je to, že dokud jsem nenainstaloval drivery RAID řadiče, bylo to OK. Tzn. kompletní instalace systému atd.
Vysvětluji si to tím, že s nainstalováním driverů se aktivoval DMA mod a pak to začalo blbnout.
Co tím chtěl básník říci: zkontroluj kabely.
Dnes tam dám kulaté a bude pokoj.