Citace Původně odeslal Arteee
Citace Původně odeslal Deezel
... mne sa skor nepaci tych 55 Hz - dobry subik, chodi s poklesom -3dB tak od 30 Hz. Od 55 hraju klasicke 2, 3 pasmovky
Jo jenže to máš asi namysli nějaký měnič od B&C za 10000,-
Nebo si myslel už celou bednu(ozvučnici), to pak ano, jak jsem psal výše, že nižší frekvence se zesilují fyzicky v ozvučnici, ale měnič může hrát od 55Hz. A pak, lidské ucho vnímá frekvence od 17Hz, ale ta správná basa, kterou SUB vydává je tak na 60Hz. Zkus si připojit měnič s pásmem 30 - 1500Hz a pust do něj těch 30Hz... nic neuslyšíš, jenom uvidíš jak kmitá. Pak ho dej do ozvučnice pro něj navržené a znova pust těch 30Hz a rázem je slyšíš. A takle to funguje i s měničema které hrají od 55Hz a stejně těch 30Hz zahrajou stejně, akorát budou ve značně větší ozvučnici(fyzické zesilování při použití interference)
To co popisuješ (ten měnič a 30 Hz) je akustickej zkrat. To že ten reprák v ozvučnici těch 30 Hz zahraje je způsobeno tím, že ozvučnice ten akustickej zkrat odstraní (je mi jasný, že tohle výš, ale jen tak pro pořádek).
Pokud reprák jede od 55Hz neznamená to, že 30Hz nezahraje. Vhodně navrženou bednou lze u nízkej frekvencí vytvořit rezonanci, která tyhle frekvence zesílí. Já mám např. prehistorický tesly 6608 (40-4000Hz) a protože mám v každý bedně 2 zapojený do tandemu + bassreflex jedou rovně od nějakejch 28Hz.
Ten reprák od tonsila není dobrej nápad - má úplně jiný parametry, takže k optimální funkci by potřeboval úplnej objem bedny, jiný naladění toho bassreflexu nebo co to tam je atd. Mimo to pochybuju že by ten zesilovač ten reprák nakrmil. Ideální by bylo spíchnout bednu pro toho tonsila a vyvíst do ní dráty z tý geniusacký.