Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Subwoofer GENIUS Home Theater SW-5.1 HT vs.subwoofer Dexon

Standardní Subwoofer GENIUS Home Theater SW-5.1 HT vs.subwoofer Dexon

Dobrý den všem. Napadla mě myšlenka zapojit do této sestavy místo stávajícího subwooferu pasivní subwoofer od Dexona. Prosím poraďte jak na to. jediné údaje co tu jsou na bedně je toto: SCS1200...70W RMS__87dB/1W,1m......55+2800Hz__4 Ohmy. Díky za pomoc......

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Předem říkám, že to nemusí dopadnout vůbec dobře, zvuk může být ještě horší a ozvučnice může dělat psí kusy.

Zrovna se to řeší tady: stačí pořádně podívat:
    http://www.bannery.cz/visitor/positi...145&out=iframe

Musí se udělat návrh a test, jak by dopadly charakteristiky
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

"55-2800Hz" ... toto akoze ma byt subwoofer ?

Standardní

Zdá se ti to špatný? Já nejsem žádnej odborník.. Tak poraď něco jinýho. Já jenom že ho mám doma z auta. Auto jsem prodal a tanhle drobeček mi tu zůstal, když on vypadá tak dobře .

Standardní

No suby by mely hrat hluboky basy, tak pod 200Hz, ty mas skoro 3 000Hz. Je to trochu zvlastni

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Vliv
    293

Standardní

Není to zvláští, je to naprosto normální. To udávaný pásmo je F3. frekvence pod dolní hranicí se zesilují pomocí ozvučnic
    BA95 positive

Standardní

... mne sa skor nepaci tych 55 Hz - dobry subik, chodi s poklesom -3dB tak od 30 Hz. Od 55 hraju klasicke 2, 3 pasmovky

Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Deezel
    ... mne sa skor nepaci tych 55 Hz - dobry subik, chodi s poklesom -3dB tak od 30 Hz. Od 55 hraju klasicke 2, 3 pasmovky
    Jo jenže to máš asi namysli nějaký měnič od B&C za 10000,-
    Nebo si myslel už celou bednu(ozvučnici), to pak ano, jak jsem psal výše, že nižší frekvence se zesilují fyzicky v ozvučnici, ale měnič může hrát od 55Hz. A pak, lidské ucho vnímá frekvence od 17Hz, ale ta správná basa, kterou SUB vydává je tak na 60Hz. Zkus si připojit měnič s pásmem 30 - 1500Hz a pust do něj těch 30Hz... nic neuslyšíš, jenom uvidíš jak kmitá. Pak ho dej do ozvučnice pro něj navržené a znova pust těch 30Hz a rázem je slyšíš. A takle to funguje i s měničema které hrají od 55Hz a stejně těch 30Hz zahrajou stejně, akorát budou ve značně větší ozvučnici(fyzické zesilování při použití interference)
    BA95 positive

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    Nebo si myslel už celou bednu(ozvučnici), to pak ano, jak jsem psal výše, že nižší frekvence se zesilují fyzicky v ozvučnici, ale měnič může hrát od 55Hz. A pak, lidské ucho vnímá frekvence od 17Hz, ale ta správná basa, kterou SUB vydává je tak na 60Hz. Zkus si připojit měnič s pásmem 30 - 1500Hz a pust do něj těch 30Hz... nic neuslyšíš, jenom uvidíš jak kmitá. Pak ho dej do ozvučnice pro něj navržené a znova pust těch 30Hz a rázem je slyšíš. A takle to funguje i s měničema které hrají od 55Hz a stejně těch 30Hz zahrajou stejně, akorát budou ve značně větší ozvučnici(fyzické zesilování při použití interference)
    udesna alchymie
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Tak pozor, ze tam je udavano 55Hz neznamena, ze to po 55 nehraje dobre. Slysel jsem kamaradovu tubu Dexon s reprakem Tonsil. Byl na taky na 70W, ale kamos ho mel trochu prehulenej. Pral bych vam sedet v tom aute a pustit basstest. 2 minuty mi stacily. Slysivam na tuningach i jinde auta s daleko drazsima SW a plno z nich nemelo tak silny basy, jako tohle. I na Autohifi.cz ho berou jako vyborny, takze s Geniusem bych ho vubec nesrovnaval. Proste ho zapoj misto staryho repraku a uvidis. Nic tim nemuzes zkazit.
    IBM ThinkPad T42

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    To co popisuješ (ten měnič a 30 Hz) je akustickej zkrat. To že ten reprák v ozvučnici těch 30 Hz zahraje je způsobeno tím, že ozvučnice ten akustickej zkrat odstraní (je mi jasný, že tohle výš, ale jen tak pro pořádek).
    Pokud reprák jede od 55Hz neznamená to, že 30Hz nezahraje. Vhodně navrženou bednou lze u nízkej frekvencí vytvořit rezonanci, která tyhle frekvence zesílí. Já mám např. prehistorický tesly 6608 (40-4000Hz) a protože mám v každý bedně 2 zapojený do tandemu + bassreflex jedou rovně od nějakejch 28Hz.
    Ten reprák od tonsila není dobrej nápad - má úplně jiný parametry, takže k optimální funkci by potřeboval úplnej objem bedny, jiný naladění toho bassreflexu nebo co to tam je atd. Mimo to pochybuju že by ten zesilovač ten reprák nakrmil. Ideální by bylo spíchnout bednu pro toho tonsila a vyvíst do ní dráty z tý geniusacký.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Samozrejme je lepsi postavit special bednu pro Tonsila, ale pochybuju, ze bude kvuli tomu pokusu dotycnej rezebirat svou tubu . Ze to zesik z Geniusu "nenakrmi" je celkem jasny, ale jde jenom o pokus, ne?
    IBM ThinkPad T42

Standardní

jediné údaje co tu jsou na bedně je toto: SCS1200...70W RMS__87dB/1W,1m......55+2800Hz__4 Ohmy. Díky za pomoc......

... dotycny hovoril o bedne, teda s ozvucnicou. Mne su tieto veci myslim jasne, mna len zarazilo to ze "bedna" ktora hra od 55 Hz - NIE MENIC, sa len tazko da povazovat za sub. [/b]

Standardní

Citace Původně odeslal Toncek
    Tak pozor, ze tam je udavano 55Hz neznamena, ze to po 55 nehraje dobre. Slysel jsem kamaradovu tubu Dexon s reprakem Tonsil. Byl na taky na 70W, ale kamos ho mel trochu prehulenej. Pral bych vam sedet v tom aute a pustit basstest. 2 minuty mi stacily. Slysivam na tuningach i jinde auta s daleko drazsima SW a plno z nich nemelo tak silny basy, jako tohle. I na Autohifi.cz ho berou jako vyborny, takze s Geniusem bych ho vubec nesrovnaval. Proste ho zapoj misto staryho repraku a uvidis. Nic tim nemuzes zkazit.
    ... jj na 60 Hz kopec na basoch som sa nechal nachytat naposledy niekedy pred 3 rokmi ... kazdy z toho raz vyrastie a pochopi ze qualitne basy sa zacinaju podstatne nizsie ... hmmm ale na duc-duc muziku, no da sa aj tak :P

Standardní

Citace Původně odeslal Toncek
    ... jj na 60 Hz kopec na basoch som sa nechal nachytat naposledy niekedy pred 3 rokmi ... kazdy z toho raz vyrastie a pochopi ze qualitne basy sa zacinaju podstatne nizsie ... hmmm ale na duc-duc muziku, no da sa aj tak :P
    No, jestli jsi chtel rict, ze posloucham tuc tuc hudbu a ze sem ohromenej ze 60Hz, tak to ses na omylu. Chtel jsem jenom vysvetlit, ze kdyz je na repraku fy Dexon napsany 55Hz, nebo kolik to bylo a kazdej se tomu smeje, tak by to mel nejdriv slyset, jak hraje ve skutecnosti.
    IBM ThinkPad T42

Standardní

Chcel som tym povedat ze existuju aj daleko lepsie riesenia ako Dexon a za prijatelnejsiu cenu ... PEACE

Standardní pokud chcete dobrej subwoofer

pokud chcete "dobrej" subwoofer tak zkuste zapojit dva basáky do tuby proti sobě /membránama/ ale fázově posunutý o 180°, měly by jezdit jako píst a o dunění by nemělo být nouze..... co by na to řekli "netopíří" nevím.... jen mě to tak napadlo. A k těm bednám, měl jsem doma studiový tanoyky /monitory/ hráli výborně, ale jen na jednom místě. Dost náročný na ozvučení - prostě monitory - sedíš před nima a hudba praží přímo do tebe
    Nikon D50/70 + spousta hraček.Prace D3 + 14/2,8 + 24-70/2,8

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

podla mna je 55hz dost ale on sice zlezi ze pri akej citlivosti to prenesie...
    taky hifi basak podla mna asi pri malej tak 60-70dB aj menej.
    no ked je to PA reprak tak to by prniesol citlivostou tak asi 80-90dB aj viac ale to pochybujem ze je tam PA reprak....
    Ono ked das na to dobry silny zosik s dobrymi tvrdymi basami tak sa aj zo slabeho repraku da vela vyzmikat..
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Standardní

Pokud u frekvenční charakteristiky není uvedeno toleranční pásmo, tak se jedná o skoro bezcenný a nic neříkající údaj!! a výrobce si tam pak může "vymyslet" prakticky cokoli...
    PentiumIII 600E | SDRAM 128MB | Abit BE6 | Riva TNT1 16MB | SB Live! Player1024 | LAN Planet | Seagate Barracuda 7200.7 80Gb | Teac CD-W540E | Pioneer DVD-ROM 104SZ | 15\" TFT LG L1510S

Standardní

Citace Původně odeslal samsula
    Pokud u frekvenční charakteristiky není uvedeno toleranční pásmo, tak se jedná o skoro bezcenný a nic neříkající údaj!! a výrobce si tam pak může "vymyslet" prakticky cokoli...
    ... absolutny suhlas

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání