Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: SATA RAID0 vs ATA133 RAID0

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní SATA RAID0 vs ATA133 RAID0

Prosim o radu
    Chcem vediet ci je rychlost serial ata raid 0 o vela vyssia ako ata raid 0
    pretoze sa chystam nejaky radic
    teraz mam disk Seagate Barracuda IV 7200 a ak je serial ata ovela lepsi
    tak by som dokupil nejaky sata disk(a neskor druhy) a ak nie je ten sata
    ovela lepsi tak by som len dokupil barracudu
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Tom
    Vliv
    286

Standardní

mno vicemene je to vykonove nastejno, SATA je mozna krapet rychlejsi. A ty chces dat do RAIDu BIVky? To bych nedelal, projdi si pres search tuto sekci, myslim ze nejake zminky o tom najdes. BIVky se na RAID 0 rozhodne nehodi
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

HONDA Accord Type-S (2,4 DOHC VTEC)

Standardní

Tom: pls mam 2x IBM7k250 s 8MB cache - kdyz je dam do RAID0 to se mi vyplati??
    zacal jsem premyslet ze bych je prodal a vzal SATA disky
    Seagate B7200-7 ale uvadis ze je to "JEN" o krapek rychlejsi...aby se mi to vubec vyplatilo... novy MB, 2xnovy HDD...
    Diky

Standardní

Citace Původně odeslal Keekus
    Seagate B7200-7 ale uvadis ze je to "JEN" o krapek rychlejsi...aby se mi to vubec vyplatilo... novy MB, 2xnovy HDD...
    Diky
    Citováno Sandrou:
    2x ST Barr. 7200.7 SATA 160GB RAID0 - 55555 - opravdu - cca 5GB dat
    2x ST Barr. 7200.7 PATA 80GB RAID0 - 54900 - cca 5 GB dat.
    První byl řadič Promise na MB ASUS, druhý samostatný řadič Sil.Image 0680 v MB Soltek.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Vliv
    286

Standardní

Diky
    S Hitachi 7k250 se ti to rozhodne vyplati pokud jdi jde o rychlost, ale doufam, ze ti je jasne ze RAID 0 neni to nejlepsi pokud mas rad sva data .), chtelo by to jeste jeden disk na zalohovani. Ano SATA RAID 0 vs PATA RAID 0 je vykonove cca nastejno. A kupovat B7200.7 SATA a davat je do RAIDU 0? Nesmysl kort kdyz uz mas Hitachi .)...ty dve B7200.7 v RAID 0 nejsou o moc vykonejsi nez 1x HITACHI 7k250
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

Standardní

Citace Původně odeslal Tom
    Diky
    S Hitachi 7k250 se ti to rozhodne vyplati pokud jdi jde o rychlost, ale doufam, ze ti je jasne ze RAID 0 neni to nejlepsi pokud mas rad sva data .), chtelo by to jeste jeden disk na zalohovani. Ano SATA RAID 0 vs PATA RAID 0 je vykonove cca nastejno. A kupovat B7200.7 SATA a davat je do RAIDU 0? Nesmysl kort kdyz uz mas Hitachi .)...ty dve B7200.7 v RAID 0 nejsou o moc vykonejsi nez 1x HITACHI 7k250
    Nechtěl jsem tím říci, ať koupí Barracudy. Chtěl jsem to pro porovnání RAID0 SATA/RAID0 PATA. Jen obecně. Neměl to být nějaký směrodatný test! (ať mi zas někdo nepíše, že to má doma lepší a má o pár bodů víc)

Vliv
    286

Standardní

Antonín Plhal: hehe , dyt ja k tvemu srovnani nemam zadne vyhrady, sice sandru nepovazuju za radny bench ale jako porovnani vykonu PATA x SATA to stacilo .), odpovidal jsem na Keekusovu otazku a ten se primo ptal na to srovnani, tak jsem mu odpovedel .)

Standardní

mno urcite bych to neraidoval tou zrudnosti co podporujou ty radice ... teda pokud z toho nepotrebujes bootovat (teda pokud nemas 3ware radic)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Antonín Plhal: jj.. do Sandry taky koukam na vysledky... podle toho co uvadis opravdu rozdil neni...

Tom: ano, jde mi o rychlost, davam si pozor na to ze je to RAID0, proto jeste 3ti HDD kde bude system a veskera zaloha =o))
    diky za objasneni SATA vs. PATA a hlaven B7200.7 vs 7k250

prosim jaky jiny program tedy pouzivate na test kdyz nee Sandru..

Jinak dekuji vsem za vysvetleni - uz jsem pomalu zacal shanet kupce na ty veci =o)) ale uz nebudu

Fox!MURDER: nee bootovat z nej nebudu...vylozene bude na praci..

Standardní

Taky jsem zapoměl dodat, že v obou případech je na poli nainstalován systém, což v Sandře taky hodí menší skóre. Stačí vypnoot swap a hned je to o 3000 víc. Bez systému by to bylo jistě ještě více.
    Barr 7200.7 samotná na SM dá asi něco kolem 37XXX bodů. Na PM + systém XP 32XXX bodů...............
    Jen pro upřesnění.

Standardní

to ALL: tak jsem ty 2HDD 7k250 zapojil do RAIDu s tim ze OS je na jinem HDD.
    prosim Vas, hodnoty ktere uvedu nejsou pro chlubeni nebo tak nejak, jen chci vedet a poradit zda jsem vse udelal dobre..

RAID je vyuzivan na DVD a VIDEO

- hned pri vytvareni RAID0 mam nastavit nejakou velikost - mam na vyber AUTO, 4,8,16,32... jake je zde idealni nastaveni??

- po instalaci OS jaka ma byt velikost clusteru na HDD - opet urceno pro zpracovani DVD...

- mam nastavovat virualni pamet pro RAID nebo ji nechat jen na IDE0 kde je system, pripadne jak velkou..??

- radic mam Kouwell 571B - muze mit vliv rychlost RAIDu na to, v jakem PCI slotu je radic?

- mam mit DVD stazeno na RAIDu a prevadet na RAIDu nebo stahnout na IDE0 a upravovat na RAIDu??

Vysledek v HDTACHu je pri cteni nej. 106MB prumer 90MB
    Sandra - 68000

Jsou to spravne vysledky?

Ptam se z toho duvodu ze kdyz prevadim DVD tak doba prevodu se mi nezkratila je to stejne dlouho, prumerna SPEED na IDE0 byla 1.6, kdezto na RAIDu je ted 1.65?? a pritom by mela byt 1.8-1.9

Mam dojem ze jsem tim nic neziskal!

Predem dekuji za odpovedi...

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

1) 32kB
    2) nech tam default, tzn 4kila
    3) myslíš pagefile ? na tom můžeš získat nejvíc...ne nějakym blbym RAIDem
    4) může
    5) ty sis pořídil RAID kvůli DVD masteringu ? data jsou komprimována předpokládám...
    6) jo, ty výsledky v syntetických testech jsou hezký

Ptam se z toho duvodu ze kdyz prevadim DVD tak doba prevodu se mi nezkratila je to stejne dlouho, prumerna SPEED na IDE0 byla 1.6, kdezto na RAIDu je ted 1.65?? a pritom by mela byt 1.8-1.9

Mam dojem ze jsem tim nic neziskal!
    to není dojem, to je fakt....kdy už lidi konečně pochopí, že kromě zpracovávání surových videodat je RAID0 dobrý akorát tak na rychlý start systému ? pochop, že dvd má datový tok několik MB/s, takže JEDEN nový high-end 7200ot disk (dm9+ nebo hitachi 7k250) to zvládne levou zadní a ještě se bude dost flákat. tam je prostě omezením procesor !!! stejně tak u her - pokud nebudu brát v potaz loadování megamap v neverwinter nights (a i tam je lepší udělat to, co píšu o kus níž).

abych jen nekritizoval:
    zruš ten RAID, na prvním hitachi udělej 10giga oddíl na začátku disku na OS, na druhém hitachi udělej na začátku jeden oddíl cca 2Gb a dej tam swap na pevnou velikost 2gb. na prvním disku převáděj to video.
    a příště si za stejný prachy kup radší Raptora 74gb
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

Citace Původně odeslal Marsellus Wallace
    abych jen nekritizoval:
    zruš ten RAID, na prvním hitachi udělej 10giga oddíl na začátku disku na OS, na druhém hitachi udělej na začátku jeden oddíl cca 2Gb a dej tam swap na pevnou velikost 2gb. na prvním disku převáděj to video.
    Marsellus Wallace: vyzkousim jak radis...uvidime jak to bude vypadat... jen mi pls rekni - velikosti clusteru v teto moznosti jsou rozhodujici nebo nechat 4kB??

Dekuji

Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

abych jen nekritizoval:
    Marsellus Wallace: vyzkousim jak radis...uvidime jak to bude vypadat... jen mi pls rekni - velikosti clusteru v teto moznosti jsou rozhodujici nebo nechat 4kB??

Dekuji
    no abys nebyl překvapen - lepší než RAID0 to nebude (bude to trochu horší), ale poznáš to při všem (start OS, načítání her atd), ne jen při nějakym kopírování DVD...

jo pokud si chceš nechat ten RAID, doporučuju 16kilo stripe, ne 32 - ten kouwell by to měl snášet lépe a 7k250ky jedou na svoje STR max už od 16kil...

velikost clusteru ? mno zajímavý by bylo dát tam asi taky 16kB (předpokládám FAT32 máš, ne ? ntfs na to nemá cenu !!!).

jo a pokud myslíš velikost clusteru u toho mého návrhu (zručení RAID), tak tam se hodí víc než default 4kb asi jen pro OS oddíl (klidně 16/32kilo). otázkou je, jak se na to budou tvářit různé diskové nástroje typu speed disk a defragmentace... a hlavně pak použij utilitu z Winternals na defragmentaci MFT, jinak skoro nemá cenu dávat tam větší clustery

btw: ty máš ty hitachi 3x ? s toho by se dalo udělat ještě lepší kombinace...

Standardní

Marsellus Wallace: jj.. mam 3x Hitachi 7k250, dve z toho jsou 8MB, jedna 2MB cache..

tak jak by si to udelal ty pls? jde mi hlavne o encodovani DVD aby se trochu zrychlilo.

Díky

Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

Marsellus Wallace: jj.. mam 3x Hitachi 7k250, dve z toho jsou 8MB, jedna 2MB cache..

tak jak by si to udelal ty pls? jde mi hlavne o encodovani DVD aby se trochu zrychlilo.

Díky
    encodování DVD ? popiš to trochu - jakej používáš soft ? kolik je datovej tok ? to jenom "překomprimováváš" už to upravený komprimovaný dvd nebo si hraješ s raw videodatama ? kolik máš RAM ? jakou máš vůbec sestavu ? to je docela podstatný...
    jaký máš OS ? ty hitachi jsou všechny 160ky ? SATA ? co ještě na PC děláš ? hraješ ? děláš s grafikou ?

Standardní

Marsellus Wallace: mam Athlon 2200+XP, 512MBDDRam, GF4Ti4200,2XHDD PATA 7k250 120GB 8MB, mozna 1xHDD PATA 7k250 120GB 2MB - nevim zda je tedy potreba??, WXP SP1
    moc uz nehraju, obcas sem tam neco kdyz je cas, prevazne delam MPC, ale hlavne prevody DVD do XVID a jeste vice DVD na DVD pres CCE - a tady je ten kamen urazu - trva to treba az 7hodin pri 5pruchodech, tak jjsem myslel ze by se to dalo urychlit.. encoduji obraz..aby se vse veslo na 1xDVD...

Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

sice nevim, co to je MPC a CCE, ale zkusim ti poradit.

na první 160ce udělej tak 10Gb oddíl na OS + SW (popř. víc, pokud toho SW je víc) na NTFS, clustery co největší, pokud ti nevadí několik giga slacku tak klidně 64kB. až nainstaluješ všechen soft, spusť defrag. zbytek prvního disku nech na nějaký data, FS je nepodstatný (ditto u dalších disků).
    na druhý 160ce udělej na začátku 5giga fat32 oddíl (32kb cluster size), do něj nacpi pagefile.sys na pevnou velikost 5giga + zase defragmentuj pomocí speed disku nejlépe (nebo page defraguz sysinternals.com).
    na 120ce udělej na začátku fat32 oddíl (32kb) o takové velikosti, které bude právě taková, aby se tam ten dočasný DVD soubor vešel (čili asi 5giga ?!?). ta 120ka má sice jen 2mb cache, což je ale pro STR naprosto nepodstatný - na tohle se hodí.

samozřejmě každý disk na svojí kšandu. na 120ka by se dala ušetřit tím, že by se to dvd dělalo na jeden z prvních dvou disků, na jaký, to je ale otázka - neznám ten soft, kterym to děláš, ani jestli třeba při tom děláš na PC něco dalšího, jestli máš nějaký utility na pozadí atd.

omezením je tady prostě procesor, ne disky...nic lepšího než tohle už asi z toho nevymlátíš

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

vy jste uplne prehledli konkretnost otazky nooda.

2nood zalezi na tom, jak mas k NB pripojeny radice. v tvem pripade je SATA pripojeno skrz PCI sbernici ( nForce2 neobsahuje SATA radic ) tzn pokud je pripojen skrz PCI i PATA ( coz si nejsem jist ted ) tak rychlost bude +- stejna. Pokud je PATA integrovan primo v chipsetu, tak bude PATA rychlejsi...

> to vse za predpokladu jak moc zatezujes PCI sbernici ( kolika kartama a ostatnima vecma integrovanyma na desce )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    vy jste uplne prehledli konkretnost otazky nooda.

2nood zalezi na tom, jak mas k NB pripojeny radice. v tvem pripade je SATA pripojeno skrz PCI sbernici ( nForce2 neobsahuje SATA radic ) tzn pokud je pripojen skrz PCI i PATA ( coz si nejsem jist ted ) tak rychlost bude +- stejna. Pokud je PATA integrovan primo v chipsetu, tak bude PATA rychlejsi...

> to vse za predpokladu jak moc zatezujes PCI sbernici ( kolika kartama a ostatnima vecma integrovanyma na desce )
    Oprav se z PATA na SATA v čipsetu.
    viz Intel ICH5-R

Standardní

Marsellus Wallace: ted uz snad naposledy .
    udelal jsem to jak si poradil,
    zrusil jsem RAID, 1x120GB mam jako IDE0 PM - C: 20GB, NTFS, 64kB cluster, D: 100GB, NTFS, 32kB, druhy 120GB mam IDE1 SM - E: 5GB FAT32 swap, 32 cluster, F: 115GB NTFS, 32 cluster.
    CD-Romy jsem zapojil na radic a suplik taky...

muzu rict, ze je to stejne rychly jako kdyz jsem to mel na tom radici jako RAID, zadna zmena..

nakonec tedy na F ukladam DVD, a upravuji je na D coz se mi zda jako nejlepsi reseni...

prosim o zodpovezeni jeste tohoto:
    - u toho disku D, F muzu mit cluster 64kB jako u C
    - je mozne kdyz jsem doposud mel disky na radici aby se mi poskodily data?? mam NERO na disku a slo normalne instalovat,ale ted po pripojeni na IDE radic mi vyhazuje chybovou hlasku, a nejen tento program
    -kdyz mam CD-Romky na radici, jak udelam aby se bootovalo z CD?? v Biosu dam first boot SCSI ale nejede to...
    -mam zkusit prehodit radic do jineho PCI slotu?,ted je ve 4.PCI, ve 2.zvukovka

Velice dekuji za odpovedi...

Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

muzu rict, ze je to stejne rychly jako kdyz jsem to mel na tom radici jako RAID, zadna zmena..
    tohle by si měli přečíst všichni ti RAIDeři, co tvrdí, jak ti RAID0 zvedne výkon

u toho disku D, F muzu mit cluster 64kB jako u C
    můžeš, ale pokud tam jen dáváš ty dvd ripy, tak je to stejné jako 32kB...
    pokud bys tam dával nějaký malý soubory (max 60kB), ke kterým potřebuješ kriticky rychlý přístup, tak by se ti to vyplatilo mít tam 64kilo, ale jinak je rozdíl opravdu nulanulanic.

je mozne kdyz jsem doposud mel disky na radici aby se mi poskodily data?? mam NERO na disku a slo normalne instalovat,ale ted po pripojeni na IDE radic mi vyhazuje chybovou hlasku, a nejen tento program
    hmm co ti to píše ?

kdyz mam CD-Romky na radici, jak udelam aby se bootovalo z CD?? v Biosu dam first boot SCSI ale nejede to...
    to scsi by jet mělo, je ale taky uplně možný, že kouwell sice umí atapi zařízení, ale neumí z nich bootovat...
    snad tu je někdo s kouwellem a atapi, kdo ti poradí - každopádně v tom kouwelláckym BIOSu asi neni moc co nastavit, co ? u těch lepších řadičů bývá volba, z čeho konkrétně se má bootovat.

Velice dekuji za odpovedi...
    np

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

este som sa chcel spytat kde sa da zohnat ten speed disk, ci sa to da stiahnut samostatne alebo ci je to len sucast Norton Utilities
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Standardní

sice nevim, co to je MPC a CCE, ale zkusim ti poradit.

na první 160ce udělej tak 10Gb oddíl na OS + SW (popř. víc, pokud toho SW je víc) na NTFS, clustery co největší, pokud ti nevadí několik giga slacku tak klidně 64kB. až nainstaluješ všechen soft, spusť defrag. zbytek prvního disku nech na nějaký data, FS je nepodstatný (ditto u dalších disků).
    na druhý 160ce udělej na začátku 5giga fat32 oddíl (32kb cluster size), do něj nacpi pagefile.sys na pevnou velikost 5giga + zase defragmentuj pomocí speed disku nejlépe (nebo page defraguz sysinternals.com).
    na 120ce udělej na začátku fat32 oddíl (32kb) o takové velikosti, které bude právě taková, aby se tam ten dočasný DVD soubor vešel (čili asi 5giga ?!?). ta 120ka má sice jen 2mb cache, což je ale pro STR naprosto nepodstatný - na tohle se hodí.

samozřejmě každý disk na svojí kšandu. na 120ka by se dala ušetřit tím, že by se to dvd dělalo na jeden z prvních dvou disků, na jaký, to je ale otázka - neznám ten soft, kterym to děláš, ani jestli třeba při tom děláš na PC něco dalšího, jestli máš nějaký utility na pozadí atd.

omezením je tady prostě procesor, ne disky...nic lepšího než tohle už asi z toho nevymlátíš
    To myslíš na už výsledný ořezaný DVD před vypálením a nebo teprve načtený z DVD třeba Decryptem?

Jo a ještě něco já mam Kouwell 571A (ATA100 bez RAIDu) doporučuješ ho vyměnit a nebo tuto Tvou konfiguraci disků na tom můžu realizovat?

Já jsem původně chtěl mít 1.system disk na IDE 0.0 - 2.disk na sekundary řadiče - 3. disk 200GB WD na primary řadiče - DVD a CD/RW na IDE 1 ----co ty na to? Mam to zapojit jako Keekus ? A jak to potom zapojit, když tam chci dát ještě DVD/RW Plextora 708? Díky moc předem. Zrovna se mi zhroutili XP Pro tak se to teď hodí předělat před instalací.
    1,8a,512M RAM(RDRAM),MSI 6545(i850),2*Bar.IV(80GB)+WD BB 200GB,Gainward GF4 4800SE XP/GS - 320/720,Plat. EX,DVD-Toshiba 1612,CD-RW (PlexWriter 4012),Creative Inspire 5700

Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal greenhorn66
    To myslíš na už výsledný ořezaný DVD před vypálením a nebo teprve načtený z DVD třeba Decryptem?

Jo a ještě něco já mam Kouwell 571A (ATA100 bez RAIDu) doporučuješ ho vyměnit a nebo tuto Tvou konfiguraci disků na tom můžu realizovat?

Já jsem původně chtěl mít 1.system disk na IDE 0.0 - 2.disk na sekundary řadiče - 3. disk 200GB WD na primary řadiče - DVD a CD/RW na IDE 1 ----co ty na to? Mam to zapojit jako Keekus ? A jak to potom zapojit, když tam chci dát ještě DVD/RW Plextora 708? Díky moc předem. Zrovna se mi zhroutili XP Pro tak se to teď hodí předělat před instalací.
    pokud chceš RAD0 na to, abys nagraboval zkomprimovaný DVD na disk, smazal něco (nějaké titule, audio stopy, bonusy) a pak to azse vypálil na DVD, tak tě asi zklamu, ale tam ti RAID0 nepomůže (Keekus to sem taky napsal). omezením je JEN a JEN procesor. Keekusovi jsem to radil proto, že už ty disky koupil, tak aby z toho měl alespoň něco...
    pokud už jsi ty disky koupil, tak prostě na první dát OS (na začátek) na IDE desky (pokud je to nějaká normální deska), na druhej dát swap a šoupnout ho na ten kouwell (má sice krapet nižší STR, ale seek je stejnej a to je u swapu to podstatné) a na třetí na druhej IDE kanál desky a grabovat to video
    taky nepíšeš, co máš za disky - pokud je třeba jeden hitachi 7k250, druhej WD JB a třetí seagate 7200.7, tak logicky je nejlepší dát hitachi na OS, wd na swap a seagate na grabování.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání