Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 38

Téma: Co vy na tenhle dopis, je to OK???, prosím o kontrolu!!

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Co vy na tenhle dopis, je to OK???, prosím o kontrolu!!

Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.

Věc: Výzva k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle § 598
    občanského zákoníku

Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
    Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
    Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.

Výše uvedenou částku pošlete složenkou na adresu: xxxxxxxxx
    IBM ThinkPad T40

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Re: Co vy na tenhle dopis, je to OK???, prosím o kontrolu!!

Citace Původně odeslal Ištván
    Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.

občanského zákoníku

Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
    Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
    Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.

Nejak se mi nezda ta veta:
    náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu.
    Jinak to vypada rozumne,ovsem chtit po nekom nahradu cca 3,5 litru,kdyz se ti neozval ani kvuli normalni reklamaci,nevim nevim,levnejc to poridit neslo? Vim ze posta neni idealni,ale co treba PPL nebo neco podobnyho?
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

No asi nešlo, o PPL nic nevím, a asi nejsem povinej to zjitovat. Když jsem si ho objednával, tak se ozvaly hned, ale když je problém tak nic.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní re

No asi nešlo, o PPL nic nevím, a asi nejsem povinej to zjitovat. Když jsem si ho objednával, tak se ozvaly hned, ale když je problém tak nic.
    PPL je zasilkova sluzba,dalsi je treba DPD,... a urcite by to vyslo levnejc,no to uz je tedka bezpredmetny,no s tim ze se ti neozvou to tak bejva,urcite ti nabizely super cenu,o par procent mensi nez v klasickym shopu,ja sem z tohohle vylecenej a radsi si priplatim(trosku ) ale mam jistotu,ze se o me v pripade potreby postaraj,viz czechcomputer,ale tedka jim ta reklamace taky trva nejak dlouho
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Standardní Tak jsem zvedavej

1. na email ti nemusela prijit odpoved, protoze byla zrovna nejaka nakaza virem a AVG danej mejl smazalo (nebo neoc podobnyho cim budou argumentovat, spadl mailovej server)... proste neodpovedeli... tudiz se s tebou nemohli domluvit na reseni dany situace
    2. mas vzdy kontaktovat prodejce cestou posty (listek o zaslani dop. dopisu) nebo telefonicky a nahravat (takhle se to psalo nekde v FAQ v tyhle sekci ... dukazy), nebo zarucni servis v zarucnim listu, kterej ti prodejce potvrdil razitkem (stvrdil ze s firmou UMAX ma co do cineni) (internet je obc. zak. povazovan za nedostacujici medium)

Jsem fakt zvedavej, dopis je napsanej pekne, hlavne poslat tak aby by po prevzeti prisel listek ze ho prevzali...
    PS: Konecne akce
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní Krom toho

Jestli jsi to vezl na reklamacku po 1.1.2004 tak je tam castka 3,50 Kc/km,
    a prum cena PHM pro 2004 je treba dohledat... na MinFin jsem nasel jen za minulej rok, na serveru www.du.cz je cena Specialu pro rok 2004 23,90 za litr.

Tady k tem cenam na km:
    Sazba základní náhrady na 1 km jízdy
    Údaje v tabulce jsou v Kč.
    Druh vozidla Platnost sazby
    1.1.2004-31.12.2004
    Jednostopá vozidla a tříkolky 0,90
    Osobní motorová vozidla 3,50
    Pokud povezes fotak na privesu tak jeste 15%

Se pouzivaj tyto ceny, prumerne ceny v minulem roce... aspon v ucetnictvi...
    http://www.du.cz/?sekce=8&uroven=5
    http://www.du.cz/?sekce=8&uroven=4
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

No právě já nenašel tu nejnovější vyhlášku tak sem použil tu starou z roku 2002, na rok 2004 by měla plati ta z roku 2003? Až se tu sejde ještě pár takovejch připomínek, tak dopis doladím a pošlu. Asi v pátek nebo v pondělí.
    V záručáku je přímo napsáno, že můžu reklamovat u prodejce, nebo v autorizovaném servisu, ale neni tam v jakým ani adresa.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Mě to přijde,že má vše správně. Pokud neodpoví žaloba 3000,- neni málo a stojí se kvůli nim poprat.
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

Jo

Standardní

Jsem to jeste nekolikrat upravoval, protoze ty ceny mi nesedely to co jsem tam napsal naposledy je platne
    Pro ucetni zaverku a jeji nkalady se pouzivaji ty prumerne ceny z min. roku co vyda Min.financi

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Ty odkazy cos dal vejš jsou mi na nic, vono to chce jméno a heslo stejně ale potřebuju číslo tý nový vyhlášky, ty ceny teda opíšu podle tebe. Benzín šel o fous dolu.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Cisla Z a Vyhlasek muzes v pohode opsat z http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=33124
    a za kazdej dodat "ve zeneni predpisu pozdejsich" (zkratkou vzpp), tim jsi to vyresil, ceny znas a prislusnej aktalni paragraf at si najdou sami... treba v ASPI
    Ciao

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak jo, ceny tam dávám teda podle tebe a ty paragrafi tam mám teda asi dobře, jen tam přidám tu skratku ve znění pozdějších předpisů. V pondělí to doporučeně posílám. Ještě uvidím přes víkend, třeba sem někdo napíše něco závažnýho. No ale i Jezevec mlčí, tak je to asi OK.
    IBM ThinkPad T40

Standardní Nevim jiste ale kdyztak zkus vyhlasku

Zkus mrknout na vyhlasku V449/2003 Sb., jsem to nasel v mobilu spolu s poznamkou nahrada cest.N.
    Ciao
    Ten dopis je OK, fakt jsem zvedavej jak se k tomu postavej, doufam ze t bude mit casem vychovnej uconek> nebudou se prodavat uplny zmetky...

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak sem mrknul na www.MVCR.cz na tu vyhlášku 449/2003sb a opravdu to tam je vše. Tak dík moc, podle ní to upravím a v pondělí to tam letí......
    IBM ThinkPad T40

snad to da jezevec do pramenu.. nahrada za 1 Km je ted 3,50 - amortizace a benzin dle nize uvedene vyhlasky tj. uz neplati 569/2002 s pozdravem

ZB

449

VYHLÁŠKA
    ze dne 10. prosince 2003,
    kterou se pro účely poskytování cestovních náhrad stanoví výše sazeb stravného,
    výše sazeb základních náhrad za používání silničních motorových vozidel
    a výše průměrných cen pohonných hmot

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle § 8 odst. 1 zákona č. 119/1992 Sb., o cestovních náhradách, ve znění zákona č. 125/1998 Sb., (dále jen „zákon“):

§ 1
    Sazby stravného

(1) Sazby stravného podle § 5 odst. 1 zákona činí
    a) 58 Kč až 69 Kč, trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin,
    b) 88 Kč až 106 Kč, trvá-li pracovní cesta déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin,
    c) 138 Kč až 165 Kč, trvá-li pracovní cesta déle než 18 hodin.
    (2) Sazba stravného podle § 5 odst. 3 zákona činí 58 Kč.

§ 2
    Sazby základních náhrad
    za používání silničních motorových vozidel

Sazba základní náhrady za 1 km jízdy podle § 7 odst. 2 zákona činí
    a) 0,90 Kč u jednostopých vozidel a tříkolek,
    b) 3,50 Kč u osobních silničních motorových vozidel.

§ 3
    Průměrné ceny pohonných hmot

Výše průměrné ceny za 1 litr pohonné hmoty podle § 7 odst. 5 věty druhé zákona činí
    a) 23,90 Kč u benzinu automobilového 91 O Speciál,
    b) 24,20 Kč u benzinu automobilového 91 O Normál,
    c) 24,30 Kč u benzinu automobilového 95 O Super,
    d) 28,50 Kč u benzinu automobilového 98 O Super plus,
    e) 21,30 Kč u motorové nafty.

§ 4

Zrušuje se vyhláška č. 569/2002 Sb., kterou se pro účely poskytování cestovních náhrad stanoví výše sazeb stravného, výše sazeb základních náhrad za používání silničních motorových vozidel a výše průměrných cen pohonných hmot.

§ 5

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2004.

Ministr:
    Ing. Škromach v. r.

občanského zákoníku

jako právník tam pár problémů vidím.

1.) pokud jste si nedohodli jinak (nebo není uvedeno v dokumentaci -resp. záručním listě odchylně apod.), pak bys měl postupovat dle §625, tj uplatnit předevšm v nejbližší rovozovně prodejce.. e-mail hmmm no nevím... aspoň bych napsal z jakého dne.. a poslal mu ho v kopii do přílohy

2.) Napsal bych mu že "prozatím" nehodlám uplatnit.. nebo nakonec napsat, že zvažuji uplatnění i ztráty na výdělku resp. ztrátu času a zapůjčen přístroje...

3.) tu částku za skutečné zapůjčení přístroje bys musel doložit (resp. žes ji skutečně zaplatil), žes sis ho zapůjčil nioliv pouze že sis ho mohl zapůjčit... nebo mels nárok si ho půjčit...

4.) nahradil bych slovo nějaké době.. něcím určitějším.. v průběhu XY týdnů.. XY měsíců...

5.) asi bych tam tayk napsal že v záruční době

Budeš tam mt asi opravdu jediný problém s prokázáním, toho uplatnění.. je fakt že není řečeno jakou formou... proto bych do přlohy doložil to, žes to odeslal.. on se jistě bude bránit, že mu to nedošlo... měl s to uplatnit asi doporučeným dopisem nebo osobně...

no jinak hodne stesti...
    osli u to doporucene na sidlo dle www.justice.cz k rukám statutárního orgánu - asi to bud es.r.o. pak tedy jednatele...

§ 625

Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího,
    u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden
    jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího
    nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na
    opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy.
    Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě
    dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

No dík za Informace, v záručáku je napsáno, že mám záruku uplatňovat u prodejce, nebo u autorizovaném středisku, to jsem udělal, takže bych ten mail ani neřešil_vymažu ho a vůbec se o něm nezmíním. Jinak je dobře že to viděl právník a poradil...... No ten foťák má už zase tu samou závadu, tak to musím udělat tak aby to bylo prostě neprůstřelný. Ale to až vyřeším tudle náhradu. Jsem na to zvědavej, dávám tomu tak 10% na úspěch. Jo a jak je to s tou přiměřenou dopravou? Musím jet vlakem, nebo autem? A v případě že vlakem, tak kde je hranice (kg, nebo cm) co už prostě vlakem nejde (skříň) Todle je prostě třeba doladit a pak podle toho v každé reklamaci postupovat. Už mě nebaví furt něco reklamovat, stojí to prachy, čas atd.....
    IBM ThinkPad T40

Standardní

no napsaný je to správně, ale schválně dej vědět jak si dopadl. Podle mně na tuto náhradu nemáš nárok, protože jsi nepostupoval správně při sdělení reklamace. Pokud by jsi mu zboží k reklamaci dodal a on ho odmítl přijmout nebo v zákonné lhůtě vyřídit, nebo pokud by reklamaci označil jako neoprávněnou a ona by oprávněna byla (o čemž by svědčilo stanovisko UMAXu) pak by jsi nárok měl. Mail opravdu bohužel není dostatečný kontakt a to ani v případě, že si necháš zaslat potvrzení o doručení. No uvidíme.
    AMD Athlon XP 2800+ BOX, MSI K7N2Delta ILSR, 512MB DDR 400, Barracuda 120GB 7200 RPM 8MB, GeForce FX 5700 128 MB DDR, LCD Neovo F-419, HP 5550, Canon PS S50

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Dobře, možná to nebyl odemne nejlepší postup dle zákona, ale ještě uvidíme. Dneska jsem tam poslal upravenou verzy toho dopisu podle vašich příspěvků. Dávám tomu tak 10% na ůspěch.
    ALE foťák má znova tutéš závadu, tak teť bych to chtěl udělat plně podle zákona. Mám tedy dopisem (klasickou poštou) doporučeným dopisem informovat prodejce o závadě, nebo jak?? pak to musím asi poslat tady do servisu v Č. Budějovicích, to je blíž. Je to sice jen sběrný místo, neni to autorizovaný servis. No dám sem ten Záručák aby jste ho viděly taky.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Dobře, možná to nebyl odemne nejlepší postup dle zákona, ale ještě uvidíme. Dneska jsem tam poslal upravenou verzy toho dopisu podle vašich příspěvků. Dávám tomu tak 10% na ůspěch.
    ALE foťák má znova tutéš závadu, tak teť bych to chtěl udělat plně podle zákona. Mám tedy dopisem (klasickou poštou) doporučeným dopisem informovat prodejce o závadě, nebo jak?? pak to musím asi poslat tady do servisu v Č. Budějovicích, to je blíž. Je to sice jen sběrný místo, neni to autorizovaný servis. No dám sem ten záručák aby jste ho viděly taky. Záručák
    no ja bych poslal prodejci nejdrive e-mailem zdvorili dotaz jak mas pri reklmaci postupovat, ze mas v blizosti ten UMAX servis a nebo ams taky moznost reklmaovat u neho osobne. Kterou z moznosti vybere je jeho volba... Je dulezite tedy co presne jen a zarucaku jestli je tam vyslovne u prodejce nebo v autorizovanem servisu XY na ulici XY v meste XY apod...
    no pak bych v mailu napsal ze v pripade, ze do 3 dnu neobdrzis e-mail odpoved, pro jsitotu bych tam dal i telefonni cislo ta to stejne posles soporucenou postou k rukam statutarniho organu na sidlo firmay zapsane v OR... (najdes si v na www.justice.cz).. smao ze si nejdriv vytisknes mail.. ze odesel.. snaz se dokumentovat... muzes pred svedky.. se sepsanim protokolu... o prubehu odesilani s tim, ze ho pote podepisy.. nezapomen a ID vsech svedklu napsat do protokolu a na datu a cas.. rpesne popis cos udela.. dne xy... za pritomnosti odob a b c na drese.. ble ble ble... jsem spustil program xy... stiknul talcitko.. nezapomen napsat udaje o case.. no a az to napises nech ej to pdoepsat..., pak to muse prilozit (kopii) k tomu doproucenemu dopisu.... do doporuceneho dopisu taky napis voje telefonni cislo a presen adresu, s tim, ze cekas max 5 dnu a pokud ti v teto lhute nebude do vlastnich rukou dorucen instrukcni pisemny dopis kde mas uplatnit..t ak mas za to ez prodejce chce, abys upaltnuil primo u nej... pak se tam v klidu rozjed autem... podle judikatury je automobil primerenej... taxik ne.. mel bys mit doklad od cerpaci stanice (kvuli cene paliva) muzes totiz chtit vic nez je vahlaska.. poud mas doklad... podle me je tento postup nepristrelnej.. , ale jen v pripade, ze reklamaci uzanji..

vadu byc si projistotu co nejvice zadokumentoval.. sveci prtokol s daty, casy s presnym popisem chyb.. pokud lze nafilmovat videokamerou.. nebop udelat snimky a tyto vytisknout.. v se bych delal protokolarne se svedky..., keri to pak podepisi...

tim pdostatne zvysis sance.. aby pak prodjce treba neorpavil tajne a nerek ti vzdyt to bylo OK..t aky si opis vsechna viditelna ID pristroje...

poud v zaruc¨ku je jen vagni u autorizovaneho servisu a neni tam presne identifikovan, podle me muzes bez dalsiho ejt autem k prodejci... poud je tam identifikovan nebo je tam odkaz, kde to lze zjistit a mezi temito je ten vblizsky mel bys ji t k tomu blizsimu..

§ 625

Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího,
    u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden
    jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího
    nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na
    opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy.
    Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě
    dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

ale i kdyz to das k tomu konkretne uvedenemu blizsimu servisnimu centru.tak naklady samozrejme hradi prodejce, ael je nuten je vcas uplatnit..mezi naklady bych dal i cenu doporuceneho dopisu, obalky, listu papiru casu straveneho apod...

Standardní

jojo, to je na soud
    takze hodne stesti at nechytnes soudce blba... kdyztak se odvolas... on neprijde protoze bude nemocnej... mno a pak se to potahne i nekolik let... tusim ze mas 10 let?? pak ti uz nemusi dat nic (10 let lhuta na prekluzi/promlceni (tyhle pojmy mi prijdou stejny pak clovek dostane ...))
    mno jsem zvedavej... takze se tesim na novinky...
    Cece to pak na fotaku za litr prodela prodejce kolik??

To ZB:
    Zaplati ty naklady pak prodejci vyrobce (akreditovany dovozce)??

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Ogre
    To ZB:
    Zaplati ty naklady pak prodejci vyrobce (akreditovany dovozce)??
    Zalezi na jejich vzajemny dohode (co se tejce uhrazovani nakladu reklamace). Rozhodne pokud prodejce prohraje soud, zaplati si to pekne sam .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak zatím na dopis žádná odezva, zapoměl jsem do něj napsat do kdy se má odpovědět. Tak posílám další, dávám mu 5 dní.

Vážený pane xxxxxxxx, dne 2.2 2004 jsem Vám poslal doporučený dopis ohledně úhrady nákladů souvisejících s mojí reklamací která byla vyřízena dne 12.1 2004. Očekávám vaší odpověď na tento dopis nejdéle do 15.2 2004. V případě nejasností mi prosím zavolejte na výše uvedené číslo, nebo napište na E-mail.V případě, že se mi nedostane Vaší odpovědi, předám vše ČOI a právníkovi a ten dále pak soudu.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak se mi dopis vrátil s tím, že adresát nezastižen......... Seru na to, jakou sviňárnu mužu takové firmě udělat na oplátku?
    IBM ThinkPad T40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání