Hi, tak jsem na moji kartu dnes daval VGA Silencer a moje postrehy:

V case se mi zvysila teplota o cca 3 stupne(ted mam pri zatezi 35°C, predtim jsem mel 32°C max)

GPU mi predtim slo na 425MHz a ted jde na 439MHz(slo by i vic, ale byly pak artefakty ve vode v marku 03.. jinak fpoho)

pameti sly na 365, ted jdou na 361, duvodem je pravdepodobne zvyseni teploty ve skrini.

V 3d marcich mi to skoro vubec nepomohlo(jen par bodiku v 03), mozna to je i tim, ze mi pri tom bezelo celkem dost svinstva na pozadi, skusim to pustit casem jeste jednou..

Postrehy pro pripadne nove majitele, kteri budou silencer teprve davat na kartu(R9800):
-kdyz se budete snazit zdelat ten pasiv z druhe strany GPU a nepujde vam to(stejne jako me), tak vemte fen a nahrejte ho, potom uz to jde lip.. mj. nejvic se mi osvedcila metoda s kreditkou a sroubovakem(kreditka zasunuta pod pasiv a na ni sroubovak, kterym se ten pasiv odpacil)
-pokud stejne jako ja omylem rozetrete pastu(kdyz ji budete utirat) na tu zelenou plochu okolo GPU, kde jsou odpory, nebo co(takove male vycnivajici dratky), tak si z toho nic nedelejte, me se to z tama nepodarilo poradne utrit, ale karta funguje fpoho
-kdyz jsem ji mel hotovou a zapojil do kompu a spustil ho, tak zacal piskat --> zapomel jsem zapojit napajeci kabel, takze pokud vam taky zacne piskat, nic si z toho nedelejte a zapojte ho(ja jsem se teda pekne vylekal, protoze sem ho poprve hned vypnul a nepockal na zobrazeni takoveho cerveneho ramecku, ktery me upozornoval, ze nemam zapojene napajeni..)
-to je asi vse, treba to nekomu pomuze(spis ne, vy jste lepsi profici nez ja , u me to bylo poprve, co jsem se v necem takovem hrabal a taky jsem se poprve setkal s utiranim/nanasenim pasty.. proste zkusenosti na cely zivot )
2theedge: asi to nepude, dival jsem se na to a ten silencer by potom asi nedolehal, tohle je jistejsi.. ale pokud to vyzkousis, budu jen rad