Citace Původně odeslal Vlado
To vyzerá zaujímavo. Ty si právnik?
ee, nejsem, ZB je, poptej se jeho.

Zastúpenie EPoX-u to myslíš napísať mail do Holandska (alebo je nejaké zastúpenie EPoX-u v ČR?), aby mi poštou poslali vyjadrenie, či tá doska má fungovať s tým CPU. Potom kópiu tohto dopisu pošlem do ABi, aj s upozornením, že ak nebudú akceptovať toto stanovisko výrobcu a nevyreklamujú, pôjdu k súdu?
jj, jestli maji oficialni zastoupeni v CR, tak tam, jestli ne, tan na zastoupeni pro Evropu.

To znamená, že ako ich poznám, nebudú stále pri rozume a pôjde sa podať trestné oznámenie k policajtom.
ee, zadne trestni oznameni, tohle je obcansko pravni spor (estli to dobre pisu) ,takze podas s pomoci pravnika zalobu k soudu prislusnemu k sidlu firmy. Nekde je tu thread jak na to. Teprv kdybys uspel, da se mozna uvazovat o nejakym poruseni zakona.

"Prodejce - NIKDO jiny - nese plnou zodpovednost..." presne pravý opak mi povedal do telefónu technik z ABi, je to vlastne aj záver mailu od Ing. Petráka. Takže ma oje_áva keď tvrdí že oni predali výrobok s určitými parametrami a nemôžu za to že tam nefunguje nový procesor, aj keď to výrobca riešil novým BIOS-om...
Podle me novy BIOS = reseni vady vyrobku = pokud ani po jeho instalaci nefunguje co ma = vada je jinde.

Kolko sú tie percentá z prodleni a kolko pítať za náhradu škody?
Pocitaj se nako z aktualni urokovy sazby, presne nevim. Tusim se to tu resilo v threadu s botama ?

Chcel by som nejake reálne, nie aby som dal napr. 20 000 náhrada škody.. Lehota na vyriadenie reklamacie im uz presla - aj ked mi reklamaciu zamietli v 30 dňovej lehote a vrátili výrobok?
Pokud reklamaci neuznali neopravnene (trocha silena veta ) = prides reklamovat TV ze nejdou prepinat kanaly a ja te poslu nekam, ze si je muzes preladovat na tom jednom a ze reklamaci neuznam = porusil sem svou zakonou povinost = reklamacni lhuta stale bezi.

Mohol by som ten súd aj prehrať (čo píšem je len holá pravda)??
Prohrat muzes vzdy, obzvlast v nasi bananovy republice. Za radu od pravnika das tak 500 - 1000Kc on by ti mel rict jakou mas sanci.

Ak by som ho mohol prehrať ta určite nemám 20 litrov na súdne poplatky!! (a mal by som po Athlone64)
A ešte jedna podstatná vec: Ja mám s tým kompom robiť SOČ=vodné chladenie, overclocking...predpokladám, že pôjdem na školské kolo, krajské a Slovenské kolo. Počítač (a teda aj dosku) potrebujem minimálne od marca do konca apríla. Nie že 2 dni pred SOČ dostanú rozum a vymenia mi dosku=nanovo testy, inštalácia vodného, overclocking....
Hmm, tak stimhle ti nikdo asi nepomuze, paac soud muze trvat i roky.