1: tu přední díru nemám úplně ucpanou, jen jsem ji trochu zmenšil, protože ten maxtor se zase tak nehřeje, takže stačí třetinová díra na pohodový chlazení a díky tomu to víc saje do zdroje, ale ještě zaexperimentuju podle teploty zdroje a možná ji otevřu celou a potáhne to stejně zpředu i ze zadu

2: nemám to vůbec taktovaný, takže ty komponenty nejsou zatížený, je to tichý řešení pro počítač, kterej není extrémně zatěžovanej

3: grafika a northbridge maj pasivní chlaďáky a ve Speedfanu mi to všude ukazuje pohodový teploty..nejvíc je na CPU kolem 50%...čidlo v kejsu ukazuje 30°C

4: vzduch do skříně proudí vždycky místem, kde je nejmenší odpor = díra do zdroje a díra vpředu u disku...zkoušel jsem to svíčkou a je tam dovnitř u obou děr velice slušnej tah...v obou případech je to cítit i rukou, jak to tam saje...skříň musí být pochopitelně jinak zcela zavřená, jinak to nefunguje, ale bočního sání se moc nebojím, protože ty dvě velký díry ten podtlak vyrovnaj a bokem to nemá důvod sát

5: je sice pravda, že to dovnitř saje hned nad místem odkud ten teplej vzduch fouká ven a když na ten výstup dám uříznutou plastovu flašku, asi se teplota vstupujícího vzduchu o něco sníží, ale myslím, že rychlost toho vystupujícího vzduchu je natolik vysoká, že tím tahem dovnitř se ho nebude moc strhávat zpátky

6: takže přirozená cirkulace je v podstatě zachovaná, s tím, že větrák žene teplej vzduch hned od CPU pryč, takže se ten vzduch nezdržuje a nekumuluje ve skříni, což je myslím spíš výhoda

7: zdroj je teď podle mě chlazenej minimálně stejně dobře, jako předtím, protože do něho teče studenej vzduch z venku a nikoli teplej vzduch od CPU

ještě to budu testovat a měřit teplotu, ale myslím, že komponenty netrpěj, pač teplota v kejsu je o dost nižší a hluk šel drasticky dolů...

díky za všechny připomínky, hodil jsem to sem, aby se k tomu vyjádřilo víc lidí a případně mě upozornili na něco co jsem mohl přehlídnout