Citace Původně odeslal Ištván
Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.

Věc: Výzva k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle § 598
občanského zákoníku

Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.

Výše uvedenou částku pošlete složenkou na adresu: xxxxxxxxx

Nejak se mi nezda ta veta:
náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu.
Jinak to vypada rozumne,ovsem chtit po nekom nahradu cca 3,5 litru,kdyz se ti neozval ani kvuli normalni reklamaci,nevim nevim,levnejc to poridit neslo? Vim ze posta neni idealni,ale co treba PPL nebo neco podobnyho?