Todle jsem napsal a zatím neposlal. Jde mi o to aby tam nebyly blbosti, prosím o kritiku.

Věc: Výzva k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle § 598
občanského zákoníku

Vážený pane xxxxxxxx, dne 24.11 2003 jsem si ve Vaší provozovně (xxxxxxxxxxxxxxxxxxx) koupil digitální fotoaparát Umax Astrapix 430. Po nějaké době se u něj projevila závada. Jelikož mi z Vaší provozovny dodnes nepřišla odpověď na můj E-mail, kontaktoval jsem firmu Umax. Ta mi závadu odstranila výměnou, v servisním středisku Umax Czech a.s. v Praze 9 v Hloubětínské 11.
Tímto mi vznikl nárok na úhradu nutných nákladů s reklamací souvisejících, dle § 598 občanského zákoníku. Nehodlám z Vás vymáhat úhradu ušlé mzdy, ani částku za zapůjčení jiného přístroje na které mám bezesporu nárok. Žádám tedy jen o náhradu cestovních výloh dle z.č. 119/1992 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky 569/2002 Sb. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 3,40 Kč/km a 24,80Kč za L Speciálu. Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3387 Kč.
Spolu s tímto dopisem Vám posílám ofocený účet od fotoaparátu a kopie reklamačních protokolů.

Výše uvedenou částku pošlete složenkou na adresu: xxxxxxxxx