Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Samsung SM-352 nebo Teac DW 548 D ???

Standardní Samsung SM-352 nebo Teac DW 548 D ???

Chci si koupit nějaký kombo, viděl bych to na jedno z těchhle dvou:

Samsung SM-352, 52x24x52x16
    Teac DW 548 D, 48x24x48x16

Můžete mi jedno z nich doporučit? Případně zcela jednoznačně doporučit nějaký jiný? Díky za názory.

fett

Standardní

Tohle se tady už řešilo mockrát. Použij funkci „Hledat“ anebo se stačí podívat o pár témat níž.

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Tohle se tady už řešilo mockrát. Použij funkci „Hledat“ anebo se stačí podívat o pár témat níž.
    Ale prdlačky, číst umím a hledat taky.

Standardní

Citace Původně odeslal fettgesicht
    No výborně! Tak proč na to musíš zakládat novej thread?!? To je opravdu super, když tady každej dělá extra nový téma na věci, který se tu řešili x-krát. Stejně pochybuji, že ti sem někdo něco napíše, protože ono je to opravdu docela unavující a zbytečné psát znova to, co už tu bylo. Pokud se chceš zeptat na něco doplňujícího, stačí pokračovat v některém z původních témat, ne?

Standardní

No výborně! Tak proč na to musíš zakládat novej thread?!? To je opravdu super, když tady každej dělá extra nový téma na věci, který se tu řešili x-krát. Stejně pochybuji, že ti sem někdo něco napíše, protože ono je to opravdu docela unavující a zbytečné psát znova to, co už tu bylo. Pokud se chceš zeptat na něco doplňujícího, stačí pokračovat v některém z původních témat, ne?
    Tvůj příspěvek se mi zdá zbytečnej.

Třeba má někdo k tomu Samsungu co říct.

Standardní

Já to vzdávám. Jenom jsem ti chtěl naznačit, že tady na fóru jsou určitá pravidla a jedním z nich je nezakládat zbytečná témata, pokud již existují jiná se stejným obsahem. Pokud je nemíníš respektovat, je to samozřejmě tvoje věc, ale rozhodně neočekávej, že se pak někdo bude extra snažit ti poradit.

K tomu Samsungu - vyšla recenze na CD Freaks, kde tahle mechanika nijak nezazářila. Jediná výhoda oproti konkurenci je, že čte DVD-RAM.

Standardní Re: Samsung SM-352 nebo Teac DW 548 D ???

Můžete mi jedno z nich doporučit? Případně zcela jednoznačně doporučit nějaký jiný? Díky za názory.

fett
    Ten Teac sa mi zda vpoho, mam ju doma a v pondelok mi ju konecne vyreklamovali. Jednoducho jedneho dna prestala citat napalene CD, ale uz mam novu a zas facha v poho . Tu samsung nepoznam.
    recenzia na Teac http://www.cdr.cz/a/6129

Standardní

Já to vzdávám. Jenom jsem ti chtěl naznačit, že tady na fóru jsou určitá pravidla a jedním z nich je nezakládat zbytečná témata, pokud již existují jiná se stejným obsahem. Pokud je nemíníš respektovat, je to samozřejmě tvoje věc, ale rozhodně neočekávej, že se pak někdo bude extra snažit ti poradit.

K tomu Samsungu - vyšla recenze na CD Freaks, kde tahle mechanika nijak nezazářila. Jediná výhoda oproti konkurenci je, že čte DVD-RAM.
    Aha, tak za novej thread se omlouvám. Neodmítám pravidla, ale teď už s tím stejně nic neudělám. Já myslel že ti jde hlavně o to, že ty informace už tu někde jsou. Prohledával jsem to tu včera celý odpoledne a nic moc jsem nenašel.

Recenzi na cdr.cz jsem četl, stejně jako plno jinejch na netu - hlavně na ten Samsung. Nezajímám se tohle téma soustavně, takže z těch technickejch dat si moc neumím udělat nějakej celkovej názor. Zajímal mě spíš subjektivní pohled.

Samsung je rychlejší a má 8 MB buffer. Jak je na tom s životností a spolehlivostí nevím. Naopak Teac umí navíc číst DVD+R, ale jak už tady bylo řečeno, je to nálepkařina. Každopádně dík za reakce.

Standardní

Jsem rád, že jsme si to vyjasnili. Obávám se, že osobní zkušenosti s tím Samsungem ti asi moc lidí nenapíše, protože to není zrovna rozšířená mechanika. O Teacu tu toho bylo napsáno celkem dost, ale to jsi asi četl. Já mám Lite-On LTC-48161H a celkem spokojenost, až na pár drobností popsaných zde.

Nevím, jaké si četl recenze na ten Samsung - já jen tu na CD Freaks a tam dopadl nic moc. To s tím DVD+R jsem nějak pochopil, čte jak DVD-R/RW tak DVD+R/RW a ještě DVD-RAM. 8 MB buffer je výhoda, obzvláště pro starší počítače (ovšem pozor: 8 MB mají jen retail verze!). Co se rychlostí týče, tak podle mě je u CD cokoliv nad 40x spíše minus. Podle toho bych se nerozhodoval. Životnost a spolehlivost zajímá každého, ale myslím, že na to může odpovědět jen nějaký prodejce HW. Podle jednoho kusu se na to nedá usuzovat. Řekl bych ale, že bude víceméně stejná u všech značek, pokud zrovna nedostaneš vadný kousek. Tak jako tak záruka je 2 roky.

Standardní Re: Samsung SM-352 nebo Teac DW 548 D ???

fett
    kup si DVDRW, za par korun navyse ponuka neporovnatelne vyssiu pridanu hodnotu. DVDRW co mam v podpise je uz za 2300Kc bez DPH a niektori ludia sa jej uz mozno zbavuju aj za menej, ked je pouzivana a oni upgradeuju... cokolvek co nezapisuje na DVD a nie je to do cisto kancelarskeho PC su vyhodene peniaze...
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Standardní

Sakryš, už jsem si objednal ten Teac... V oficiálním popisu psali, že ten Samsung DVD+R a DVD+RW neumí (stránky výrobce a několik recenzí). Je ale pravda, že v nějaké jiné recenzi - možná na cdfreaks - psali, něco na ten způsob, že questionable DVD+R, DVD+RW reading. Takže jako že čte, ale asi me úplně korektně. No, nevím. A ten buffer by se taky hodil, mám starší poč. Ale ten Teac měl hodně dobrý výsledky při čtení poškozených médií - recenze v...sakra, zapomněl jsem to. Svethardware, nebo tak něco.

Takže ten Lite-On by bejval byl ještě o něco lepší než Teac? To by mě mrzelo!

Standardní

To s těmi problémy při čtení DVD+R/RW rozhodně není z CD Freaks, jimi nameřené výsledky jsou v pořádku. Teac a Lite-On je po hardwarové stránce to samé. Taky jsem se rozhodoval mezi nimi a vybral jsem Lite-On. Jednak je levnější a pak ten Teac měl problémy s paketovým zápisem. Dost se to tu řešilo, viz také recenze na CD-R Serveru. Snad už to opravili...

Standardní DVD?

No, to DVD snad pozdeji. Zatim budu rad, jestli nekdy vyuziju vsechny ficurky takovyho comba. Musim nejdriv zupgradovat. Diky za nazory.
    AMD Athlon 800 MHz, K7 T Turbo, 320 MB RAM, ATI Radeon 9200 64MB, WD Spartan 7,5GB, 17\" Premio B790 (1024x768@100Hz), 1+1 hi-fi Tesla Synkopa 1032A, Win98 a Slackware 9.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání