Mě zdechl jen jeden TEAC 540E (někomu se v něm povedlo rozstřelit CD), jinak TEACy (teda skutečné TEACy, ne OEM) a Toshiby drží všechny, Mitsumky co jsem měl taky, s výjimkou jedné FX-400, ale ta vydržela neuvěřitelných 7 let u kuřáka v kanceláři a na odchod měla nárok. BTC, Cyberdrive, Delty a LiteOny jsme nikdy neopravovali, nemělo to cenu. Buď šly do reklamace nebo rovnou do koše. Mimochodem, měl jsem CD-ROm Vertos (made by ECS) ;-), doublespeed s kompletními tlačítky pro audio a dodneška jede (a využitá jakožto CD přehrávač bez problémů přehraje i 99ky Multiplacky, což mi hlava absolutně nebere).

Disketovka mi neodešla ani jedna, jdena (starší - 1996, ještě s nevroubkovanou LEDkou) Mitsumka mi vypálila zdroj (perko z diskety nějakým záhadným způsobem vyzkratovalo na tišťáku 5V na zem), ale, ač s notně ohořelým tišťákem, funguje v jedné darované 486... TEAC (1997) taky bez problémů, Panasonicy taky OK, NECa má sestra jen krátce, ale Samsung FDD, to teda nee... Nikdy jsem ještě neměl tolik vadných nebo nečitelných disket. Na disketovky SONY se pamatuju jen kvůli obrácenému klíčování konektoru...GRR!

Mě se HW obecně moc nekazí (no dobře, reklamoval jsem jednou vadnou DIMMku, ale hned po pořízení, disk a grafiku a odešly monitor (trafo) a 2x zdroj (jeden vypálený tou Mitsumkou, funguje, ale neriskuju ho - na některých větvích je izolace vodičů spálená až na ně) - díky, EC, zachránils mi PC...), ale rozhodně nejsem častým návštěvníkem u reklamačních techniků, leda když si jdu pkecat.