Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: aktualizace FW u TEAC W-552E

Standardní aktualizace FW u TEAC W-552E

mám revizi 1.05 a četl jsem že nové verze podstatně tuto mechaniku vylepšují ale nevím jak ho aktualizovat, poradíte někdo budu to dělat poprvé a nevím jakých SW ani jak se to dělá, klasická Bios PC jsem už upgradoval je to doufám podobné.
    Předem díky za rady a podněty.
    Mimochodem sehnal jsem ji novou za 1200kč vč. DPH to je slušné ne ?

Member
    Vliv
    273

Standardní Re: aktualizace FW u TEAC W-552E

Citace Původně odeslal dovatron
    mám revizi 1.05 a četl jsem že nové verze podstatně tuto mechaniku vylepšují ale nevím jak ho aktualizovat, poradíte někdo budu to dělat poprvé a nevím jakých SW ani jak se to dělá, klasická Bios PC jsem už upgradoval je to doufám podobné.
    www.cdr.cz - Nejlepší server na tohle. V části HW jsou firmwary a v části Postupy různé tipy. Jinak firmware Teacu se nahrává stupidně. Spustí se exe .
    -= Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého =-

Citace Původně odeslal dovatron
    mám revizi 1.05 a četl jsem že nové verze podstatně tuto mechaniku vylepšují ale nevím jak ho aktualizovat, poradíte někdo ??? budu to dělat poprvé a nevím jakých SW ani jak se to dělá, klasická Bios PC jsem už upgradoval je to doufám podobné.
    staci si rozbalit exe, tam bude opat len jedno exe ktore spustis pod windows, odklikas bud Next ci OK a pockas kym sa skonci flashovanie asi za 2 minuty, comp sa sam resetne a budes mat mechaniku s novym FW

asi jedine naco si treba davat pozor je nemat v mechanike medium

inak je tento postup ako pre debilov napisany aj v instalacke po anglicky, takze staci slovnik

novy FW u W552E AFAIK neprinasa nic nove, co by ostatne u CDRW mohol...
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Member
    Vliv
    273

Co by mohl To je snadné. podívej se sem: http://www.cdr.cz/rekordery/teac/cdw552.html
    -= Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého =-

Citace Původně odeslal Nikolas
    Co by mohl??? To je snadné. podívej se sem: http://www.cdr.cz/rekordery/teac/cdw552.html :roll:
    medzi nami dievcatami tu napalovacku vlastnim, novy FW som tam mal hned po vyjdeni a ze by odrazu citala DVD ci zvysila rychlost zapisu som nepostrehol, takze novy FW neprinasa nic podstatne (co by ostatne u prezitych CDRW mohol, technologicky boli na vrchole a nastupom DVDRW zhebli), nelame ani ochranu audio cd, prosto nic vyznamne

na spomenutom serveri su akurat nicnehovoriace vseobecne zvasty a nie riesenie ziadnych konkretnych problemov ci pridanie novych konkretnych veci...
    Markoff

Member
    Vliv
    273

ze by odrazu citala DVD ci zvysila rychlost zapisu som nepostrehol, takze novy FW neprinasa nic podstatne (co by ostatne u prezitych CDRW mohol, technologicky boli na vrchole a nastupom DVDRW zhebli), nelame ani ochranu audio cd, prosto nic vyznamne

na spomenutom serveri su akurat nicnehovoriace vseobecne zvasty a nie riesenie ziadnych konkretnych problemov ci pridanie novych konkretnych veci...
    Jen velmi omezený jedinec může očekávat od změny firmware vypalovačky čtení DVD.
    Trvám na tom, že změny, které lze od nové verze FW očekávat jsou přínosem. A jediný, kdo má žvásty, je jistý Markoff.tk. Tohle fórum bylo vytvořeno, aby si uživatelé pomáhali, ne aby nějaký chytrák snižoval rady ostatních bez konstruktivních podnětů.
    Pokud vím, přispívání, které neodpovídá na otázku tématu, je porušením pravidel fóra.

Změny firmware u výše zmíněné vypalovačky přinesly následující:
    ver 1.13 Zlepšeno ovládání serva, zlepšen zápis, lepší funkce multisession a zápisová strategie pro minimální rychlosti.
    ver 1.09 Optimilizována rychlost otáčení a ovládání servopohonu pro lepší kvalitu zápisu, upravena minimální rychlost pro zápis multisession.

Standardní

Hm..no neviem,flashol som ho otcovi do napalky,odvtedy neustale skace Buffer v Nere ako sialeny...
    AMD Sempron 2400+@2800+ (206*10/1.65V) l AC Copper Silent 2TC l Asus A7V880 l 2x 512mB Corsair 2.5-3-3-8-1T-DualChannel l ATI Radeon 9550 128mB l Hitachi 80gB l DVD Toshiba SD-M1612 RegionFree l CD-RW Lite-On 52327S l EIZO 568AS l

Standardní

Většinou novej FW přináší podporu novejch médií
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Mam TEAC 552 uz asi pul roku a dve veci mi vadi:
    1. strasna doba rozeznani vlozeneho media
    2. nekorektni prace s ne-high speed RW medii. Mam spoustu starych CD-RW 4x a to, co na ne vypalim uz malokdy prectu. Pomuze full erase, ale ne vzdy. Jinak quick erase a nebo multisession nehrozi.

Oboji je pryc po aplikaci noveho firmware!

1. rozpoznani media kleslo z 15.5s na 12.5 (sice zadny zazrak, ale aspon neco)
    2. na stare RW pali bez chyby - quick erase, multisession (druha session 6KB) - OK

Taky se snizily pristupove doby z 61/79/87 na 57/73/86 (CD Speed, stejne medium)

Prohlasoval jsem, ze ta mechanika je srot. Ted uz na ni nereknu krive slovo.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Standardní

Citace Původně odeslal Whistler
    Hm..no neviem,flashol som ho otcovi do napalky,odvtedy neustale skace Buffer v Nere ako sialeny...
    Nevyplo se ti po flashi DMA?
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)

Standardní

Vitekv:
    este ked som mal plextor 32/8/4 tak odporucali dma pred flashovanim noveho fw vypnut, kedze na to kazdy kasle tak zrejme vyrobci dali vypnutie na starost flashovacej utilite, ktora to samozrejme nezapne spat

mam kopec starych cd-rw 4x speed medii 650/700 mb, verbatim, tdk, znero, acer, imation a vsetky slapu v mojej novej machine vyborne (od zaciatku fw 1.09), na starej mechanike sm na ne palil aspon 10 krat a na mediu, co bolo prilozene k mechanike asi 20 krat; aj ked mohli by uz odist lebo by som kupil par 24x speed, ktore idu vyborne

do napalky nedam novy firmware pokial nemam vazny problem, ktory ten novy fw riesim

Standardní

Citace Původně odeslal ace
    mam kopec starych cd-rw 4x speed medii 650/700 mb, verbatim, tdk, znero, acer, imation a vsetky slapu v mojej novej machine vyborne (od zaciatku fw 1.09)
    Ty moje jsou nejake smejdy noname. V ostatnich mechanikach jdou v pohode, jen ten TEAC s tim mel problemy. Ted uz jdou taky.
    Citace Původně odeslal ace
    do napalky nedam novy firmware pokial nemam vazny problem, ktory ten novy fw riesim
    To je tvoje vec, ale pokud to nezkusis, tak nezjistis, ze se ten problem vyresi. O tech mych problemech se nikde nepsalo a ted jsou vyreseny.

Standardní

tak smejdov noname som mal dost - u mna mali meno INTENSO, cu uz 4x speed alebo v praci 10x speed RW vsetky do jedneho odisli bud pri prvom alebo pro druhom paleni, znamemu s tej istej krabicky cd slapu dodnes

a s tym update som to myslel trochu inak
    pokial nemam ziadne problemy (moj pripad) tak novy fw nepalim
    ak mam znamy problem, ktory novy fw riesi tak ho tam dam rad
    ak mam neznamy ale vazny problem tak robim cokolvek vratane noveho fw aby som sa pohol z miesta (aj ked fix nie je extra uvedeny)

inak dolezite je pozriet history vsetkych oprav aj starsich fw, ak mam napr. na mechanike fw 1.05 a novy je 1.13 tak treba pozriet aj do fixov 1.09 atd.

Standardní

Citace Původně odeslal Vitekv
    Mam TEAC 552 uz asi pul roku a dve veci mi vadi:
    1. strasna doba rozeznani vlozeneho media
    2. nekorektni prace s ne-high speed RW medii. Mam spoustu starych CD-RW 4x a to, co na ne vypalim uz malokdy prectu. Pomuze full erase, ale ne vzdy. Jinak quick erase a nebo multisession nehrozi.

Oboji je pryc po aplikaci noveho firmware!

1. rozpoznani media kleslo z 15.5s na 12.5 (sice zadny zazrak, ale aspon neco)
    2. na stare RW pali bez chyby - quick erase, multisession (druha session 6KB) - OK

Taky se snizily pristupove doby z 61/79/87 na 57/73/86 (CD Speed, stejne medium)

Prohlasoval jsem, ze ta mechanika je srot. Ted uz na ni nereknu krive slovo.
    dlhe rozspoznavanie media je typicka vlastnost CD mechanik TEAC
    ad zlepsenie s novym FW - su to male zmeny na taku zmenu nazoru zo srot na "nereknu krive slovo", pre mna co ju pouzivam uz len obcas minimalne

novy FW by sa mal davat naozaj len ked su s mechanikou problemy resp. prinasa nejake radikalne vylepsenie co testnu ostatni najprv

ad DMA, ja ho tiez nevypinam, aj ked je pravda ze svojho casu to v readme odporucala kopa vyrobcov, ale co som sa pozeral posledne flashovania, tak si uz ani nespominam ze by tam bolo odporucanie o PIO, uz chcu vsade len vybrat medium
    Markoff

Standardní

Citace Původně odeslal Markoff.tk
    ad zlepsenie s novym FW - su to male zmeny na taku zmenu nazoru zo srot na "nereknu krive slovo", pre mna co ju pouzivam uz len obcas minimalne
    Samozrejme, ze hlavni zlepseni vidim v te praci s RW medii - driv jsem si nebyl jisty, jestli to co vypalim, taky prectu. To me dost stvalo (proto ten "srot") a nyni je to pryc. Jine problemy s mechanikou nemam a proto jsem spokojen.
    ad DMA, ja ho tiez nevypinam, aj ked je pravda ze svojho casu to v readme odporucala kopa vyrobcov, ale co som sa pozeral posledne flashovania, tak si uz ani nespominam ze by tam bolo odporucanie o PIO, uz chcu vsade len vybrat medium
    Jasne, tady asi nejde o umyslne vypnuti. Ale nekdy se stane, ze system (predpokladam Win) si usmysli a prepne se budto do Multiword DMA nebo primo do PIO. A to se mohlo stat po zmene firmware - pro system nova mechanika. Pomuze odstranit ve spravci zarizeni IDE kanal, na kterem to sedi. Po restartu se kanal znovu nainstaluje a vetsinou uz spravne nastavi DMA.

Senior Member
    Vliv
    286

...nelame ani ochranu audio cd, prosto nic vyznamne...
    ...
    ...co to placas clovece, ved aj so "starym" firm. 1.09, ktory mam vo svojom Teacu idu v spolupraci s EAC vpohode kopirovat chranene AudioCD a to dokonca lepsie nez na Plextore, ktory mam v praci ! - to bol aj jediny dovod, preco som bol ochotny vzdat sa mojej skvelej vypalky Teac540 a kupit si tuto 552-ku
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Senior Member Avatar uživatele Snorri
    Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní

Neviete, ako naflashovat naspat stary FW

Ja som tam narval tento novy a donapaloval som
    ASUS F3 series - powered by Core 2 Duo T5500 + Geforce Go 7300

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Snorri

a skusal si uz po tom upgrade perinstalovat napalovaci soft, alebo aspon nastavit znova parametre vypalky, ak si to ten soft pomenil, kedze nacital uz po upgrade akoze novy HW ...
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Taky přemýšlim o upgradu, mám tuhle paličku a jediný co mi na ní vadí je to delší rozpoznávání medii, jinak mě dost překvapilo, že umí normálně nagrabbovat audio CD s kaktusem, když na LiteOnu DVD paličce to nešlo
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Snorri

Stiahni si http://www.angelfire.com/falcon/spee...ws_enabler.zip a pusti ten program v tray sa ti zjavi ikonka klikni nanu bude tam ON a potom si stiahni ten stary FW a normalne ho pusti a klikni next aj ked bude to tlacitko zablok uz som to skusal a islo mi to

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Hmm, tak mi to nejde flashnout, napíše mi to že je chybná uživatelská paměť nebo co, a nic
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání