Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Zprovoznění internetu na počítači přes mobil C55

Standardní Zprovoznění internetu na počítači přes mobil C55

Ahoj!
    Mám origoš kabel na com,pomocí něho se dá dělat uplně vše,ale mám takovy problém.Nemůžu rozchodit net.Mám stahnutej modem na S45 prej to přes to dělaj všichni, ale i po nastavení všeho podle návodu mě to nejede hlavně nevím jaké se nastavují ip u servrů.Problém je v tom,že když dám připojení na net tak se mě aktivuje na mobilu GPRS,a píše,že se připojuje atd. ale pak napíše,že se nezdařilo spojení se vzdáleným počítačem.
    Prosím poraďte mi celý postup nastavení počítače od začátku a mob. aby to fungovalo.
    Dík!

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Standardní

Ty stránky jsou sice fajn,ale už jsem na většině byl než jsem vložil ten dotaz většina se nezabývá nastavením ip u servrů a když zrovna jo tak tam rvou nejaky nesmyslny co má třeba hodnotu 288 což nelze když je možnost maximalně vloži do 255 viz tento text:

9. Internet via GPRS:
    Nastavení telefonu:
    V telefonu stačí pouze vybrat GPRS (nastavení - datová výměna - GPRS), jiná nastavení nejsou potřeba.
    Instalace a nastavení modemu (pro W98, v ostatních systémech se může mírně lišit):
    · v sekci software si stáhněte modem.
    · v PC v ovládacích panelech vyberte modemy a přidat modem
    · zadejte cestu, kde máte modem uložen
    · vyberte ze seznamu modem S45 modem GPRS
    · ve vlastnostech (záložka obecné) nastavte COM port, který používáte a rychlost 57600
    · vyberte záložku připojení a tlačítko upřesnit
    · do zvláštního nastavení doplňte:
    · pro Oskara a Eurotel: AT+cgdcont=1,"IP","internet"
    · pro T-mobile: AT+cgdcont=1,"IP","internet.t-mobile.cz"
    · dále v příslušenství - komunikace - telefonické připojení sítě vytvoříme nové připojení
    · do názvu volaného počítače napíšeme např. GPRS a vybereme S45 GPRS modem
    · klikneme na další
    · doplníme telefonní číslo *99***1# u Eurotelu *99# pro W9x a *99***1# pro W2000
    · vybereme českou republiku
    · klikneme dokončit
    · v telefonickém připojení klikneme pravým tlačítkem myši na GPRS připojení a vybereme vlastnosti
    · v záložce obecké odškrtneme používání směrového čísla
    · vybereme záložku typy serverů a nastavení TCP/IP
    · necháme volbu: adresu IP přiděluje server
    · doplníme primární a sekundární DNS následovně:
    T-mobile: primární 62.141.0.1 a sekundární 62.141.0.2
    Eurotel: primární 160.218.10.201 a sekundární 194.288.2.1
    Oskar: primární 217.77.161.130 a sekundární 217.77.161.131
    Nyní již můžeme na internet jako při klasickém připojení přes pevnou linku.
    Jméno a heslo se žádné nezadává.

už si sice nepamatuji odkud to je stažené,ale byla to stránka zabývající se touto tématikou.
    Pro upřesnění mám W98 a potřebuji to rozchodit pro eurotel jedno jestli go nebo paušál

Senior Member
    Vliv
    272

Standardní

Tyhle rady na google miluju! pouzival jsem taky ME45 asi stejny kabel a stejny soft. Dlouho mi to neslo podivej se jestli mas zapnutou hardwarovou podporu pri prepojeni a hlavne mrkni na stranky oskarmobil tam maji dokonalej postup. IP nenastavujes tu ziskas od DNS serveru.

EDIT: Tak ten HW vypni!

Standardní

Do inicializacneho retazca nepis to AT. Zacni len plusom, teda:
    +cgdcont=1,"IP","internet"
    malo by to potom fungovat, tiez som sa s tym dlho trapil.
    |Barton 2500+ | MSI RX9800Pro | PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 200 GB WD ATA133 7200ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, NEC4510| KME400Watt zdroj|Trumatic L4030 (laser cuttting)|

Standardní

Tak jsem zkoušel co mi radíte ve všech možných kombinacích,ale stále nic
    Když to spustím tak se zapne GPRS na mobilu,potom probíhá připojení a pak ověřování hesla jména a pak to vyhodí: CHYBA650 Volaný počítač nereaguje na požadavky sítě. Zkontrolujte nastavení typu serveru ve vlastnostech připojení.
    Tak nevím co stím.

Standardní

k IP adresám: sekundár ET má být 228 místo 288
    jede to i bez nich takže chyba je jinde.

jestli máš notebook zkus vypnout řízení spotřeby.

AT+cgdcont=1,"IP","internet" je opravdu potřeba

pokud nic nepomůže tak spoj piny 5 a 6 v konektoru. (pokud už nejsou)
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Tak nastal problem,rozdělal jsem konektor a ten pin 5 a 6 spojenej nebyl tak jsem je spájel dohromady a představte si,že NIC!
    Furt to samý teda skusil jsem si nainstalovat toho S45 assistanta,ale ten mě ani nedetekuje mobil,tak teda fakt nevim.

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal MartinFALCON
    Tak nastal problem,rozdělal jsem konektor a ten pin 5 a 6 spojenej nebyl tak jsem je spájel dohromady a představte si,že NIC!
    Furt to samý teda skusil jsem si nainstalovat toho S45 assistanta,ale ten mě ani nedetekuje mobil,tak teda fakt nevim.
    Problém je v tom originálním kabelu.Rozchodil jsem už desítky GPRS přes A55 to C55 nebo C55/S55 atd...
    Sežeň si servisní kabel neoriginální,pak propoj pin 5 a 6 a chodit to bude.
    Pokud se nechceš s ničím bastlit, tak si kup MA-8720C USB kabel na C55/S55 je to i s nabíjením a je naprosto v pohodě.
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Standardní

A kruci! Jakej je teda rozdíl mezi tím servisním kabelem a normálním?
    Já totiž myslel,že je to ten servisní,protože nová verze firmwaru nahrát šla v pohodě, navíc jsem rozchodil mrtvolku telefonu po špatným odbloku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání