Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Gigabyte 7VT600 1394 tuhnuti - opravdovy orisek! (Vyreseno)

Standardní Gigabyte 7VT600 1394 tuhnuti - opravdovy orisek! (Vyreseno)

Mam tuhle desku a procesor Duron 1600. Problem je v tom, ze kdyz stahuju delsi dobu z internetu nebo se divam na film, ci prehravam hudbu, tak po nejake dobe pocitac zatuhne nebo se sam resetuje. Mam nainstalovane nejnovejsi hyperiony 4.51 a minimort driver, system Win XP Pro. Vymenil sem desku, procesor, pamet, disk i ATA kabel, ale dela to porad to same. Ted uz me napada jen, ze ovladace hyperion sou mozna moc nove nebo nevhodne pro tuhle desku nebo duron a tahle deska si nerozumi (podporu biosu ma) nebo je nevhodna naka polozka v biosu. V kazdem pripade to dela pri optimized default i failed-save default. Take sem si vsiml, ze pokud je pamet (jakakoliv) v DDR slotu a interleave bank je nastaven na disabled, tak nenabehne komp. Ostatni sloty v pohode. Muzete mi nekdo poradit co s tim? Predem dik za vsechny postrehy.

Moderátor Avatar uživatele NOD
    Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

No a co tak dat na disk neaky chladic?Mne to robievalo ked sa prahrial tak to vzdy stuhlo.Hodinku to fachalo v poho a naraz zasek a bolo.Skus tam dat ten chladic.
    KILL -9 .If U step out of line :),Pre Zillu SILENCE!!! I KILL YOU!!!:)

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Když to zatuhne a ty to resetuješ, jede to pak dál v poho Nebo co se potom děje ??
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Kdyz se to resetuje, tak to nabehne normalne, ale pak se to chova stejne, to znamena, ze to zase pri stahovani apod. spadne. S tou teplotou disku si nejsem tak jistej. Mam 120 GB tu novou serii od Hitachi a ta se prave hreje malo, kamarad ma to samy a nic mu to nedela.

Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

Daj si do popisu co mas za komp. moze to byt aj zdrojom.

Standardní

Zdroj je EUROCASE 300W P4 s PFC. Je to pekne propracovana masinka s poradnou vrtuli. Znam 3 lidi co ho maj a nic. Jasne, ze muzu mit smolika a mit zrovna ten spatnej, ale taky je uplne novej, takze si to nemyslim.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Přesně, může to být zdrojem, zkontroluj teploty, všude, CPU, GPU, NB, zkus třeba přidat fukar a ofukovat mosfety a kondíky kolem CPU. Dále bych zkusil čistou instalaci winů, bez VIA, SP a já nevím čeho a pak to prostě testovat, pak třeba přidat VIA a zase testovat. K něčemu dojít musíš.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

vymen ho aspon na skusku za 350W ale nieco lepsie ako EUROCASE

Standardní

No zkusim to asi odinstalovat a dam vsechno jen ciste, jak rikate. Taky me napadlo, jestli to nemuze zpusobovat to, ze nemam nainstalovany usb filtr 1.1 nebo 2.0 od via. Sice momentalne zadne zaizeni nemam, krome mysi, ktera ma redukci z USB na PS2. Pak je myslim jeste ovladac od via s3 pro usb nebo tak, kvuli probouzeni ze spanku, ten taky nemam, to asi nebude ten pripad, potoze komp zatuhne i bez probouzeni. Teploty na CPU kolem 30 na NB kolem 35 a HDD Hitachi je oproti Seagate 7200+, co sem mel driv, ledovej

Standardní

Zkus nedávat nové hyperiony, ale ty ovl. co jsou na CD k desce.
    Já dělal před měsícem komp s touhle deskou a s těmi přiloženými ovladači jede vše jak má.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Ok, zkusim hyperiony na cd, dik.

Standardní

Nainstaloval sem 98 SE zatim vse bez 4in1 a vypada to zatim dobre. Uz sem stahoval a nepadlo, tak to vypada, ze to je tema hyperionama. Napisu, jak to bude vypadat po delsi dobe.

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Tak takovy tu mam dve.... A mel jsem samy problem, Jakakoliv instalace Win v pohode, ale po nainstalovani driveru to delalo neco podobneho, pak ta jedna zhasla a ta druha prestala detekovat veskere IDE ......

Tak je budu posilat na vymenu ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Takze konecne mam finalni resume. Vylucovaci metodou sem prisel na to, ze tuhnuti kompu zpusobuje "stare zname" AGP 8x. Mel sem stejny problem pred casem kdy deska i grafika mohli max. 4x, ale delalo to neplechu. Pri 2x vse ok. Ted mam kartu i grafiku max. 8x a v pohode jedou jen na 4x s nejnovejsima hyperionama 4.51 a detonatorama 53.03. Pokud pouziju hyperiony 4.48 s nejnovejsimi detonatory, pak de v poho i agp 8x. Jedna se o Desku Gigabyte 7VT600 1394 a grafiku Albatron 480E (440 MX 64 MB). Podle vseho to vypada, ze problem je skutecne v novych ovladacich hyperion 4.51. Diky vsem za pomoc.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání