Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Nový vodník - možnost prodeje a výroby

Standardní Nový vodník - možnost prodeje a výroby

Tak jsem po přečtení a porovnání několika málo profi i "home-made" vodních chlazení přistoupil k výrobě vlastního:

PARAMETRY:

P4 1.6@2.16 GHz 512MB RAM MSI 845-Ultra AR

prozatím pro testování jen CPU BLOCK

čerpadlo 600l/ hod = reálná průtok cca. 320l - bez chladiče - jen 5l destilované vody + kbelík s čerpadlem

TEPLOTA 48 stupnů po 8,5 hodinách PRIME 95

A s pasovním chladičem z Fabie

TEPLOTA 44 stupnů cca 1.5 hodiny PRIME 95

pokojová teplota cca. 20 stupnů

POUŽÍVÁME PONORNÉ ČERPADLO = zvýšení teploty v oběhu

Co Vy na to?

A pokud by byl zájem zpracováváme návrh lehkých bloků / vidím to ještě na 14 dní testování / a pak MOŽNÝ PRODEJ - byl by zájem?

P.S. 3.2 GHz jsem nechtěl utopit při prvním testu

a ještě přidám foto + nové testy s 3.0 a 3.2GHz P4
    Přišel jsem, viděl jsem a stále jsem LAMA

Member
    Vliv
    275

Standardní

Dej sem nějaký fotky, upřesni finální sestavu vodníka (nejlíp CPU+GPU) a předpokládanou cenu a uvidíme

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní Re: Nový vodník - možnost prodeje a výroby

hele ja se ve vodnim chlazeni moc nevyznam ale myslis ze by stacilo u nakyho medenyho chladice zaletovat boky a priletovat vyvody ja bych chtel vodnika a davat prachy do labirintu se mi moc nechce

Citace Původně odeslal tomsalieri
    hele ja se ve vodnim chlazeni moc nevyznam ale myslis ze by stacilo u nakyho medenyho chladice zaletovat boky a priletovat vyvody ja bych chtel vodnika a davat prachy do labirintu se mi moc nechce
    bys pak asi nemel moc idealni prutok . Jinak dalsi vec je utesneni vsech tech stran. Je asi jednodussi koupit nebo vyrobit blok nez si upravovat vzduchovej chladic kterej je delanej na neco jinyho.

Standardní

podle me by naopak prutok byl docela fajnovej .. navic pokud se ti to podari tam strikat tak aby to slo dolu a pak se to nejak tocilo nahoru tak budes mit docela slusnou stycnou plochu s vodou ... otazka je to utesneni ... asi by to chtelo mit presne udelanou plexi krabicku a tu zaizolovat silikonem aby to neteklo ven ...
    ale netusim kde sehnat to plexi.... asi by se muselo udelat na miru ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member
    • PRAHA -> FM • KaRlOs[C] = KARLOS INTERNET = 100mbps
    Vliv
    283

Standardní

udelej poradne testy, nahod info, foto, P4 topi jinak naz AMD, uvidime...

P.S. pokojova teplota 20°C peknej chladek... lepsi je kdyz mas 25°C
    vojkovsky.com | fine art nude photographer | Canon 5D MarkII | LCD 24" Eizo S2411W-BK + 64-bit High-end PC

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Hele nahod fotky a pak bych možná začal uvažovat o tom,že moje připravované druhé PC by mohlo mít vodníka
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Senior Member
    Vliv
    287

Proc by melo pri pouziti ponornyho cerpadla dojit k zvyseni teploty? Jsem myslel ze je to jedno...
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal Fila
    Proc by melo pri pouziti ponornyho cerpadla dojit k zvyseni teploty? Jsem myslel ze je to jedno...
    mno treba eheim 1000 ma 23W tak uz pece treba NB
    .

Citace Původně odeslal Prokop
    Tak to zanedlouho bude vodnik i na vodnika

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Senior Member
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Prokop
    Tolik ma odber, ztrotovy teplo bude asi o neco mensi, ale treba Eheim 1250 ma urcite taky aspon 20W a ten sice neohreje vodu, ale zase vzduch v case
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    podle me by naopak prutok byl docela fajnovej .. navic pokud se ti to podari tam strikat tak aby to slo dolu a pak se to nejak tocilo nahoru tak budes mit docela slusnou stycnou plochu s vodou ... otazka je to utesneni ... asi by to chtelo mit presne udelanou plexi krabicku a tu zaizolovat silikonem aby to neteklo ven ...
    ale netusim kde sehnat to plexi.... asi by se muselo udelat na miru ...
    Ja bych rek ze to sletovani prave neni takovej problem.Kdyz to namazu takovou tou letovaci srackou víte takový to šedý,tak se to nádherne spoji a naš pravdu melo by to docela velikou plochu. tak az bude cas tak to zkusim a dal bych sem foto a testy

Standardní

Citace Původně odeslal KaRlOs[C
    ]udelej poradne testy, nahod info, foto, P4 topi jinak naz AMD, uvidime...

Já vím, že 20 je málo, ale nemá cenu si vymýšlet, byl to odhad! Testy se vyrábí, ale pro srovnání, bych "kousnul" koupit Váš blok, co TY na to?

Jinak jsem poupravil pár věcí , v okruhu je max 750ml vody / míň to nebude z důvodu ponorného čerpadla / a místnost jsem "vyletnil" na 25 stupnů - vodu jsem ohřál na 32 stupnů v oběhu a teplota nepřekročila 49 stupnů, ale tonhle blok, ještě nemá požadované parametry na chladící pochu, takže uvidíme cca příští pátek

A Fotky - taktéž příští pátek - ale berte to s rezervou, chci sem dát, finální verzi ne testovací kousky - a hlavně se chci dostat no co nejnižší hmotnost bloku
    Přišel jsem, viděl jsem a stále jsem LAMA

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal dort

Já vím, že 20 je málo, ale nemá cenu si vymýšlet, byl to odhad! Testy se vyrábí, ale pro srovnání, bych "kousnul" koupit Váš blok, co TY na to?

Jinak jsem poupravil pár věcí , v okruhu je max 750ml vody / míň to nebude z důvodu ponorného čerpadla / a místnost jsem "vyletnil" na 25 stupnů - vodu jsem ohřál na 32 stupnů v oběhu a teplota nepřekročila 49 stupnů, ale tonhle blok, ještě nemá požadované parametry na chladící pochu, takže uvidíme cca příští pátek

A Fotky - taktéž příští pátek - ale berte to s rezervou, chci sem dát, finální verzi ne testovací kousky - a hlavně se chci dostat no co nejnižší hmotnost bloku
    Neni probelem staci se dohodnout pres SZ
    vojkovsky.com | fine art nude photographer | Canon 5D MarkII | LCD 24" Eizo S2411W-BK + 64-bit High-end PC

Member
    Věk
    42
    Vliv
    271

Standardní

]
    Citace Původně odeslal dort

Neni probelem staci se dohodnout pres SZ
    No ja ziram. Dyt je to konkurence KaRlOsi!
    Hromada šrotu...

Member
    Vliv
    275

Standardní

Jen ať je konkurence! Já např. nechci ultra divný high-tech chladicí bloky... klidně mě stačí normální... stejně z 90% záleží na výměníku... Čím větší konkurence -> tím nižší cena

Member
    Věk
    42
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Hybee
    Jen ať je konkurence! Já např. nechci ultra divný high-tech chladicí bloky... klidně mě stačí normální... stejně z 90% záleží na výměníku... Čím větší konkurence -> tím nižší cena
    Šak jo..........
    Vis ze ja to myslel ze srandy a davam ti za pravdu.
    BTW uz jsi videl tohle?: http://www.vodnechladenie.sk/
    CHtelo by to udelat nejaky souboj WB od Galaxiho,KaRlOs[C] a Pirse, AquaCool a treba i ten tvuj, co rikas?

Hej lidi, kdo mate pristup k temto WB nechcete to nekdo zrealizovat
    Bylo by to hooodne zajimavy ikdyz si myslim ze vitez toho testu by se skrz mnozstvi objednavek stal milionarem a ostatni by to mohli zabalit, ale to uz je holt riziko povolani.....
    Hromada šrotu...

Standardní

Citace Původně odeslal BATMAN
    Citace Původně odeslal Hybee
    Šak jo..........
    Vis ze ja to myslel ze srandy a davam ti za pravdu.
    BTW uz jsi videl tohle?: http://www.vodnechladenie.sk/
    CHtelo by to udelat nejaky souboj WB od Galaxiho,Cariose a Pirse, AquaCool a treba i ten tvuj, co rikas?

Hej lidi, kdo mate pristup k temto WB nechcete to nekdo zrealizovat
    Bylo by to hooodne zajimavy ikdyz si myslim ze vitez toho testu by se skrz mnozstvi objednavek stal milionarem a ostatni by to mohli zabalit, ale to uz je holt riziko povolani.....
    neco takovyho by byla fakt bomba.. taky bych chtel casem mit WC a tohle by mi(a spouste dalsich lidi) mohl dost pomoct pri vyberu.. Navic mezi Karlosovym a Galaxiho WB-kem je dost velky cenovy rozdil, tak by se ukazalo, jestli je opravneny, nebo naopak vyhozene penize.. Fandim fsem, hl. by se neco takoveho melo udelat, nejlip kdyby to delaly dohromady(nemoznost zfalsovani vysledku) na stejnem CPU, atd..
    Cus a doufam, ze se neco takoveho bude konat..
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Pokud se tyce tak sem domluveny s redakci PCtuningu a myslim ze testy budou hodne zajimave... Bude to na P4 3,2GHz EE @ 4Ghz a na Barton 2500+ @ 2500Mhz

Mi konkurance nevadi... Cenim lidi kteri nemaji nasrano v rukach...

Standardní

]Pokud se tyce tak sem domluveny s redakci PCtuningu a myslim ze testy budou hodne zajimave... Bude to na P4 3,2GHz EE @ 4Ghz a na Barton 2500+ @ 2500Mhz

woow, tak to vypada huste
    a kdy to tak bude?
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

az se domluvim s konkurenci... my uz to mame pripravene a budou i testy s ruznýma radiatorama...

Member
    Věk
    42
    Vliv
    271

Standardní

]Pokud se tyce tak sem domluveny s redakci PCtuningu a myslim ze testy budou hodne zajimave... Bude to na P4 3,2GHz EE @ 4Ghz a na Barton 2500+ @ 2500Mhz

A hrome.............
    To vypada fuckt huste!
    Kdy budou testy a predevsim vysledky?

EDIT: Tak Karios byl rychlejsi.....
    EDIT: JSEM KARLOS
    EDIT: Ajejej promin
    Hromada šrotu...

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Barton 2500+ na 2500 tak to má být normálně už z názvu ne

Za jak dlouho to můžeme čekat ten test na PCT
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

]az se domluvim s konkurenci... my uz to mame pripravene a budou i testy s ruznýma radiatorama...
    Tak konkurenci trochu popozente(Galaxi, no tak..), jsem na to fakt zvedavy.. Poskytnout 1-2 WB k testu snad nikoho nezrujnuje a navic se mu to muze bohate vratit.. A bude to mit hl. velky prinos pro OC4um..
    Do toho

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Domluvim to osobene...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání