Citace Původně odeslal Denis
Ale nikde není vyloučeno,že ty staré LCD kde kdysi výrobce udával 40ms neměly třeba 50ms atd.
Ja se spise setkavam s obracenym trendem. Kolega ma stareho 15" Philipse s udavanou odezvou prave 50 ms a v porovnani s dnesnimi 16 ms LCD se krome mensiho kontrastu a jasu nijak hur neprojevuje (nedela delsi stiny). Ja osobne mam ted na stole v praci novy 20" LCD s odezvou 25 ms a je mnohem pomalejsi, nez muj 2 roky stary 17" VX700 s odezvou taky 25 ms! Navic jsem ho porovnaval i s novym ACERem AL1531 se 16 ms a opet byl lepsi VX700.
Pro to porovnani mi staci jednoduchy test pohybem klasickeho kurzoru mysi (bila sipka mala) po černem pozadi, napr. okno ACADu, nebo treba najaka www stranka s cernym pozadi a pod. Pri rychlem pohybu se sipka zbarvuje do cervena, cim pomalejsi LCD tim vic, nebo se zbarvi az do cerna a nebo i zanikne uplne............... Ale pravda je takova, ze drive na mereni doby odezvy nebyly zadne normy a kazdy vyrobce uvadel to, co se mu hodilo, nebo jak se citil, ale dnes uz je asi situace jina a snad se da udajum vyrobcu vice duverovat .