Ja bych se 1.9V absolutne nebal.... "Podlozene" bachorky o prurazovem napeti jsou moc hezka teorie ale praxe je jina....
Asi pred 4 mesici jsem mel Bartona (neschopny poradneho oc) ktereho jsem umyslne mucil ve vzduchu s CS2 na 2.2V (skoda, vic neda deska) a i po 48 hodinach primu nejevil zadne znamky fyzickeho opotrebeni jako napr propaleni jadra na druhou stranu apod.... Takze pote jel na FSB 200 a 2.2V tyden a zase nic.... Dale uz me to nebavilo. Jiste neni to zadne dlouhodobe hledisko, ale mnozi experti zde tvrdili ze 2.2V je pro procak nebezpecnych primo zivotne... Jinak Palomina, DUTcka a Bartony co jsem kdy mel jsem provozoval zasadne na 1.8-1.85V - idealni pro udrzeni vysokeho FSB primestable. A dodnes se mi nevratil JEDINY procesor (90% jsem prodaval se zarukou) co kdy jel v mem compu z duvodu nenadaleho umreni ci primo jiste overvoltaze. To uz mnohem vice uzivatelu polamalo jadro
A dalsi procesory co overvoltaz nikdy nezazily umiraji uplne se stejnou pravdepodobnosti... Nizkou
Jedine co mi drasa srdce je provozovat moje soucasne DLTcko na 1.95V kdy dava svoje maximum.... Ono uz takhle ma neco za sebou. Takze to nedelam a davam do nej neustale 1.75V - jsem srab.
![]()
Vse je o chlazeni...