Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Kaput BX440 POMOC!

Standardní Kaput BX440 POMOC!

Mam prekerku : znicehonic se mi nechce nahodit komp (pIII 550,Bx440,128MB, 3 disky - cca5let plne vytizenej). Vyzkousel jsem jinej overenej funkcni zdroj a nic. Zapinanim to taky neni. Zkousel jsem spojit Power spinani na desce. Nevim jak dal - nejspis je kaput deska. Vse jelo vecer predtim v naprostym klidu.
    Jakakoliv pomoc mi moc pomuze a vytrhne trn z paty. Musim to rozchodit!
    Diky moc

Standardní Re: Kaput BX440 POMOC!

Citace Původně odeslal russianblue
    Mam prekerku : znicehonic se mi nechce nahodit komp (pIII 550,Bx440,128MB, 3 disky - cca5let plne vytizenej). Vyzkousel jsem jinej overenej funkcni zdroj a nic. Zapinanim to taky neni. Zkousel jsem spojit Power spinani na desce. Nevim jak dal - nejspis je kaput deska. Vse jelo vecer predtim v naprostym klidu.
    Jakakoliv pomoc mi moc pomuze a vytrhne trn z paty. Musim to rozchodit!
    Diky moc
    Najcastejsie a najskor sa kazia elektrolit. kondenzatory. Ostatne suciastky su dost odolne, ale co ja ti viem ...
    BTW: aku mas dosku (vyrobca/typ)?
    Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge

Standardní

Zkusil jsi znovu vložit CPU (zvlášť pokud je to ve slotu1), popř. přehodit paměť do jiného banku? Logicky by to nemělo mít vliv, když to před tím jelo, ale kdysi jsem měl desku LuckyTech P6BX2 a od té doby mě takové věci nepřekvapují.
    Co reset CMOS?
    1. P IV 2,4@2,8GHz (Northwood), Asus P4P800 (1016), 2*512MB Kingston 400MHz, SATA WD Raptor 74GB, SATA 320GB Samsung, ATI Gigabyte 9200, TV Leadtek Winfast XP 2000, Toshiba DVD-ROM SDR-1312, IrDA MA-600, ScanJet 3400C, LCD HP 1902, Bezdrátový set i-Tec WS-301, USB Bluetooth adapter i-TEC.

Standardní

Zalezi co Ti to presne dela. Ozyva se pipani z desky, roztocii se vetrak na CPU. Mam podobny problem u nove desky a dneska pudu reklamovat. zalezi na co si troufas, ale doporucuju nasledujici postup: Odpojit vsechna zarizeni od boardu (disky, CD, karty ze slotu, kabliky). Vytahnout pamet, grafiku, procesor. Profouknout pametove banky (hlavne pokud jsou blizko vetraku CPU se casem zanesou prachem) a zkusit jiny slot pameti. Znovu zasadit procesor, pripojit napajeni zdroje konektor tlacitka spousteni a konektor LED diody napajeni. Zkusit spustit PC (to co znej zbylo). Roztoci se vetrak CPU? Ozve se pipani?

Predtim jeste zkontroluj ty kondiky (at to zbytecne nerozdelas) jak Ti uz radili.

Standardní né je to rochen složitější

prekérka je v tom, že se ani nenahodí větrák zdroje /a to jsem testl i jinej.../. Deska je Abit be6-II. a deska ani nepípá..... prostě mačkám pover a nic ... Je to kámošův komplík....a má ho tak 5let a zapínal ho klávesnicí /takže deska jela nonstop??!/. VYresetovat bios, k ničemu nevedlo, ani výměna grafárny....a zbytek už nemůžu otestovat, ale míslím, že "vyšuměly" ty kondíky...

PS:vypínač vadnej není, propojil jsem i piny na desce - šroubovákem...

Standardní

mno s touhle deskou jsem se paradne vyblbnul nez jsem prisel na to ze opravdu musi bejt ATX zdroj vyplej z proudu nez zacne fungovat CMOS reset a ten buttonek na tom tusim nefunguje kdyz je zaply zapinani klavesnici ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání