eraser, nehovor o sebePůvodně odeslal eraser
![]()
![]()
to MadCap : s rukavicami![]()
![]()
to mraky : pohoda, BTW - to si myslel ako urážku![]()
![]()
eraser, nehovor o sebePůvodně odeslal eraser
![]()
![]()
to MadCap : s rukavicami![]()
![]()
to mraky : pohoda, BTW - to si myslel ako urážku![]()
![]()
chceš provokovaťPůvodně odeslal eraser
!!! a 30 st pri full-load nemôžeš mať ani keby si bol prezident /to by dopadlo
/
ten mozog v logu máš ako na pobavenie - sice, aspoň máš mozog v logu, keď v hlave nie !![]()
ja mam idle 28 stupnu kdyz nemam taktovano
a 32 kdyz mam nataktovano a zvedlou voltaz![]()
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
No, potom co mi zdroj Chieftec v noci z patku na sobotu udelal PUF! a vyvalil se kour, taxem pri vyndavani zdroje sundal i chladic. Na stredu CPU bylo videt, ze vubec nedosednul. A po ocisteni pasty sem procesor vyndal, polozil na chladic a proti svetlu tam byla! Mrcha jedna.Původně odeslal MadCap
![]()
Treba by to mereni teploty vyresil bios, ale bohuzel posledni vysel asi pred rokem...![]()
taky ze tam 30 stupnu pri full load nemam ty vole!! tak si to precti napred, nez zacnes placat nesmysly!Původně odeslal eraser007
Pašák erda.
ok hele nevim co mi tu zase vnucujes ja nikdy netrvrdil ze ma ruka 20 !!!!Původně odeslal Eagle
jen jsem rekl ze ma min nez je tech 37 +- a to je pravda kdyz si sahnu do podpazi tak je tam ta teplota vetsi!! a u toho jestli te studi ten pasiv je to diskutabilni ty kdyz si venku kde je je 30 stupnu tak te to studi?? no podle toho co tu pises asi jo !!! tak si to radsi srovnej!!!!
EDIT !
apropo 37 stupnu C ma zdravej clovek uprostred tela tak jak to muze mit na ruce!!!!! to vi kazdej krom orlu, ae priznavam ze ptaci maji vetsi teploty to je dano metabolismem!
Pašák erda.
Ty by sis to měl srovnat v hlavě, a to pořádně! O čem tady mluvíme, to je fyzika. Fyzika je exaktní věda, když má jedno tělese menší teplotu než druhé těleso, tak odebírá energii z teplejšího tělesa - atomy se v teplejším tělese pohybují rychleji a rozkmitávají atomy tělesa chladnějšího, tím ale ztrácejí svojí kynetickou energii až do okamžiku, kdy teplota obou těles je stejná. Tak to prostě je a můžeš se stavět na hlavu a nic s tím neuděláš. Protože kovy jsou jedny z nejlepších vodičů tepla, bude tě chladič při nižší teplotě než má tvoje tělo studit. Na tom není nic diskutabilního.Původně odeslal eraser
Docela sis to s těmi tvými 30 stupni při idle a 34 při full load zavařil, viď ? A už vidím, jak se 100W P4ka o ploše 132 mm2 ohřeje jen o čtyři stupně. LOL
EDIT: Tak ta poznámka na závěr "to vi kazdej krom orlu, ae priznavam ze ptaci maji vetsi teploty to je dano metabolismem!" - teda ty seš fakt úplnej de***.
sry ale co to tady kecasPůvodně odeslal Eagle
fyzikalni zakony ja znam. Ja jen reguju na tvy NEPRAVDIVE UDAJE co se tyce telesne teploty!!!! v tom pripade ty si de*** jeste vetsi kdyz tu kecas takovou blbost ze teplota ruky je 36(nebo 37 nevim presne co si napsal) to se ti ty pracky hodne poti vid
![]()
![]()
Pašák erda.
sz nemate![]()
MadCap
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Už jsem tě dávno vyzýval, ať uvedeš důkaz, že teplota ruky je mnohem nižší, než vnitřní teplota těla. Argumentoval jsem tím, že teploměr naměří teplotu zdravého člověka 36.5 stupně, od tebe chci nějaké odborné tvrzení, že teplota ruky je výrazně nižší. Dokaž to a pak se budeme bavit dál, do té doby platí, co změří teploměr na povrchu těla (např. v podpaží). To je totiž fakt, narozdíl od tvých spekulací.Původně odeslal eraser
nemuzes srovnavat teplotu v podpari a ruky!!! v podpazi je vyssi!!! chces dukaz? prosim, si to zmer!!!Původně odeslal Eagle
nema to cenu se vo tom dal bavit, kdyz tvrdis ze teplota tela a ruky je stejna...
Pašák erda.
Přestaň ze sebe dělat šaška a uveď odborný článek, kde píšou, JAKÁ PŘESNĚ JE TEPLOTA RUKY ZDRAVÉHO ČLOVĚKA VE STUPNÍCH CELSIA.Původně odeslal eraser
co keby ste ten offtopic viedli niekde inde ? Myslel som si Eagle ze mas viac rozumu![]()
| intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
| samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
| seasonic S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
| “The future is already here—it is just unevenly distributed.”
Neboj, až uzná, že ta teplota, kterou uvádí, je totální nesmysl, smaže se to. Není to zas tak moc offtopic, jde jen o to dokázat, jak lidi ani neumí logicky uvažovat.Původně odeslal SajmoN
heh 34 stupnov je vazne blaf ...
MadCap
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
kdyz myslis...Původně odeslal MadCap
treba ted ve win mam 26
a to sem tehdy nemel ani pretaktovano ...
Pašák erda.
môžem sa pridať ? podľa mňa má pravdu Eagle.
Ja ked som mal SW schladené CPU na 32st, chytil som chladič a normále mi to schladilo ruku, takže.
A čo sa týka teploty P4, mám otázku - kamarát má P4 2,0A netaktovaný a pri fulload má 51st !!! Chytím chladič a páli ! Je toto bezpečnáteplota pre PIVO, alebo nie ? Chladič má BOXovaný
BTW - uprostrd 3DMarku sa resetol a iba čierna obrazovka, až ked sme počkali 5min, až vtedy išiel - asi to súvisí s teplotou nie ? A on LAMA to mal taktovaný na 2,3GHZ - už mu priam zvonilo SNDS, alebo sa mýlim ? Voltáž má na default / 1,500V/ alekolísa mu 1,465 - 1,535 V
vďaka a rady
a už sa tu nehádajte
Pokud mu čidlo dobře měří, pak je ta teplota velmi slušná. Myslím, že je to reálné, P4 2.0A má kolem 60 - 65W, což není zas tak moc. Hledal bych chybu jinde než v přehřívání.Původně odeslal eraser007
BTW, jestli chceš testnout přesnost měření čidla, pošli mi PM a já ti řeknu jak.
tak sem tu zase hele eagle ted mam ten tvuj program pustil sem to na default bios a teplota ve win je 38a uz to stoji skace to na 37 a pak zase 38
takze du pustit UD at mu aztopi, jak to dopadlo napisu zachvili do EDIT
![]()
Pašák erda.
tady je dukaz nahodil sem UD a speedfan pri 70st C hodil ten tvuj program preharati pak zase normal a pak zase prehrati, procak se asi sam spomaluje
ten napis : ze se to prehrava tam neni protoze to blikylo a ja to cvaknul
![]()
Pašák erda.
ale aj tak, takch 45st by som mu chcel dať - úpravy na skrini, 8x8cm fan, tunel... koľko je max. teplota jeho P4 - BTW, s taktovaním som čítal dobré výsledky, až 2,9GHZ - ja mu len chcem dať okolo 133MHZ alebo 144MHZ BUS, viac radšej nie....Původně odeslal Eagle
vďaka
eraser, možno máš nízku teplotu, OK gratulujem ti!
to mu zatopilo na 70st, alebo som to zle pochopil.
2eraser: Ne tak docela. Psal jsem teploty 75 - 80 stupňů (tehdy to začne zpomalovat na Intel desce), při 70 to ještě nezpomaluje. Takže si k přičti 5 - 10 k teplotě, kterou ti ukazuje deska a dostáváš reálnou teplotu čipu.
Tj. tvoje idle teplota je kolem 35 - 40. Nicméně při full load máš velmi pěkných 40 - 45, to musí být dobrý kousek.
Max. teplota uprostřed IHS má být cca. 65 - 75 stupňů (podle typu P4ky). Teplota v jádře odhadem o 10 - 15 stupňů vyšší, ale stejnak to při těch 75 - 80 začne zpomalovat. Osobně nedoporučuju víc než 60 max.Původně odeslal eraser007
to idle 35-40 myslís eraserovi alebo mne ?
takže môžem mu ho v pohode taktnúť na takých 2660MHZ ?
nebude SNDS ? vieš, to nie je moje a ak by som mu ho náhodou odpálil, tak by urobil asi totoznesie tých 60st v pohode ?"bych ho asi domlátil klávesnicou"
mno tak 35-40 idle je just normal .. to mam aj ja doma na kompe (38 idle pri 2500/1.63V real) full load 54 ... takze kde bola pravda? ukazuje ti to vcelku kravinyvivat EPoX
MadCap
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)