Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Photoshop asi bezi pomalu:( cim to?

Standardní Photoshop asi bezi pomalu:( cim to?

No tak sem si stahnul, PS7bench abych si otestoval rychlost Photoshopu 7. Nemam zadnou super sestavu:
    XP 2200+
    ECS K7S5AL
    512RAM (266)
    Harddisk je 7200 Baracuda ta s 2Mb cache

Photoshop je 7cka

Ale nejak se mi to nechce libit. Vykon je dost hruzostrasnej Zda se mi to divny. Prvni operace probehne jako ostriz, ale po par opakovani to hrabe na disk a je to v p@##$! Pri klasickym otaceni s 30megovim tiffem je to 2x rychlejsi nez Mac G4 (dual 1.25ghz taky 512MB RAM) u nas v praci (!!!), kdyz pustim ten benchmark tak u prvnich hodnot dosahuju alespon podobny hodnoty, ale pak to zacne drhnout harddisk a je to v ...

pro ilustraci prvni test v PS7Bench (rotace 50Mb bitmapy o 90 stupnu)
    1) u myho Athlona
    1run: 4.2
    2run:10.4
    3run:9.2

2) G4
    1run: 3.2
    2run: 5.3
    3run: 5.1

to zhorseni je mnohem radikalnejsi u myho compu nez u ty G4 z toho plyne ze prusvich musi bejt nekde s pameti protoze to zpomaleni zpusobuje harddisk, celou dobu drci. Jo abych nezapomel ten mac ma stejnej disk jako ja jen 60GB.

JO a nekde na netu sem nasel vysledky podle kterejch mi nakopal i nejakej magor z 1.4 athlonem s PC133(?).
    Nevite nekdo jak to trochu poladit? (nemyslim rady typu kup si harddisk s 8cache nebo 2gb ram).

Uz mi dve hodiny bezi defragmentace disku.... ale moc si od toho neslibuju

Dik za rady Jovan

Standardní

a co je ten druhý test, není to náhodou něco jako kruhové rozostření?

Nastav si odkládací soubor Photoshopu na jiný než systémový disk, nejlépe pochopitelně fyzický
    WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
    NB - Asus V1S

Standardní :(

kamil>Je to jenom rotace, prvni test je o 90stupnu, druhej o 9 a treti o 0.9.

Trochu sem se tim zabejval, kdyz rotuju neco v pameti tak mam rychlost asi 4x vyssi nez G4ka!!! asi 0.7s oproti 3.0s, ale pak to hrabe na disk, asi uklada historii a je to v kelu vytizeni procesoru asi 17-25%
    a to mame stejnej disk jako ta G4ka tam je taky jenom jeden. Tak mi nerikejte ze MAC verze pod Jaguar je o tolik lip napsana nez pod Wokna nebo, ze ma Jaguar o tolik lepsi praci s diskem.

Jovan

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

a jak mas nastavene vyuzivani pameti v photoshopu?
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní :(

Bylo 50% a pak sem tam soupnul 100% asi 468MB k disposici.

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

Nj ve fotosopu neni pameti nikdy dost
    Na rozumnou praci s vetsima souborama je 1GB RAM minimum.
    Nic si z toho nedelej, me taky kdyz Photoshop zacne hrabat na disk bezi celkem pomalu. A to mam odkladaci soubory na dvou fyzickejch diskach.

Standardní

deekay> Ja vim ze je problem v pameti to chapu, jen je mi divny proc mam vysledky horsi nez G4ka se stejnou pameti a diskem. a proc mam po chvily horsi vysledky nez pentium III to mi velikost pameti nevysvetli.
    Podle me je to zapisov8nim historie a ta ti zplaca 2GB pamet pri ps7bench po odhaduju tak po sedmi testech, a pak to zase drti jako kolovratek a je po vykonu. Jovan

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

schvalne zkusim stahnout a otestovat svuj komp a porovname

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání