Citace Původně odeslal Kostihouse
radim ti dobre, nekupuj ATI..
nikdy jsem s zadnou grafikou nemel problem a ta r9000pro na xp vubec nejede..
Ses asi po*ral v kině, ne?
Já mám R9000Pro (no problem), kámoš má R9500 (na VIA KT400) a no problem, spousta lidí tady no fóru má Ati Radeon a většinou je to OK... Ono je to vesměs všechno stejné..GF nebo Radeon. Mě jde jen o ten poměr cena/výkon;užitk.hodnota....

2Ištvan: R9500 je taky dost good...FX5200 na ní nemá ani omylem... FX5200 ti nedoporučuju, měl jsem ji možnost zkusit a nadšenej jsem z ní nebyl (tuším, že to byl Inno3D). S ATi mám hodně dobré zkušenosti. Jinak o Splinter Cell nevím nic (ani nevím wo co go), ale vesměs se problémy s hrama řeší novým vydáním driverů... Jestli FX5200 nebo Radeon 9200.. to je co se týče 3D výkonu těžká otázka: Obě jsou to karty na dnešní dobu poměrně slabé, FX5200 nabízí sice až DirectX9 podporu, kterou ale jen těžko kdy využiješ (kvůli low výkonu). Radeon 9200 nabízí podporu DX8.1 (využitelné stejně jako u FX5200). Takže v 3D je to někdy tak, jinde zase tak. Jedině kde FX ATi totálně převyšuje je výkon v FSAA (vyhlazování obrazu ve 3D)... Co se týče dalších fcí, tak obě karty (Radeon vždy) nabízí DVI a TVout. TVout je u ATi bezproblémový a kvalitní u FX bohužel nevím (ale dnes již to bude asi stejné jako u ATi, kdysi to stalo za prd). DVI bude mít stejnou kvalitu jak u ATi tak u nVidie (jde o digital výstup). Takže je stejně na tobě, co zvolíš. Ceny jsou vyrovnané (cca 1740Kč bez DPH za značkový výrobek - Radeon Gigabyte, FX MSI). Pokud bys ale chtěl investovat více tak, R9500 je z těchto tří určitě nejlepší volba (DX9 využitelný, HW zpracování DIVX videa a další fce)... Wuuduu ti radí dobře