Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Intel fanatik asi presedla --> HELP

Standardní Intel fanatik asi presedla --> HELP

Cus! Tato zprava je tezce offline - tak sorry. Jenom jsem chtel rict, ze jsem vzdycky mel Intel sestavu, ale v lete asi poprve koupim AMD... ty ceny tech iPIV - to je silenost... Celera nechcu, pac to uz mam, navic Tulen je prej v podstate stejnej jako ten ctverkovej... Chtel bych se zeptat, jak vam ty AMD vali, jestli s tim mate nejaky problemy - pac ty prvni Durexy prej byly celkem nic moc (spis nic nez moc...) planuju nejakyho Bartona kolem 2500... Pac NVidia nema na Intel chipset, zajimalo by me, jak to vali... BTW nenadavejte me PLIIS - jsem u AMD uplna lama a potrebuju poradit...
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    42
    Vliv
    277

Standardní

No moc problémový oproti Intelu nejsou,obal od CPU je podle mě hezčí a možnost taktovat je celkem slušná.
    Není to přímotop jak P4

Jinak rád vidím když lidé přesedlávají k AMD
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

No nemas sa coho bat vykon je super a stale za lepsiu cenu
    ako u intelu najviac intelakov vzdy narazalo na to ze amdcko
    zhori ja poznam jedneho co nasadil chladic uplne naopak
    a tepelna ochrana ho vzdy vypla a chladic sa procu dotykal
    iba na cca 30% jednoducho proc dostal sa na teplotu v biose
    a doska komp vypla.Jedine co by si mal ale kupit su znackove
    komponenty aby si potom vynu nehadzal na amd ked k nemu
    das shitnu dosku,ramky,vga.
    MB: ABIT NF7S rev.2.0,ABIT KV7,
    CPU:to si kukni vo fore podla toho kam chces az taktit
    RAMdporucil by som ti Twinmos CL2 WLCSP technologiou
    Barton 2500+AbitKV7,Twister433MHzCL2
    SATA Maxtor120GB,Asus5224,LG4082,Pinnacle

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    289

Standardní

no zalezi co s tym chces robit
    ci nahanat FSB/nVidia/ alebo ti staci 200FSB/KT600/

vyhody/nevyhody cipsetov a dosiek na nich postavenych si pozri v sekcii cipsetov napr. http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=46136

no... tagze VITAJ V KLUBE
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Member
    Vliv
    273
    notebook Acer Aspire 5920G
    netbook Fujitsu Siemens P1510D

Standardní Re: Intel fanatik asi presedla --> HELP

Citace Původně odeslal Hardman
    Cus! Tato zprava je tezce offline - tak sorry. Jenom jsem chtel rict, ze jsem vzdycky mel Intel sestavu, ale v lete asi poprve koupim AMD... ty ceny tech iPIV - to je silenost... Celera nechcu, pac to uz mam, navic Tulen je prej v podstate stejnej jako ten ctverkovej... Chtel bych se zeptat, jak vam ty AMD vali, jestli s tim mate nejaky problemy - pac ty prvni Durexy prej byly celkem nic moc (spis nic nez moc...) planuju nejakyho Bartona kolem 2500... Pac NVidia nema na Intel chipset, zajimalo by me, jak to vali... BTW nenadavejte me PLIIS - jsem u AMD uplna lama a potrebuju poradit...
    riesil som presne tento problem asi pred rokom a mal som tiez Tualatin 1.3GHz, najviac som sa obaval "povestnej" vysokej teploty AMD, nestability systemu, nekompatibility s niektorym HW ci SW a podobne...
    dovtedy som pouzival procesory Intel k plnej spokojnosti, ale Intel to uz prehana s tymi cenami a jeho CPU maju slaby pomer cena/vykon a preto padla volba na AthlonXP 1700+ a nelutujem, PC behalo uplne v pohode, ziadne prehrievanie, nestabilita ci cosi podobne, takze smelo dotoho !

ako Ti uz radili vyssie, nekupuj najlacnejsie komponenty, hlavne ak chces taktovat (to inac plati samo aj pre platformu Intel), odmenou pre Teba bude stabilny a vykonny system za babku
    WINNER KN800 MidiTower|zdroj Fortron 350W|MB Epox EP-8KRA2+|AthlonXP 2500+ (Barton)|2x512MB DDR PQI PC333|HDD Seagate Barracuda 7200.10 250GB PATA|MSI GF4 Ti4200 64MB DDR AGP8x|SB Live! 5+1|DVD Toshiba SD-M1612|DVD-RW Toshiba SD-R5112|19" Hansol 920P
    ALASKA D-207 MidiTower|zdroj Fortron BlueStorm II 500W|MB Asus M2V|AMD Athlon64 X2 5600+|2x1GB DDR2 PQI 667MHz Turbo|2x HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB PATA|Gainward GF7950GT 512MB GoldenSample PCI-E|DVD NEC|DVD-RW NEC|19" LCD Philips 190B6
    Commodore 64|Amiga 500, 600,1200|...ak mate nejaky stary 8/16-bit pocitac Commodore/Atari, rozne prislusenstvo a chcete to predat/darovat, prosim ozvite sa na mail a4000(zavinac)post.cz

Standardní

No nevim jak ostatni ale na AMD nedam dopustit Ten 1GHz Thunderbird (bezi jak kdy, vetsinou tak kolem 1,2 GHz) co mam uz pres dva roky mi porad naprosto v klidku staci i na hry (MaxPayne2, Mafia, GTA III etc.) Kamos s PIII na 1 GHz jen tise zavidi proste za (relativne) malo penez hodne muziky
    DELL XPS 1330

Klidne presedlej,

jinak stary Durony nebyly zadny orezavatka, mam v praci jeste PIII 750 a doma jsem mel pred dvema roky Durona 700 a ten Duron je podstatne zivejsi co se kompilovani VC++ tyka. Disky byly podobny.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    280

taky sem to tady v listopadu resil. Kdyby pokracoval s370 tak bych u nej zustal, na tualatin sem nedal dopustit.
    No ale doba pokrocila a hry si zadaji novy zelezo. A kupovat PIV za ty prachy??ani hov.no a pIV celeron stoji za .... Takze sem zvolil AMD, ani toho nelituju taktovat se da dobre at uz nasobicem nebo fsb (aspon u me) dostanu se v poho na 2300mhz s boxem, tak ze se niceho neboj a smele do toho
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    289

Citace Původně odeslal _Tomas
    taky sem to tady v listopadu resil. Kdyby pokracoval s370 tak bych u nej zustal, na tualatin sem nedal dopustit.
    No ale doba pokrocila a hry si zadaji novy zelezo. A kupovat PIV za ty prachy??ani hov.no a pIV celeron stoji za .... Takze sem zvolil AMD, ani toho nelituju taktovat se da dobre at uz nasobicem nebo fsb (aspon u me) dostanu se v poho na 2300mhz s boxem, tak ze se niceho neboj a smele do toho
    ja som toto riesil asi v Máji , ked tatko s brachom pochopili ze potrebuju PC aj oni doma / ja som sa prestahoval do new bejvaku /
    dosli za mnou ze objavili v Metre zostavu za dobrú cenu :
    PC BRAVE : Celeron 1,7 256MB RAM 40G HDD 17"shit monitor bla bla bla........ 28 000 s danou
    tag som im posunul mojho Tualatina 1,1@1,6 za za tje prachy som poskladal to co mam teraz a nelutujem
    Mozno njekto bude protestovat ze AMD robi polotovary /doma dokonci /ale......:
    obrovsky rozsah FSB
    moznost zmeny nasobicu ci us original NO LOCK alebo s troskou pomoci http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=44456
    ti stastnejsi maju z Durona 1400 XP2400+ ÷ 2800+
    pripadne sa podari zapnut zamknutu CACHE
    a ta cena .....
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání