Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: ako na nokia test?

Standardní ako na nokia test?

zajtra idem kupovat monitor , stiahol som si nokia test, ale neviem kam sa pozerat a co si vsimat. ten anglicky help mi moc nepomohol. ak viete o dajakej stranke ,kde by to bolo vysvetlene po slovensky alebo ceski ta mi prosim dajte link. dik

Senior Member
    Věk
    43
    Vliv
    286

Standardní

ten test si spustis, no a potom uz len pozeras a hodnotis

dolezite su asi tieto veci:

v hlavnom menu je ruzova mriezka na ciernom podklade. na nej si mozes vsimnut, nakolko sa prekryvaju modra a cervena zlozka - idealne je syta ostra ruzova. niekedy su tie pasiky jemne lemovane z jednej strany modrou, z druhej cervenou, to znaci ze su mierne rozbiehave. Zle je, ak vidis modry a cerveny pasik tesne vedla seba osobitne..

Dalej je to ostrost, tu si mozes vsimnut na obrazcoch s textom FullScreen a na ciarovych obrazcoch v rohoch a strede.

a podstatne je aj moire, to sa prejavuje ako magneticke silociary v obrazovke MOire test..

samozrejme si pozri geometriu, na lub. obrazci. aby boli horna a dolna hrana rovnobezne (bocne vzdy idu vyladit) a aby neubiehal nejaky roh prilis nahor.

Tot pre zaciatok staci.

rOn
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

dik. okolo obeda ,ked som testoval starucku strnastku hansol som na nej nevidel ziadnu chybu . po tvojich upozorneniach a naslednom podrobnejsom skumaní by som ju najradsej vyhodil .ma skoro vsetky( vrch a spodok su rovnobezne) chyby o ktorých si pisal. vo vecsine testov pritom stacilo porovnavat stred obrazovky z rohmy. este raz dik. zajtra este uvidím ci mi nový monitor dovolia vobec odskusat . uz vidim ich ochotu vybalit s krabic 3-4 20-kilové devetnastky, hodinku tam so mnou stravit a 3 zabalit naspet v mene spokojnosti zakaznika .

Standardní

Citace Původně odeslal Robot82
    dik. okolo obeda ,ked som testoval starucku strnastku hansol som na nej nevidel ziadnu chybu . po tvojich upozorneniach a naslednom podrobnejsom skumaní by som ju najradsej vyhodil .ma skoro vsetky( vrch a spodok su rovnobezne) chyby o ktorých si pisal. vo vecsine testov pritom stacilo porovnavat stred obrazovky z rohmy. este raz dik. zajtra este uvidím ci mi nový monitor dovolia vobec odskusat . uz vidim ich ochotu vybalit s krabic 3-4 20-kilové devetnastky, hodinku tam so mnou stravit a 3 zabalit naspet v mene spokojnosti zakaznika .
    to prece nemusis zkouset na prodejne ne?
    proste si jeden kup a az ho prineses domu, tak si ho dukladne projedes testem a pak zhodnotis jestli je faj nebo ne...
    ikdyz je pravda ze pokud ti to umozni, tak toho vyuzij...

jen jeden dotaz: to tam pojedes s nejakym kompem, aby jsi mohl vyzkouset ten test?
    nekamaradim s vama

Standardní

no tak uz ho mam doma . philips109B5 . prisiel som do predajne ,zapojili monitor na ich pc.potom som vytiakol disketu (bol z toho trochu vedla ale nenamietal). vsetko bolo ok ,len moare bolo po stanach dostviditelne (3cm pas po oboch stranach) .tak som si vypital na otestovanie druhy kus, predavajuci sa prekvapene zatvaril ,ale ochotne napojil druhu monitor.ten bol horsi. tak som zobral ten prvy. a odslapal som si 100m na inrrak. pohrabal som sa v tom menu a nasiel som "adjust moare" . nastavenie velmi pomohlo (ale musel som to dat na 100%) .moare je sice stale vidiet po oboch stranach ale ovela menej.
    a aby to nebola len samá chvála: farby sa mi zdaju mejaké divne, ale na to si zvyknem. ale dost ma s*re to, ze som pri nom tak hodinku a uz ma bolia oci(1280*960*32*85Hz). ale mozno je to pechodom 15"na19"

a este sa mi zda trochu narusena geometria(pravitkom v teste sa mi to merat nechce). usudzujem to len z toho ,ze sa mi tem monitor javy ako lavor. to sa stava ked clove prejde zo ziarovky na "polochy" monitor. ale ja stred toho lavora nemam v strede ale tak v jednej tretina na lavo neviete niekto co sa s tym da robit?

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

jestli si to nepřehnal s tím moire, to má zanásledek rozostření. Pokud není vidět při běžném provozu a jen v tom nokiatestu, tak to vrať spátky (to nastavení) a skus jestli tě přestanou bolet oči.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

mam dalsie velke problemy . obras je po oboch stranách vervikálne nalinkovany. napr. ten modrý pas v pravo ,ktorým sa posuva obraz tohto fora hore a dole nieje pekny modry, ale je zlozený asi z desiatich vertikalnych modrých čáciar . vsetko sa to prejavilo tak po 2-3 hod. ale teras je to tam hned ked so rano zapol monitor. dnes sa pokusim zohna niekoho z lepšou grafikou, ci sa to nezmení( mam manliGF2-GTS), ak nie tak ho idem výmenit.
    no a v tom nokia teste sa mi na vertikalnych ruzových ciarach uplne rozisla cervena a modra na titulnej obrazovke.

Standardní

Nechaj ho bezat tak hodinu, kym sa nenahreje na stabilnu teplotu a potom to skus nastavit...
    Potom sa ozvi, ako si dopadol.
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

monito je zapnutý uz dve hodiny a stale je obraz taký istý(zlý). stara petnastka mala lepsí obraz (vazne),teda okrem jasu. Geometria je v pohode ,ale rozchadzaju sa farby.

Standardní

v monitore nejde nastavit konvergencia?
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Vyskusaj ho par krat odmagnetizovat (funkcia DEGAUSS)

Ta manli VGA je asi najhorsia karta co sa kvality signalu tyka.....

Senior Member
    Věk
    43
    Vliv
    286

Standardní

este sa kukni do menu, ci nejde konvergencia farieb doladit, vacsinou to tam je. U mna je to az v servisnom menu.
    Mal som moznost si pozriet cca 10 philipsov 107s, pricom {v drvivej vacsine} ich obraz mal rozhodenu konvergenciu (ruzove linky neboli ruzove, ale modre a cervene ciary milimeter od seba), a vsetky mali strasny problem s moire, ktore sa doslova triaslo (brr) a neslo vyladit.
    Lenze rada B(Briliance) by mala byt radovo lepsia.
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

skusal som ho na inej GK. manli r9100. a abraz bol o poznanie lepsí . je pravda ze ta ruzová ciara sa stale tak isto rozdelovala na modrú a cervenu, ale moare bolo takmer zanedbatelné a ostrost tiez lepsia.
    109B5 nieje Brilance . birilance su 10XP50
    ta konvergencia v menu skoro urcite nieje(ako je to po anglicky?). nieje na to nejaký soft?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání