Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 55

Téma: Co by měl člověk umět v Linuxu?

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Hele lidi vy co sem píšete máte zkušenosti S TIMHLE MODEMEM nebo jenom radíte? NEchci rejpat jen se ptám, sem rád za každou radu.

hwsoft ti zretelne napsal, ze on ho ma a jemu funguje. Tak bez hezky zkouset ten driver a pak napis jak ti to slo
    Slackware...because it works

Standardní

No zatím ne, na oficiální ch stránkách maj prej blbej ovladač. je to RPM a já to spustím -> nainstaluju a nic. TeĎ stahuju z sm56.tk tady to prej má jít, tak uvidím. Má ho tu kdyžtak někdo?

Standardní

No zatím ne, na oficiální ch stránkách maj prej blbej ovladač. je to RPM a já to spustím -> nainstaluju a nic. TeĎ stahuju z sm56.tk tady to prej má jít, tak uvidím. Má ho tu kdyžtak někdo?
    No ja uz nemam zadnej modem , jedu pres WiFi, napada me, ze problem je v tom gcc, zjisti, jakym gcc byl prelozen tvuj kernel a potom vyber spravnou verzi.
    ITF FreeNet Liberec

Standardní

co znamena "nic"?? predpokladam ze to je modul (bud predkompilovany, nebo se prikompiluje podle tveho jadra. Modul nejde zavest, nebo nerozpozna zarizeni, nebo rozpozna, ale zarizeni nefunguje? pripoj i chybovou hlasku, at ti nekdo muze pomoct

edit: jeste ze na strankach motoroly je psany ze to je modul pro oficialni kernel REDHAT 7.2, 8.0, 9, coz neni tvuj pripad, protoze mas Mandrake. Jasny? Nejake jine dotazy?

Standardní

Hele zkusim ty ovladače z sm56.tkk ještě doma nemá PC(reklamace), tak vydržte.

Standardní

Tak mi to nejde.

Stáhnul jsem si ten balík a k němu bylo napsáno a%t zadám: make install, ale zkončilo to

tady a nic se neděje.

[root@localhost sm56-gcc3]# make install
    make all
    make[1]: Entering directory

`/home/dominator/Desktop/1/sm56-gcc3'
    echo "Writing Version.c"
    Writing Version.c
    echo

"#define UTS_RELEASE \""`uname -r`"\"" >version.c
    echo "const char

__module_kernel_version[] __attribute__((section(\".modinfo\" ))) =

\"kernel_version=\"UTS_RELEASE;">>version.c
    echo "#ifdef MODVERSIONS" >>version.c
    echo

"const char __module_using_checksums[] __attribute__((section(\".modinfo\"))) =

\"using_checksums=1\";" >>version.c
    echo "#endif">>version.c
    echo Compiling version.c
    Compiling version.c
    gcc -DLINUX -D__KERNEL__ -DMODULE -Wall -O -fomit-frame-pointer -o

version.a -c version.c
    echo Linking output version.a with Motorola proprietary

sm56.lib
    Linking output version.a with Motorola proprietary sm56.lib
    ld -r -o sm56.a

version.a sm56.lib
    echo Updating kernel symbols in output sm56.a
    Updating kernel symbols

in output sm56.a
    objcopy --redefine-sym kmalloc=kmalloc_hack --redefine-sym

__vmalloc=vmalloc_hack sm56.a sm56_h.a
    echo Compiling kmhack.o from input kludge.c
    Compiling kmhack.o from input kludge.c
    gcc -DLINUX -D__KERNEL__ -DMODULE -Wall -O

-I/usr/src/linux-2.4/include -fomit-frame-pointer -o kmhack.o -c kludge.c
    In file

included from /usr/include/linux/prefetch.h:13,
    from

/usr/include/linux/list.h:6,
    from /usr/include/linux/wait.h:14,

from /usr/include/linux/fs.h:11,
    from

/usr/include/linux/capability.h:17,
    from

/usr/include/linux/binfmts.h:5,
    from /usr/include/linux/sched.h:8,

from /usr/include/linux/mm.h:4,
    from

/usr/include/linux/slab.h:14,
    from kludge.c:13:
    /usr/include/asm/processor.h:55: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not

in a function)
    /usr/include/asm/processor.h:55: error: requested alignment is not a

constant
    In file included from /usr/include/linux/mm.h:12,
    from

/usr/include/linux/slab.h:14,
    /usr/include/linux/mmzone.h:44: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not

in a function)
    /usr/include/linux/mmzone.h:44: error: requested alignment is not a

constant
    make[1]: *** [all] Error 1
    make[1]: Leaving directory

`/home/dominator/Desktop/1/sm56-gcc3'
    make: *** [install] Error 2

Standardní

mas nainstalovane zdrojaky jadra?

Standardní

Ne, takže tím narážíš, že mám naistalovat? Dobrá instaluju a řeknu jak to dopadlo.

Standardní

no predpokladam ze kdyz je to napsane cervenym pismem hned na titulni strance jako pozadavek tak tomu nebudes venovat pozornost (treba je to chytak?? )
    (obecne...kdyz se kompiluje vec co uzce souvisi se systemem (coz ovladac je) tak je kernel source podminkou))

Standardní

ona totiz hlavni podminka u UNIXu obecne je MOZEK... a nejlepe ne objemu vlasskeho orechu
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Sorry myslel jsem si, že to platí jenom, když kompiluju jádro a né programy. Takže mne tu všichni pomluvte a pokračujem dál.

Mám ale jinej probém, kterej mi zabraňuje vyřešení tohohle: Mám málo místa na oddílu, jak ho zvětšit? Nejlepší by byla nějaká aplikace pro X-ka, nechci mazat oddíl, takýe, aby to nesmazalo data. Dík D. Škoda

Standardní

myslis nejaky partition resizer aby to za behu zmenilo velikost partition?

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    312

Standardní

co zkusit treba diskdrake
    ja sem ho pustil a resiznout FATka jde. jestli i ext3 to nevim - to se za behu asi nepodari, protoze bys ji musel umountnout - takze asi nabootovat z CD a pak neco resit

Standardní

No to je zase situace, a na CD MDK je nějaký Live system? DOSovým by to nějak nešlo?

Nebo nějaký miniLinux s nějakou ulitou?

Standardní

Malo miesta som na routeri vyriesil radikalnym sposobom - urobil som poriadnu cistku systemu. Vysledok = polovica disku volna
    Z DOSu to pojde mozno Partition Magicom, ale neviem, ci vie zmenit velkost ext2(3)...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

No a znějaké mini disribuce s něčím na upravu.

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

Nekde vzadu je thread jak KtK resizoval partisnu v linuxu, doporucuju najit a pozorne precist.
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=38797
    Zkus trosku zagoogli - Paragon Partion Manager umi resiznout ext2 mozna i ext3.
    Kdyz jsem to pouzil ja (verze 2000) bylo to free, jak je to ted nevim.

Standardní

No tohle auž mám za sebou a nemusim ani rikat ze PQ je placeny!
    Ale pokracujem v SM56!

Tak jsem zkousel naistalovat sm56 pres gcc3 a zkoncil jsem zde (sorry, ze je to tak dlouhy) mam kernel a snad i gcc3, nevim jestli mam 2 nebo 3, jsou totis jinak rozdilny baliky pro install. Jinak normalni kompilace programu mi jde. Jeste jsem podle toho ruskeho navodu zkousil zadat insmod sm56 a vyjelo tohle tak mrknete, dolejs je ten vypis pri kopilaci. Moc dik za jakou koliv pomoc Dominik

tady vypis pri make install

[root@localhost sm56-gcc3]# make install
    make all
    make[1]: Entering directory `/home/dominator/Desktop/sm56/sm56-gcc3'
    echo "Writing Version.c"
    Writing Version.c
    echo "#define UTS_RELEASE \""`uname -r`"\"" >version.c
    echo "const char __module_kernel_version[] __attribute__((section(\".modinfo\" ))) = \"kernel_version=\"UTS_RELEASE;">>version.c
    echo "#ifdef MODVERSIONS" >>version.c
    echo "const char __module_using_checksums[] __attribute__((section(\".modinfo\"))) = \"using_checksums=1\";" >>version.c
    echo "#endif">>version.c
    echo Compiling version.c
    Compiling version.c
    gcc -DLINUX -D__KERNEL__ -DMODULE -Wall -O -fomit-frame-pointer -o version.a -c version.c
    echo Linking output version.a with Motorola proprietary sm56.lib
    Linking output version.a with Motorola proprietary sm56.lib
    ld -r -o sm56.a version.a sm56.lib
    echo Updating kernel symbols in output sm56.a
    Updating kernel symbols in output sm56.a
    objcopy --redefine-sym kmalloc=kmalloc_hack --redefine-sym __vmalloc=vmalloc_hack sm56.a sm56_h.a
    echo Compiling kmhack.o from input kludge.c
    Compiling kmhack.o from input kludge.c
    gcc -DLINUX -D__KERNEL__ -DMODULE -Wall -O -I/usr/src/linux-2.4/include -fomit-frame-pointer -o kmhack.o -c kludge.c
    In file included from /usr/include/linux/prefetch.h:13,
    from /usr/include/linux/list.h:6,
    from /usr/include/linux/wait.h:14,
    from /usr/include/linux/fs.h:11,
    from /usr/include/linux/capability.h:17,
    from /usr/include/linux/binfmts.h:5,
    from /usr/include/linux/sched.h:8,
    from /usr/include/linux/mm.h:4,
    from /usr/include/linux/slab.h:14,
    /usr/include/asm/processor.h:55: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
    /usr/include/asm/processor.h:55: error: requested alignment is not a constant
    In file included from /usr/include/linux/mm.h:12,
    from /usr/include/linux/slab.h:14,
    /usr/include/linux/mmzone.h:44: error: `CONFIG_X86_L1_CACHE_SHIFT' undeclared here (not in a function)
    /usr/include/linux/mmzone.h:44: error: requested alignment is not a constant
    make[1]: *** [all] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/dominator/Desktop/sm56/sm56-gcc3'
    make: *** [install] Error 2
    [root@localhost sm56-gcc3]#

[root@server dominator]# mkbootdisk --device /dev/fd0 2.4.22-21mdk
    Insert a disk in /dev/fd0. Any information on the disk will be lost.
    Press <Enter> to continue or ^C to abort:
    cp: writing `/tmp/mkbootdisk/initrd.img': No space left on device
    Error !

Standardní

hlaska pri vkladani modulu je snad jasna:
    modul mas skompilovanej s gcc2 a kernel pomoci gcc3. nemusi byt kompatibilni

na strance www.sm56.tk pisou cervenym pismem

Requirements For Compiling the Driver.

You Need to have installed the Correct Kernel source and it headers in your Linux System depending upon your distribution (Red Hat ,SuSe ,Mandrake etc) and Kernel Version.

Known Problem With this Driver

Some Times the gcc will fail to compile the "kludge.c" . it is basically because of the include directory include directory does not exists in your system . normally the RedHat have a link to the current kernel source with /usr/src/linux-2.4 if you are using the other distribution then you have to edit the /root/sm56/Makefile with the corresponding path that you have in your system.
    coz znamena, ze znama chyba pri kompilaci souboru kludge.c je zpusobena tim, ze programatoruv redhat ma jine umisteni hlavickovych souboru, takze se to resi tim, ze v makefile upravis cestu tak, aby souhlasila s tvym systemem

Standardní

tak co, odborniku? uz ti to jede?

Standardní

No soustredil jsem se na to a nejakej pokrok tu je:
    Tak uz se mi to snad podarilo zkompilovat (mluvim stale o modemu Motorola SM56 speaker phone), ALE stejnak to nejde, i kdyz na bootuju s novym jadrem tak nic modem tam proste neni v dev/modem je odkazovan na sm56, ale v nem NIC neni, to povazuji za hlavni duvod! A kdyz dam insmod sm56, tak mi to vypise viz nize, zkousel jsem i insmod -f sm56, ale zase nic.
    ------
    [root@server dominator]# insmod -f sm56
    Using /lib/modules/2.4.22-21mdk/kernel/drivers/char/sm56.o
    Warning: The module you are trying to load (/lib/modules/2.4.22-21mdk/kernel/drivers/char/sm56.o) is compiled with a gcc
    version 2 compiler, while the kernel you are running is compiled with
    a gcc version 3 compiler. This is known to not work.
    Warning: loading /lib/modules/2.4.22-21mdk/kernel/drivers/char/sm56.o will taint the kernel: no license
    See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
    Warning: loading /lib/modules/2.4.22-21mdk/kernel/drivers/char/sm56.o will taint the kernel: forced load
    Segmentation fault
    ------
    Akorat nechapu, proc me to porad upozornuje, ze mohou vznikat problemi s gcc2 a 3, kdyz mam gcc3 a ovladace jsem instaloval taky pro gcc3, tak jsem z toho jelen? Jinak soudim ze mi to nejde podle toho, ze kdyz spustim HardDrake nebo dmesg, tak tam neni modem ale jenom nezname zarizeni na PCI (to ma byt asi ten modem). Zkousel jsem i pustit kppp a dat "vyzkouset prikazy z modemu" (mozna se to jmenuje trochu jinak) ale to napise modem nenalezen. Uz mne to docela stve, na http://www.sm56.tk uz nic zadny jiny problem nepisou, tak nevim.
    ----Uz mam za sebou---
    make install --(upresneni adresare nevim ten parametr z hlavy)
    sm56setup [42] (zkousel jsem i ten script co je k instalaci, ale te je stejny jako sm56setup) Moc bych byl rád kdyba si mi zase poradil. A dík za zájem! Dominik

Standardní

Segmentation fault je asi nejhorsi chyba co se muze prihodit (krome kernel panic), neni divu, ze pak nefunguje, vetsinou znamena hardwarovou chybu.
    gcc3 doporucuju overit prikazem "gcc --version",
    jestli mas pretaktovane PC, tak doporucuju stahnout na nominalni frekvenci, (aspon prozatim, aby byla jistota, ze to neni tim)
    btw..s jakym novym jadrem? Modul patri k tomu jadru, ke keteremu je kompilovan. Taky pri kompilaci zkus vypnou ruzne agresivni optimalizace (pokud mas tak nastaveno)

Doporucuju precist: Modules-HOWTO, man gcc a na priste jako domaci ukol PPP-HOWTO.

Senior Member
    Vliv
    291

Standardní

Pro otestovani pripojeni staci zatim konfigurace pres kppp, soucast balicku kde-network, ale znat ppp se urcite vyplati
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal lempour
    Segmentation fault je asi nejhorsi chyba co se muze prihodit (krome kernel panic), neni divu, ze pak nefunguje, vetsinou znamena hardwarovou chybu.
    gcc3 doporucuju overit prikazem "gcc --version",
    jestli mas pretaktovane PC, tak doporucuju stahnout na nominalni frekvenci, (aspon prozatim, aby byla jistota, ze to neni tim)
    btw..s jakym novym jadrem? Modul patri k tomu jadru, ke keteremu je kompilovan. Taky pri kompilaci zkus vypnou ruzne agresivni optimalizace (pokud mas tak nastaveno)

Doporucuju precist: Modules-HOWTO, man gcc a na priste jako domaci ukol PPP-HOWTO.
    mno segfault muzes dostat i diky buffer overflow a hromade dalsich ptakovin ... hw chybu to vetsinou znamena u overenejch funkcnich softu (Stable gcc apod.) a tohle segfaulteni bych videl spis na faulty modul nez insmod nebo HW
    dobra mrcha je zapis mimo pamet kerej vetsinou konci SIGBUSem
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání