Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 44

Téma: elektrikari/bastliri co je tohle za soucastku? (SMD grabber)

Standardní elektrikari/bastliri co je tohle za soucastku? (SMD grabber)

Mam dost lamerskej dotaz. Potrebuju nekde koupit "SMD grabber". totalne ale nevim, jak se to rekne v cestine, a prijit do PSelektra s fotkou co chci mi prijde dost trapny. Kdyztak tady foto:

Toz dikes

EDIT: jeste kdyztak jak to funguje , vzivote jsem to nevidel
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

a není to něco jako "krokodýlek" akorát pro SMD součástky??

Standardní

Citace Původně odeslal Lisak
    a není to něco jako "krokodýlek" akorát pro SMD součástky??
    vlastne asi jo, mam tim chytnout jednu nozku svaba na desce. ja myslel ze to SMD patri totiz k tomu
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

smd je tusim Surface Mount Device ... tj. soucastky ktery se lepej na povrch PCB a nepajej se skrz ...
    priznam se taky sem moc nepochopil k cemu ze to ma bejt
    zkus se podivat treba do katalogu Conrada jestli to tam neobjevis ... maj tam u dost veci obrazky
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    smd je tusim Surface Mount Device ... tj. soucastky ktery se lepej na povrch PCB a nepajej se skrz ...
    priznam se taky sem moc nepochopil k cemu ze to ma bejt
    zkus se podivat treba do katalogu Conrada jestli to tam neobjevis ... maj tam u dost veci obrazky
    jo, ale maji tam tisice polozek.. Je to dobry k tomu (asi) ze nemusis ten svab pajet, ale das tam tuhle grabber svini a je to. Ale pry funguji jen nejaky, a to jeste ani nevim, co vlastne chci

Standardní

a co s tim vlastne zkousis laborovat

Standardní

Vmod my Asus desky, to bude tyjatr

Standardní

Citace Původně odeslal commander
    Vmod my Asus desky, to bude tyjatr
    tak abys to neodvařil

Standardní ...

to sou myslím měřící hroty pro digitální měřící přístroje ne ?
    CPU - AMD Athlon XP 3000+ (2500+ Barton, FSB 380Mhz, 11.5x190Mhz) / MB - Gigabyte GA-7N400V Pro / RAM - 2x 256MB DDR PC3200 Dual Channel (DDR 380Mhz) / GFX - ATI Radeon 9500Pro (340/300MHz) / SND - Soundstorm, Repro Kinyo TW-440 (4.1), Hi-fi sluchátka Philips SBC HP890 / HDD - Seagate Barracuda 7200.7 160GB SATA, Maxtor 80GB ATA133, Maxtor 40GB ATA133 / OPTICAL - TEAC DV-516D, SONY CRX-230E / MON - AOC 7Klr+ / KB - Samsung Internet Keyboard

Standardní Re: ...

Citace Původně odeslal acheron
    urcite ne, jak jsem rikal, ma to byt mimo jine na napojeni nohy svaba. (alespon na to to potrebuju)

Standardní

jsou to smd krokodylci
    myslim, ze to maji v GM
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

No je to merici klips(hrot,svorka) jestli budes chtit neco propojovat tak budes potrebovat dva a mezi nima drat, jednim muzes tak maximalne slusnout nejakej smd odpor
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

urcite ne, jak jsem rikal, ma to byt mimo jine na napojeni nohy svaba. (alespon na to to potrebuju)
    Asi jsi spatne prelozil/pochopil navod, timto maximalne muzes slusnout dve nohy svaba nebo pokud budes vlastnit tento klips dvakrat a oba mezi sebou propojis dratem, tak muzes urcitou nohu urcite soucastky pripojit na urcitou nohu urcite soucastky nebo/li na urcite napeti...
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Citace Původně odeslal Arg
    Asi jsi spatne prelozil/pochopil navod, timto maximalne muzes slusnout dve nohy svaba nebo pokud budes vlastnit tento klips dvakrat a oba mezi sebou propojis dratem, tak muzes urcitou nohu urcite soucastky pripojit na urcitou nohu urcite soucastky nebo/li na urcite napeti...
    jj, tak jsem to pochopil! (ASI). bude jeden, ten dam na SMD, od toho drat a konec dratu napajim na potenciometr. Je to tak?

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

mozna, musel bych znat schema.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

ano je to na pripojenie multimetra na ten svab (ono sa to chyti na nozku) ... aby si mohol zmerat to napetie co nastavis tym potakom .. btw gl pri tom vmode
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

mozna, musel bych znat schema.
    http://www.overclocking.cz/4um/viewt...860&highlight=

v prvnim postu je link, a je tam pak foto. Oni to tam maji napajeny, ale to by nedopadlo u me dobre, a SMD grabber tam maji jako cool alternativu. Ale prej musis mit nejakej malinkatej

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

Nikde jsem tam nevycetl k cemu tam ten hrot pouzivaj, pravdepodobne to bude jen pomocnik pri mereni, ze ho chytnes na tu jizni nohu regulatoru Vdimm.

Standardní

tak uz nekdo vi jak presne se to jmenuje,kde se to da koupit a za kolik
    bo bych jeden chtel na vmod gpu
    (bylo by to pekne lehke - tim krokodylkem bych chytl jednu nozku,od neho vedl drat,na tom dratu potak a od neho drat na nejakou zem(asi na case...)
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

Kdyz projdes prvni stranku, tak zjistis ze uz jsem to tam psal

Je to merici klips! Jako elektrikar(slaboproudar) ho pouzivam skoro kazdej den ke sve praci. Prodavaj je vetsinou v GESu nebo GM (nevim, mame v praci nakupciho).

Cenu odhaduji okolo 25,-Kc A L E jsou i delsi a tenci (ted mluvim vseobecne, ne jen o klipsech pro smd) a ty jsou daleko drazsi, myslim az ke dvoum stovkam za kus.

Standardní

Kdyz projdes prvni stranku, tak zjistis ze uz jsem to tam psal

Je to merici klips! Jako elektrikar(slaboproudar) ho pouzivam skoro kazdej den ke sve praci. Prodavaj je vetsinou v GESu nebo GM (nevim, mame v praci nakupciho).

Cenu odhaduji okolo 25,-Kc A L E jsou i delsi a tenci (ted mluvim vseobecne, ne jen o klipsech pro smd) a ty jsou daleko drazsi, myslim az ke dvoum stovkam za kus.
    vim zes neco psal..ale bylo to takove asi a ja to chtel jiste
    takze prijdu do gm a budu chtit 'merici klips'
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy

Standardní

po ceste ze skoly jsem se stavil v Conrardu a chtel "SMD krokodyla" a rekli mi ze nemaj, at jdu do PSelectra... Ok, takze to asi je SMD krokodyl.. Ted jsem koukal na nejake foto, a tehla SMD vec je proste chycena na jedny noze svaba. A na .com obchodu stoji okolo 1 USD. Za chvili jdu do PS, popripade GM tak se ozvu, jak jsem dopodl

Standardní

po ceste ze skoly jsem se stavil v Conrardu a chtel "SMD krokodyla" a rekli mi ze nemaj, at jdu do PSelectra... Ok, takze to asi je SMD krokodyl.. Ted jsem koukal na nejake foto, a tehla SMD vec je proste chycena na jedny noze svaba. A na .com obchodu stoji okolo 1 USD. Za chvili jdu do PS, popripade GM tak se ozvu, jak jsem dopodl
    bez do gm,to mam bliz nez ps

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

No myslim, ze kdyz ten prodavac nebude uplne blbej a reknes mu ze chces krokodylka na smd tak by to mohl taky pochopit, jinak ted jsem se dival na GES a tam to maj pod Zarazenim merici svorky/merici klips - jsou budto pro bananek nebo na pripajeni. Ovsem tento jsem tam nevidel, ale treba ho na prodejne mit budou.

Takze kdyz prijdes do prodejny, tak se tvar jako odbornik a rekni, ze chces merici klips pro smd a nebo tam prijdes jako LAMA a reknes ze chces krokodylka na mereni smdcek.

Standardní

tak tohle byla akce!!
    takze v PSelectru nic, tak jdu do GM, a tvarim se jako odbornik:

JA: bla bla bla.... potreboval bych krokodylka na es-em-decka.
    ON: jojo SMD krokosvorky...
    (prinesl obyc krokodyly)
    JA:tohle jsou na SMD!?!??
    ON:ale to jste nerekl!

no nic, tak mi to zabalil a pohoda.. Ovsem jak jsem zjistil tak ja potrebuju na konci tech svini takovy "vecko", protoze ta noha svaba je priletovana a malilinkata, a oni maji jen takovej hacek me na dve veci. Foto tady(je to z mobilu )

Takze mam zatim po prdeli kam jinam pro tuto vec?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání