no tak uz ho mam doma. philips109B5 . prisiel som do predajne ,zapojili monitor na ich pc.potom som vytiakol disketu (bol z toho trochu vedla ale nenamietal). vsetko bolo ok ,len moare bolo po stanach dostviditelne (3cm pas po oboch stranach) .tak som si vypital na otestovanie druhy kus, predavajuci sa prekvapene zatvaril ,ale ochotne napojil druhu monitor.ten bol horsi. tak som zobral ten prvy. a odslapal som si 100m na inrrak. pohrabal som sa v tom menu a nasiel som "adjust moare"
![]()
. nastavenie velmi pomohlo (ale musel som to dat na 100%) .moare je sice stale vidiet po oboch stranach ale ovela menej.
a aby to nebola len samá chvála: farby sa mi zdaju mejaké divne, ale na to si zvyknem. ale dost ma s*re to, ze som pri nom tak hodinku a uz ma bolia oci(1280*960*32*85Hz). ale mozno je to pechodom 15"na19"
a este sa mi zda trochu narusena geometria(pravitkom v teste sa mi to merat nechce). usudzujem to len z toho ,ze sa mi tem monitor javy ako lavor. to sa stava ked clove prejde zo ziarovky na "polochy" monitor. ale ja stred toho lavora nemam v strede ale tak v jednej tretina na lavoneviete niekto co sa s tym da robit?