Citace Původně odeslal Dolby_cz
Celerona nebrat !

testy z CPU marku

Barton 2600+ (1913MHz ) ... 190 bodů
Celeron 2500MHz @ 2700MHz ... 60 bobů

takže asi tak...
Dolby tohle neni reprezentativni vysledek... V Te sestave je cosi shnileho. Celer 1.7 mi v praci dal 105 a ikdyz je to stejna traga tak vidis ze to neni prakticky mozne aby 2.4 na stejnem jadre mela nizsi vysledek.

2Eagle: Pro nas milovniky vyssich FSB je bohuzel KT600 naprosto k nicemu (a bohuzel i KT880 ), nemluve o tom ze koupit KT600 desku s dobrymi oc moznostmi a dirami v PCB je takrka nemozne. nForce ma vice much a musek nez je zdravo ale vetsinu z nich se podarilo postupne odstranit (ovladace, adresovani, south bridge, modding biosu) a ty co zbyvaji (jako napriklad neskutecna ochota chipsetu topit - oproti Vie teplota NB vyssi o 10°C zarucena) a souhlasim ze rozje nektere komponenty na nF2 je obcas alchymie obrich rozmeru, nemluve o pametech... Ale vsude se da najit kompromis. A ani za cenu moc velke obeti - kdyz uz vis co jede a co ne tak je to celkem jednoduche. A praskani zvuku a nefunkcnost integrovanych komponent ? Kdo chce pouzivat spolehlive vsechny integrovane komponenty a netaktovat tak pro toho nVidia neni. A kdo chce tocit tak ho nekdy ceka nekoncici kolotoc problemu pokud jeho znalosti nejsou naprosto HC aby umel onstrukce sam prepsat. Coz moc lidi opravdu neumi.... Toto je zrejme nejbolavejsi misto celeho chipsetu. Ja se odnaucil pouzivat integr zvuk a na nekterych deskach bohuzel i sit velmi rychle.

Citace Původně odeslal Eagle
Klasické IDE konektory do roka zmizí, S-ATA disk je nutnost, ať se ti to líbí nebo ne.
A ja klidne vsadim kilo ze za rok (Q1 2005) budou PATA disky tvorit minimalne 20 % produkce prednich vyrobcu hdd. Takhle rychle se HW trh nehybe ani omylem.

Citace Původně odeslal Eagle
S KT600 lidi dosahují i stabilní FSB 235, což IMHO není moc rozdíl.
No tak tento clovek svuj HW opravdu nema rad... Nehlede na to ze ATi na R300 nesnaseji AGP frekvence nad 75-80 MHz takze pro me naprosto nepouzitelne. Nerikej ze ty bys bez obav jel dlouhodobe na KT600 pri techto FSB. Ja tedy ne. Krom toho ja mam post na FSB 260 MHz takze..........KT600 je pro me obsolutne OT.

Jinak ze SATA na nForcu mas naprostou pravdu - je to nocni mura sileneho razu... V praci to muzu opakovat porad, ale je mi to malo platne.... Silenejsi kombinaci snad neznam a znam velmi malo sestav kde by SATA jelo naprosto bez problemu natoz aby to prineslo nejaky vykonnovy narust.... Prave naopak. A to si to prosim zadaji firmy do nejvykonnejsich sestav.... Jednou bych chtel byt sysadmin nejake velke firmy.

Je mi lito ze to musim konstatovat, ale na SocketuA bohuzel lepsi desku pro sebe nesezenu.... Snazim se neustale.