uz je to tu asi 100x popsany... ale
stahni si klienta na irc. mas nekolik moznosti ty hlavni jsou www.mirc.cz www.xchat.org pak jsou tusim i najaky pluginy do mirandy...
jinak pro linuchare - bitchx a irssi
zadate nejaky NICK, zadate adrsu fornou IDENT@DNS.CZ zadavate jen ident, dns se vyplni sama, je dobre mit zaznam v dns, a ne jen ipcko. nektery servery vas nepripoji.
defaultne se pripojejes prez port 6667, jde to i jinak, ale ja to nikdy nepotreboval.
zadej server, na kterej se konektnes irc.i.cz , irc.cis.vutbr.cz , irc.felk.cvut.cz irc.funet.fi ... spousty moznosti....
a par prikazu.... / tim kliet pochopi, ze jde o prikaz a ne o text
/join #overclocking pripojeni se na kanal
/nick novy_nick zmeni nick
/part #overclocking odpoji se z kanalu
/quit odpoji se ze servru
to pro zacatek staci. pripadne dotazy zodpovim, na kanale jsem skoro furt ale ne vzy jsem duchem pritomen
jinak nebranim se osloveni s dotazem i primo na irc, ale nebyvam duchem pritomny od 05:00 do 16:00
/edit uplne sem zapomnel... muzete jet i bez klienta... z takzvame webove brany www.irc.cz sekce gateway, potazmo tusim www.ircnet.org ale tou si nejsem jistej...
jo jinak, ano, nerikam, ze jsem na kazdyho kdo tam prijde milej a vlidnej, ale koneckoncu nesoutezim o mister of oc sympathy, ze? :) lidi, ktery mi nejsou sympaticky to poznaji :)))

Odpověď s citací