1. Z daného počtu zadaných přirozených čísel vyhledejte největší číslo, které je menší než 100.
2. Hra Hon na lišku - jeden hráč zadá číslo a druhý ho hádá, po každém pokusu se ale zadané (hádané) číslo zvětší například o 3. Program počítá počet pokusů a po uhodnutí jej vypíše.
zbytek už mám, ale pak ještě tydle, ale nejsou povinný, já vím že to je primitiv, ale já jsem c++ dělal asi tejden, tak todle bych ještě zvlád, ale trvalo by mě to strašně dlouho... gdyby to šlo v něčem jiným a nebylo to poviný v pascalu. ale docela dost na to spěchám... cca zejtra odpoledne moc všem děkuju a omlouvám se, že optěžuju
Tydlety nemusí být, ale gdyby byli tak to je super
1. Hodnotu Ludolfova čísla lze aproximovat (přibližovat se k němu) nekonečnou řadou
4*(1-1/3+1/5-1/7+1/9-...)
Vypočítejte pomocí této řady hodnotu Ludolfova čísla s přesností na 0,001. Přesností 0,001 rozumíme, že rozdíl dvou po sobě jdoucích aproximací je menší než 0,001 (pro kontrolu by se měl výpočet zastavit u zlomku 1/4001).
2. V zadaném čísle (maximálně devíticiferném) vyměňte první a poslední číslici.
3. Hru Hon na lišku vylepšete o hranice - pokud se hádané číslo zvětší například nad stovku, začne se o 3 zmenšovat až do nuly a potom se bude zase zvětšovat a tak stále dokola dokud není uhodnuté.