Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 35 z 35

Téma: nej bios pro soltek frn2-rl

Senior Member Avatar uživatele deathkiller
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal vyhul
    hele co je lepsi normal bios 1.7 nebo 1,5O/C co se tyce max fsb a stability?
    neni posledni 1.6

Senior Member Avatar uživatele deathkiller
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

to jsem nevedel ale dik za informaci biosy musis vyzkouset s kterym se dostanes nejdal. zkus nejaky OC treba ten 1.3 nebo 1.4 ty jsou asi nejlepsi

Standardní OC BIOS

doporucuju OC 1.4, s OC1.5 jsem mel problem po naflashovani a nebyl jsem sam - musel jsem pote flashovat za chodu na jine desce zpet na 1.4OC.......1.5OC SUXX!

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

Standardní

abych se vrátil k radě od Plhala:
    doporučil mi nadrátovat, a měl pravdu. Po nadrátování socketu jedu stabilně FSB na 218MHz. Problémy s bootováním po vypnutí z "elektriky" odpadly ---- předpoklad, že po zapnutí jede SL-75FRN2 na default násobič a pak se teprve přepne na násobič nastavený v BIOSu se jeví jako pravdivý ((což u mne 11x218 nerozchodilo CPU).

PS:netuším, jestli to je takhle u všech revizí této desky
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Standardní

tak mam solteka frn2-rl (raid verze), o weeku to snad otestuju, jeste ani nevim co je tam za bios (teprve pude do compa)

slysel sem ruzny zverstva, ze pres 180 fsb se zas rozjedou pameti na asynchro (asi na 150), ze pri odpojeni je veskery nastaveni v pr..... a podobne

tak doufam, ze nebudu litovat...., zkusim to se standard biosem co tam bude, a kdyz to nepude, zkusim 1.4oc nebo 1.3, ktery se tady asi nejvic omylaj....

uvitam dalsi rady co se biosu a hlavne stability tyce (klidne do sz)
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Standardní

Citace Původně odeslal paik
    tak mam solteka frn2-rl (raid verze), o weeku to snad otestuju, jeste ani nevim co je tam za bios (teprve pude do compa)

slysel sem ruzny zverstva, ze pres 180 fsb se zas rozjedou pameti na asynchro (asi na 150), ze pri odpojeni je veskery nastaveni v pr..... a podobne

tak doufam, ze nebudu litovat...., zkusim to se standard biosem co tam bude, a kdyz to nepude, zkusim 1.4oc nebo 1.3, ktery se tady asi nejvic omylaj....

uvitam dalsi rady co se biosu a hlavne stability tyce (klidne do sz)
    Jak jsem psal. Zapomene jen násobič, pokud jej změníš. Pokud vím, ale to je problém všech desek, kde se nastavuje násobič sw a ne hw. Vím, že to tu psal někdo i o Epoxu i o Gigabyte. Proto jsem psal, že je notné nadrátovat a nastavit tak násobič na pevno.
    Co se týče pamětí, snižuje jen tehdy, pokud jedeš na víc, než jsou stavěné. Jinak ne! Jestli to chceš obejít, nahrej OC BIOS, najdeš tu (na 4um)i odkazy. Já používám verzi 1.4OC. Ale s klasickou verzí jsem na tom úplně stejně, protože paměti odetekuje správně jako DDR400.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

tak sem zapojil, a nic, nenabehlo nic, cmos reset nic, du do CC, ze je mrtva, oni tam s ni chvili kouzlili a rozjela se, rikam co ste udelali, oni ze reset cmos, ja rikam ze sem to udelal nejmin 3x, tak sem vypadal jak hovado.....

pridu dom, znovu vsechno zapojim (strasner o.j.e.b.), a NIC..., reset cmos nic, rikam, ze by mi za tu dobu nejakym mimosmyslovym stylem odelslo cpu, du ho zkusit jinam, samozrejme funguje, pamet taktez, kdyz zapnu comp, jen se tak pohne trosku vrtulka na chladici cpu, a jinak nic, baterku sem jeste nevyndaval, asi resetuju ten cmos spatne, ale fakt nechapu, JAK(

tak plsssssssss nekdo poradte, jestli ste neco podobnyho zazily, vsechno by melo slapat, predtim to slapalo (se starou deskou -grafika, zvuk atd.....), nechapu to!!!!!!!!!!!!!!!!§
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    37
    Vliv
    290

Standardní

tak sem zapojil, a nic, nenabehlo nic, cmos reset nic, du do CC, ze je mrtva, oni tam s ni chvili kouzlili a rozjela se, rikam co ste udelali, oni ze reset cmos, ja rikam ze sem to udelal nejmin 3x, tak sem vypadal jak hovado.....

pridu dom, znovu vsechno zapojim (strasner o.j.e.b.), a NIC..., reset cmos nic, rikam, ze by mi za tu dobu nejakym mimosmyslovym stylem odelslo cpu, du ho zkusit jinam, samozrejme funguje, pamet taktez, kdyz zapnu comp, jen se tak pohne trosku vrtulka na chladici cpu, a jinak nic, baterku sem jeste nevyndaval, asi resetuju ten cmos spatne, ale fakt nechapu, JAK(

tak plsssssssss nekdo poradte, jestli ste neco podobnyho zazily, vsechno by melo slapat, predtim to slapalo (se starou deskou -grafika, zvuk atd.....), nechapu to!!!!!!!!!!!!!!!!§
    a neprobyji ti zdroj??Zkus vyndat zdroj s CASE a zapni kompa!!Podobny problem jsem mel taky
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Standardní

Přesně tenhle oser jsem nedavno zažil taky. Byl jsem u kamose testnout zdroj, a kdyz jsem ho pritahl zpatky, tak jsem proste ani nepostnul, jen se rozjely vetraky. Postupne jsem u nej doma vyzkousel vsechno krome CPU, tzn grafiku, pameti i desku samotnou a vsechno jelo Tak jsem to pak doma zase poskladal, a nejakym zazrakem to taky jelo. Tyhle Solteky jsou divny, tomu kamosovi dali po reklamaci stejny desky novyho Solteka 75-FRN2-L a najednou mu to zdroj úz neutahne, a to ma furt stejnou sestavu. Včera jsem to zažil znova, jenom jsem dalšímu kámošovi pujcil grafiku a po navratu jsem zase nepostl, musel jsem resetnout CMOS a rozjet vsechno nastaveni BIOSu znova mi trvalo 30 minut, pac komp pri jakykoliv zmene FSB nechtel postovat, tak jsem to bootnul pres insert, nabootoval jsem do woken na default hodnoty a po dalsim restartu se tam v BIOSu automaticky hodily ty spravny
    Intel DualCore E5300 2,6 GHz @ 4,42 GHz (340x13), 1.43V | Noctua NH-U12P | Asus P965 Deluxe | 8 GB DDR2 RAM 800 MHz Dualchannel - A-DATA Vitesta Extreme edition | Saphire ATI HD 5770 Vapor-X @ 930/1330 MHz | SDD OCZ Vertex 3 120GB | Asus DVD-RW | Fortron 550W | Fujitsu SL23T-1 LED 23" | Logitech S220 | Windows 7 Ultimate x64 CZ

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání