Takze ja jsem zkousel Jak Peltiera 15V/3A tak toho co Marty....
na teply strane byl umistenej pasiv z D5tkovyho Titana a ofukoval ho Coolermaster na 7V1600rpm.Pasiv byl vlaznej a druha strana hezky chladil...pokud na chladny strane nebyl pasiv vznikala tam krasna namraza....
kdyz jsem ten zlatej pasiv dal do nadrze s vodou (cca 22stupnu objem vody byl kolem 300ml) tak za pul hodiny byla teplota 15stupnu...takze nic moc napadlo me dat do serie jak 25W tak ten 76W Peltier....ten silnejsi chladil slabsiho....Ale zdroj mi je oba najdnou kapku neutah a tak prisel na radu regulovanej zdroj....dopadnul jako ten Martyho....tedy nutna vymena krabice a tranzistoru....vysledek byl znovu naprosto k nicemu...teplota vody po 23 min(pak se mi roztekl ten reg.zdroj) byla 12 stupnu a teplota pasivu radsi ani nevim kazdopadne jsem si spalil prst....
V nedeli vecer jsem nadrz pripoji l do objehu.Pasiv jsem do nadrze umistil do jeho spodni casti, protozejsem vychazel z toho , ze tepla voda cirkuluje vzhuru ....tedy voda putuje dovnitr v horni casti a ven proudi dolni casti... Bohuzel zadnej ale zadnej zavratnej pokles teploty se nekonal...Jediny co mi spravilo chut po pul dne rpace je fakt, ze jsem mi 266 pamet bezi na 382Mhz![]()