Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Jak jednoduše nastavit násobič 11x u Bartona 3000+?

Standardní Jak jednoduše nastavit násobič 11x u Bartona 3000+?

AMD Athlon 3000+ Barton běhá z výroby na 13x166 = 2167MHz. Normálně ho vytáhnu i na 13 * 180MHz, ale projevuje silné známky nestability. Od rána pročítám FAQ, různé thready, ale dočíst se nemůžu. Škrábat a propojovat můstky různými pastami na procesoru zatím nechci, něco méně drastického. Má sestava viz.níže.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Pomoct ti může jedině Eaglova metoda, pokud nemáš CPU odemčený.
    Řešit tam.
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43208
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

...no pokial mas CPU vyrobeny po 39tom weeku 2003 tak je takmer na 100Pro SuperLocked, takze by sa to dalo pomocou Eaglovho navodu a softu, ale bohuzial ten soft ma problemy s NF2...
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...no pokial mas CPU vyrobeny po 39tom weeku 2003 tak je takmer na 100Pro SuperLocked, takze by sa to dalo pomocou Eaglovho navodu a softu, ale bohuzial ten soft ma problemy s NF2...
    Myslel jsem drastické úpravy na procesoru vedle jádra mezi můstky. Ze spodu procesoru se nebráním. Jen co kde propojit a čím?

Standardní

Citace Původně odeslal Don Pablo
    Myslel jsem drastické úpravy na procesoru vedle jádra mezi můstky. Ze spodu procesoru se nebráním. Jen co kde propojit a čím?
    ak mas SuperLocked CPU cize vyrobeny po 39tom tyzdni 2003 /uz som to pisal vyssie/ tak jedina pomoc je urobit mobilny Athlon podla Eaglovho navodu- nemusis nic skrabat ani podobne staci prepojit mostiky el. vodivym lakom /da sa odstranit liehom/ alebo ceruzkou, ale potom narazis na problem, ze ten Eaglov soft blbne s chipovou sadou nForec2

...cize sa to vlastne na tvojej doske neda precitaj si este ten thread co dal odkaz Millisx vyssie...
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

ak mas SuperLocked CPU cize vyrobeny po 39tom tyzdni 2003 /uz som to pisal vyssie/ tak jedina pomoc je urobit mobilny Athlon podla Eaglovho navodu- nemusis nic skrabat ani podobne staci prepojit mostiky el. vodivym lakom /da sa odstranit liehom/ alebo ceruzkou, ale potom narazis na problem, ze ten Eaglov soft blbne s chipovou sadou nForec2

...cize sa to vlastne na tvojej doske neda precitaj si este ten thread co dal odkaz Millisx vyssie...
    Takže jsem sundal chladič a: AXDA3000DKV4D 4134083250163
    AQXEA 0320MPM 1999 AMD

Vím, že jsem to někde ve FAQ viděl, už to znovu celé číst nechci. Tak ve kterém týdnu to bylo vyrobené?

Standardní

AXDA3000DKV4D 4134083250163
    AQXEA 0320MPM 1999 AMD
    ...podla 0320 je to vyrobene v 20tom tyzdni, cize by mal byt unlocknuty a nasobic by mal ist bez problemov menit v hornej sade urcite, prave neviem ako je na tom ta doska od MSI co sa tyka menenia multiplikatora medzi premapovanou a normalnou sadou nasobicov

Standardní

AXDA3000DKV4D 4134083250163
    AQXEA 0320MPM 1999 AMD
    ...podla 0320 je to vyrobene v 20tom tyzdni, cize by mal byt unlocknuty a nasobic by mal ist bez problemov menit v hornej sade urcite, prave neviem ako je na tom ta doska od MSI co sa tyka menenia multiplikatora medzi premapovanou a normalnou sadou nasobicov
    Multi je od 6,5x po půlkách do 13x. Takže nižší sadu násobičů(jako třeba 11x) z toho nedostanu.

Standardní

Dotaz opakující se zde asi 100x za týden - MSI deska neumí v pořádku měnit násobiče, protože se to v MSI dodnes nenaučili. Procesor je standardně z horní sady a ani bych se nedivil, kdyby po propojení pátého pinu na Lo vůbec systém nejel a tys to musel zadrátovat komplet všechno a nastavit v BIOSu násobič na Auto.

Prostě MSI, co bys chtěl.

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    283

Standardní

kdybys mel MSI s via chipsetem, tak by te stacilo jen precmarat jeden mustek tuzkou a mel bys nasobic 11

Bohuzel mas nForce, u ktere nevim jak to funguje, ale zkusit to muzes.. Staci jen predelat procesor na mobile..

Ovsem ja bych s tou deskou radsi ani neztracel cas a koupil neco solidniho
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

Úplně náhodou se ke mně dostala zákl.deska Soltek FRN3 a.. nastavení násobiče má od 5,5x - 20x. Tak jsem na ní nastavil 11x200 a jelo to bez problémů. Potom 11,5 x 200 a také v poho. Tak jsem ji koupil a svojí desku od MSI okamžitě prodal. Výměna mě nestála ani korunu. Je po problémech. Myslím si, že je to nejjednodušší a nejlevnější řešení pro ty, kteří se bojí, že případným "drátováním" nebo přelakováváním procesorů, příjdou o procesor i o záruku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání