Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: OCZ nejdou taktovat?

Standardní OCZ nejdou taktovat?

Mam OCZ 512MB 400 dual, a nejdou pres 400 ani omylem, dokonce ani na CL2.5.... coto

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

zadny vyrobce ti nedeklaruje oc. jestli chodej na tom co maj, tak je vse v poradku (kor dualovy). je jasny, ze vetsina pameti zvladne vic a nektere znacky jsou v tomto uzivateli preferovany. je mozny, ze mas holt smulu,ale problem muze byt i jinde (k tomu ale neni co rict, bo jsi nam toho moc nerek).
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

jestli mas 8kra2+ tak mrkni do via sekce jak si mas nastavit bios....

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

většinou je to problém desky,potažmo BIOSu....ne pamětí

Standardní

Aha. No mam Abit NF7-S. Samozrejme vim, ze muzu bejt spokojenej a nemam cekat vic Jen me zarazi, ze to nejde na vic ani kdyz du z CL2 na 2.5... A s horsim casovanim navic.

Standardní

OCZ tomu skoro nevěřit hele zkus to pustit u kámoše a když to u něj nepude tak máš obrovský štěstí: SI PRVNI KDO DOSTAL MEMKU OCZ KTERA NEJDE TAKTNOUT
    Pašák erda.

Standardní

hm, co vim tak dokonce sam vyrobce ocz doporucuje svym pametem pridavat napeti... takze si myslim ze cesta vede tudy...
    btw: a neboj se jim tam prasknout vic, stejne maj lifetime warranty
    nekamaradim s vama

Standardní

Citace Původně odeslal Octopuss
    Aha. No mam Abit NF7-S. Samozrejme vim, ze muzu bejt spokojenej a nemam cekat vic Jen me zarazi, ze to nejde na vic ani kdyz du z CL2 na 2.5... A s horsim casovanim navic.
    hele, mohl by sis dat dolu taky podpis, protoze bys tim usetril dotazy typu: co mas za desku, blablabla...
    nekamaradim s vama

Standardní

No ja nechapu ze nesly ani 205 pri CL 2.5... Goldmemory proste hazelo chyby

Ale to napeti zkusim.

Standardní

Hmm je tohle dobry? ZVednul jsem je na 2.9V a pri 11-4-3, CL2 dou na 428MHz.
    1) neni 2.9 moc?
    2) testoval jsem to Memtestem, je spolehlivej? Je jedno jestli vezmu tohle nebo GM?
    3) kdyz to nehazelo zady chyby, jak to ze mi Prime95 do minuty hazi chyby?

edit: Tak ja to vubec nechapu. Memtest je evidentne nahovno, protoze GM haze chyby uz pri 205+. Ale taky uplne nahodno... Jednou to projde, podruhy ne. No prinejmensim je to bez chyb na 410, 2.6V, 11-3-2. Uz se mi v tom po 2 hodinach nechce moc stourat.. nudaaa!

Junior Member
    Věk
    45
    Vliv
    276

Standardní OCZ

No, měl jsem OCZ DDR 400 CL2 2x256 MB a nechtěli jet přes 200 FSB, při 201 pády systému, tak jsem je vyměnil za A-DATA DDR 400 CL2,5 2x512 (stejná cena) a jede to v pohodě na 230 FSB a zahořuju 235.
    C2Q 9550@3,6 GHz 1,18v, 8GB, GTX295, HDD 9 TB, DVD-RW, Genius HT 5.1, 24" HP LP2465
    A64 x2 4000+, M2A-VM, 2 GB, HDD 250 GB, DVD-RW, 24" Acer
    E6400@3200, P965-DS4, 2GB, 8800GTS 720/1800/1000, HDD 160 GB, DVD-RW, 22" Acer

Standardní

Kdes je koupil?
    Btw vzdavam to - GM proslo, ale Prime furt sere
    BTW mam NF7-S a ty delicky sou tak nahovno, ze vubec nejde nastavit 400

Standardní

do OCZ muzes pústit az 3.1v bez straty zaruky(i kdyz nevim presne jestli ten tvuj typ taky). Jinak vyrobce pozna, ze byla uskvarena voltazi, na to vem jed.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Citace Původně odeslal commander
    Jinak vyrobce pozna, ze byla uskvarena voltazi, na to vem jed.
    Muzes mi rict jak to vis tak jiste? Docela by me zajimalo.... samozrejme ze muze neco existovat ale zatim o tom moc nevim a rad bych se poucil... diky..
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Standardní

Citace Původně odeslal -=Ondra=-
    Muzes mi rict jak to vis tak jiste? Docela by me zajimalo.... samozrejme ze muze neco existovat ale zatim o tom moc nevim a rad bych se poucil... diky..
    Levou varli za to nedam, ale psali mi to na zahranicnim foru a taky na foru mushkinu to psali. A osobne tomu verim, jak jinak bys vypalil obvod?
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

No ja taky nerikam ze neco takovyho neexistuje... ale nekoho kdo dava max 3,1v se to netyka... verim ze pokad je poradne nechladis a davas jako v zahranici davaj 3,5-4,2v tak to muze nechat viditelny/poznatelny nasledky....

kazdopadne bych rekl ze koncovyho/normalniho uzivatele se to netyka ale MUZU SE PLEST...
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Standardní

Levou varli za to nedam, ale psali mi to na zahranicnim foru a taky na foru mushkinu to psali. A osobne tomu verim, jak jinak bys vypalil obvod?
    ja sem teda cetl 2,9V.
    Pašák erda.

Standardní

tak sorry, do tvych je 2.8 (zaruka). 2.9v je do jinych OCZ, a 3.1 nevim kde jsem vzal. Jo, uz vim, to j e do BH-5 kovych OCZ

Standardní

tak sorry, do tvych je 2.8 (zaruka). 2.9v je do jinych OCZ, a 3.1 nevim kde jsem vzal. Jo, uz vim, to j e do BH-5 kovych OCZ
    Vseobecne vyrobci uvadej podporovanejch 2,8-2,9v.... tech 3,1 sem moc nevidel ale tusim ze je u nakejch DDR500+

Standardní

Vseobecne vyrobci uvadej podporovanejch 2,8-2,9v.... tech 3,1 sem moc nevidel ale tusim ze je u nakejch DDR500+
    ee, zalezi na chipu pameti. Mas nejaky Winbondy, treba BH-5. to jsou nejlepsi chipy soucastnosti (bavime se v lidsky dostupne urovni desktopu-pro rypaly) a do tech muzes narvat i 3.2v treba pri 480DDR a 2-2-2-5. Tyto chipy pouzivaji napr. Mushkin level 2(mam ), novy OCZ myslim ze se jmenujou nejak jako limited, pak jedny HyperX, Buffalo a asi i dalsi..
    Pak pokud chces treba PC4000 tak tam se zase pouzivaji chipy Hynix, bezi rychle na maly voltazi, ale zase maji horsi casovani. O dalsich nevim nic presneho.

Standardní

ee, zalezi na chipu pameti. Mas nejaky Winbondy, treba BH-5. to jsou nejlepsi chipy soucastnosti (bavime se v lidsky dostupne urovni desktopu-pro rypaly) a do tech muzes narvat i 3.2v treba pri 480DDR a 2-2-2-5. Tyto chipy pouzivaji napr. Mushkin level 2(mam ), novy OCZ myslim ze se jmenujou nejak jako limited, pak jedny HyperX, Buffalo a asi i dalsi..
    Pak pokud chces treba PC4000 tak tam se zase pouzivaji chipy Hynix, bezi rychle na maly voltazi, ale zase maji horsi casovani. O dalsich nevim nic presneho.
    hm hele a nevis jaky pameti maji ty winbondy BH-5 chipy ?? Nebo nejaky podobny (podobne dobry chipy)?
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal eraser

hm hele a nevis jaky pameti maji ty winbondy BH-5 chipy ?? Nebo nejaky podobny (podobne dobry chipy)?
    Nezlob se, ale psal jsem ti to v prispevku vyse. Jinak v CR asi nesezenes, takze ze zahranici. A taky ber na vedomi, ze krom par desek ti davaji max. tak 2.8v, takze musis nejenom sehnat postup jak desku predelat, ale taky stracis zaruku, jak na desku-tak na RAMky

Standardní

Takze: BH-5 jsou supr i kdyz je zacinaj nahrazovat CH-5 (navic BH-5 se uz davno nevyrabely, ale firma na ne dostala tolik objednavek ze je zase zacali vyrabet-informace z prosince 03) jinak CH-5 umej dokonale behat s ultra nizkym casovanim proto se davaja do modulu s ultra nizkym casovanim(vyr. specif.) na vyssich rychlostech 466 atd. to ze muzes do nich narvat 3,2v je fajn ale vsadil bych se s tebou ze najdu pamet ktera je ma(BH-5) a vyrobci stejne uvadej max 2,8-2,9 ... ty si sundaval chladic ze vis ze tam mas BH-5?? jestli ne tak bych to netvrdil... Firmy ktery vyrabej tyhle OC pameti neberou chipy od jednoho vyrobce ale mnoha a proste tam hodej co tak dobre slape a HODNE bych stebou nesouhlasil ze presne odhadnes co ta pamet ma za chipy(pokad to neni limitovana serie/platinum kde mas proste vyrobcem zarucenou znacky chipu).... pokud si prectes review na naky DDR tam taky nikdy nereknou ze tam sou urcite tyhle ci tamty chipy... navic se to lisi revize od revize atd... Kdyby to bylo tak jednoduchy tak vyrobce by nemusel DUAL baliky aby zarucoval stejny chipy obou kusech....

ps:nechce flamovat...z casti je tohle muj nazor... a navic sem to napsal strasne zmatene... spis bych o tom podiskutoval v realnym case... pokad mi neco z toho vyvratis tak to podlos dukazem

Standardní

Hm to je moc pekna debata ale co se treba vratit k moji otazce...

Standardní

Tak samozrejme ze vim ze mam BH-5
    Takze: BH-5 jsou supr i kdyz je zacinaj nahrazovat CH-5 (navic BH-5 se uz davno nevyrabely, ale firma na ne dostala tolik objednavek ze je zase zacali vyrabet-informace z prosince 03) jinak CH-5 umej dokonale behat s ultra nizkym casovanim proto se davaja do modulu s ultra nizkym casovanim(vyr. specif.) na vyssich rychlostech 466 atd. to ze muzes do nich narvat 3,2v je fajn ale vsadil bych se s tebou ze najdu pamet ktera je ma(BH-5) a vyrobci stejne uvadej max 2,8-2,9 ... ty si sundaval chladic ze vis ze tam mas BH-5?? jestli ne tak bych to netvrdil... Firmy ktery vyrabej tyhle OC pameti neberou chipy od jednoho vyrobce ale mnoha a proste tam hodej co tak dobre slape a HODNE bych stebou nesouhlasil ze presne odhadnes co ta pamet ma za chipy(pokad to neni limitovana serie/platinum kde mas proste vyrobcem zarucenou znacky chipu).... pokud si prectes review na naky DDR tam taky nikdy nereknou ze tam sou urcite tyhle ci tamty chipy... navic se to lisi revize od revize atd... Kdyby to bylo tak jednoduchy tak vyrobce by nemusel DUAL baliky aby zarucoval stejny chipy obou kusech....

ps:nechce flamovat...z casti je tohle muj nazor... a navic sem to napsal strasne zmatene... spis bych o tom podiskutoval v realnym case... pokad mi neco z toho vyvratis tak to podlos dukazem
    Tak samozrejme ze vim ze mam BH-5
    1) uvadi to specifikace Mushkinu
    2) zjisti ti to soft , ale nezkousel jsem, nemam proc
    3) tisice lidi ma moje ramky, a vsechny vlastnosti jsou BH-5 (vysoka voltaz-nizky timing)
    4) Mushkin, a ani jina spolecnost si prece nemuze dovolit udavat umyslne mylne informace

Ano, Winbondy bh-5 se jiz nevyrabi, pouze OCZ je ma jako novinku

pokud si prectes review na naky DDR tam taky nikdy nereknou ze tam sou urcite tyhle ci tamty chipy
    Pokud si prectes jakoukoliv review na moje ramky, vsad ze nikde nezaprou Winbondy

je ma(BH-5) a vyrobci stejne uvadej max 2,8-2,9
    heh, bavime se tady o OC... Ano, udavaji toto, prozoze pri vyssim napeti se mohou poskodit a pecou jak hovado, prece nedaj do specifikace vic Vdimm aby pak bylo tisice reklamaci, ze? To by byli sami proti sobe!

BH-5 jsou dobry prave proto, ze maji proste skvely OC!

uff

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání