Citace Původně odeslal Woody
Citace Původně odeslal Vlko
Citace Původně odeslal Woody
Mal som tu uz raz thread o tom, ze mi nejde zmenit nasobic na tejto doske. Bolo mi povedane, ze aj ked je procak odomknuty, tak mi nikdy zmenit nepojde. Vlastne vzdy po zmene mi PC nenabehlo. Takze reset CMOS atd...
Ale nedavno som skusil ten mod na L2 mostikoch, ktory sa tyka odomknutia druhej polovice cache, po ktorom sa mi ju podarilo odomknut.
Tak som si povedal, ze sa este raz pokusim pohrat s nasobicom.
Nasledne na to som zistil, ze zahadne zmena nasobica uz funguje, ale iba od default(12,5) a nizsie.
Ak dam 14 a 15 co je maximum, tak mi bios vypisuje nejaku haluznu frekvenciu okolo 700 az 800Mhz.

Vlastne chcem sa len opytat, ci ten nasobic zacal fungovat az po odomknuti tej druhej polovice cache a preco nemozem dat vyssi nasobic, ako je default.

Diki
Ahoj woody,

ked sa pozres do mojho popisku tak zistis ze mas rovnaky CPU a MB ako ja.
V prvom rade ak chces cosi vylepsit tak si nastav 10*166 a potom skus taktovat zvysovanim nasobica.
No ja mam nastavene 12,5*166, takze je to trochu viac, ako mas ty.
Na zaciatku som pisal, ze nasobic viac ako 12,5 mi proste nefunguje, takze si asi myslel zvysovat fsb namiesto nasobica. Nie? Lebo inak zmensovat ten nasobic asi nema zmysel, ked takto mi to slape stabilne.
Inak cim si odomykal tu druhu polovicu cache? Ja som to robil tuhou, ale nejako to tam dlho nevydrzi.
ja som to robil tiez pentelkou a drzi mi to skoro mesiac zatial (klop klop)
a tiez mi to islo stabilne aj na 12.5*166 ale teraz som prerobil na mobile a mam nastaveny max multi na 11x od vyroby, tak nemozem nastavit vacsi, ale zato mozem nastavit mensi ked chcem

tak u teba je jedina moznost premapovat nejakym drotikom na hornu sadu nasobicov, ale to ti tu uz pisali ini