Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Někdy nejde zapnout počítač ....

Standardní Někdy nejde zapnout počítač ....

Potřeboval bych poradit,ale přes Hardware jsem uplná Lama

Někdy nejde zapnout počítač.
    Někdy ho zapnu a na základní desce vedle baterky pípa takovy malý reproduktor nebo co to je.Skoušel jsem vyměnit baterku,ale nic se nezměnilo.Harddisk přitom normálně běží,ale nezapne se monitor.

Někdy ho zapnu úplně bez problému a někdy ho zapnu a hned při nabíhaní mi napíše něco jako CMOS Default .... no dál už si to nepamatuji.

Nevíte co stím.

Základní desku mám (asi nevíznám se v tom) AK77 Pro AOpen.

Díky za jakoukoliv odpověď.

Augit

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

kolikrat to pipne? 3? nebo 5x? myslim najednou ne ze to pipa dokolecka. nebo to pipne jednou dlouze a pak 3x? - pardon ja se neudrzel v tom vypisovani pipnuti ( pocty jsou samozrejme spravne doufam )

z toho co rikas bych typoval, ze bud mas spatnou / spatne zasazenou videokartu anebo spatnou / spatne zasazenou pamet

teda pokud si s tim pocitacem nic nedelal.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    kolikrat to pipne? 3? nebo 5x? myslim najednou ne ze to pipa dokolecka. nebo to pipne jednou dlouze a pak 3x? - pardon ja se neudrzel v tom vypisovani pipnuti ( pocty jsou samozrejme spravne doufam )

z toho co rikas bych typoval, ze bud mas spatnou / spatne zasazenou videokartu anebo spatnou / spatne zasazenou pamet

pípa to pořád dokola

Standardní

... skus len trocha viac poohynat tie kontakty k baterke ... aby dobre drzali

BTW: Ako casto to zapinas ? ... Poznam jedneho typka, co zapina komp tak raz do mesiaca ... a za kazdym musi menit baterku. Z coho mi doslo, ze ta baterka sa asi bude pri prevadzke kompu dobijat a z toho vypliva, ze ked je komp dlho vypnuty ... baterka sa samovolne vybije, ale dobit sa uz neda - je to divne ale ...

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Přesně tak baterka se dobíjí,protože vždycky když ho týden a víc nechám zaplej tak zapomene nastavení CMOS
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no ony se pouzivaji nenabijeci baterie, ale jelikoz kdyz bude baterie napojena paralelne na zdroj napeti, ktery bude temer stejne velky ( nebo trosku mensi ) a nebude tvrdy ( bude davat jen nejakej ten milir ) tak se sice nabijet nebude, ale bude ji to udrzovat.

ve vypnutem stavu by mel byt odber z baterie nulovy.

OVSEM jsou zakladni desky ( sam sem jednu takovou mel ) ktere maji asi vytapeni CPU ( only joke ) a ktere zerou baterii uplne silenym zpusobem. pokud to ovsem nedela tokovehle kejkle, tak bych to neresil ( na te desce mi pri vypnuti nebezelo RTC ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

2Globalkiller: ono je to clearovani CMOS u K7S5A ceklem normalni vec, taky mi z toho obcas lezly nervy. Nekteri jedinci rikali, ze to spravi novejsi Cheepobios - ale kdepak. Holt s tim nic nenadelas
    DELL Precision M6300, C2D T8300@2.4GHz, 4GB DDR2-666, nVidia Quadro FX 3600m (8800mGTS), SSD Intel X25m 80GB + 1TB WD Passport Essential, BD-RE Panasonic UJ220s, Win 7 64bit.

Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal maxr
    2Globalkiller: ono je to clearovani CMOS u K7S5A ceklem normalni vec, taky mi z toho obcas lezly nervy. Nekteri jedinci rikali, ze to spravi novejsi Cheepobios - ale kdepak. Holt s tim nic nenadelas

Já,ale ani tak nemyslel K7S5A i když ta taky už asi 4x od tý doby co mám Cheepo zapoměla nastavení
    Ale dělá to hlavně PCCHips M590 na jednom z mých PC.

P.S. Všechen matroš co mi běží doma není v podpisu na to je tu málo řádků
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

ono je to dobre zapínať asi tak raz do dňa, na také 2-3 hodiny - odskúšané - baterku už mám 5rokov /v jednoom pentiu 1

Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal eraser007
    ono je to dobre zapínať asi tak raz do dňa, na také 2-3 hodiny - odskúšané - baterku už mám 5rokov /v jednoom pentiu 1
    Noejlepší je to vůbec nevypínat Vyzkoušeno K6-III (Router)

Member mince
    Vliv
    267

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA

otestoval bych ramku.

Standardní

skús GoldMem. mne nenaskočia Winy, až keď ostanem chvíľku v BOOT Manageri, zahrejú sa RAMKY / no o žiadosť o teplo ma nemusia dvakrát žiadať / a už to ide v pohodee

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání